Squash Online

David Palmer leverer varen til Commonwealth Games

August 04, 2014Rasmus Jessen

Commonwealth Games er netop afsluttet og er i år blevet afholdt i Glasgow, Skotland. David Palmer, der ellers er pensioneret fra den professionelle tour, leverede varen og snuppede to guldmedaljer i double-disciplinerne. Nick Matthew overkom James Willstrop i en spændende finale der endte 3-2 i sæt. På damesiden vandt Nicol David over den regerende verdensmester, Laura Massaro, med 3-0 i sæt.

Commonwealth Games bærer på meget historie, og i stil med de Olympiske Lege, bliver disse mesterskaber kun afholdt hver fjerde år. De deltagende lande er en blanding af Storbritannien, og de tidligere britiske kolonier verden rundt. Turneringen betragtes som værende meget prestigefyldt, og er en af de få turneringer hvor der også bliver spillet double.

Nick Matthew viste en god portion styrke, hele turneringen igennem. Han besejrede den fremstormende Chris Simpson 3-0 i kvartfinalen, og hans træningsmakker, Peter Barker, med 3-0 i semifinalen. James Willstrop havde ligeledes vist godt spil, ved at vinde sin kvartfinale og semifinale med 3-0 i sæt, over hhv. Ivan Yuen og Saurav Ghosal.

I finalen lagde Matthew ud med at vinde et tæt første sæt med 11-9, herefter kom Willstrop flyvende tilbage og satte Matthew under pres. De skiftedes herefter til at tage et sæt hver mere, hvor til sidst Matthew lukkede kampen af, ved at vinde femte sæt 11-5. En meget ligebyrdig kamp var det, og den tog også 100 minutter. Det er efterhånden lang tid siden at Willstrop har kunne presse den regerende verdensmester og landsrival. Ved Commonwealth Games spiller man også om tredje pladsen, og den gik til Peter Barker efter at have slået Saurav Ghosal 3-1 i sæt.

Nicol David var uovertruffen turneringen igennem, og så sig aldrig tilbage. Hun vandt alle sine kampe 3-0, og ser for tiden uovervindelig ud. Tredje pladsen gik til Joelle King der slog Alison Waters med 3-0 i sæt.

Der havde på squshsite.co.uk været skrevet lidt om David Palmer, og at han havde sat sig for øje at vinde medaljer til denne udgave af Commonwealth Games. Han indfriede sine mål ved - lidt overraskende - at vinde to guldmedaljer i double, hvilket nok vil se godt ud i hans samling af medaljer fra British Open og World Open.

I herredouble vandt han sammen med Cameron Pilley - Line Hansens kæreste

  • over Adrian Grant og Nick Matthew i finalen. I double bliver der kun spillet bedst af tre sæt, til elleve point. De vandt 2-1 i sæt med cifrene, 10-11 11-7 11-9. Hvilket må siges at være en tæt affære.

I mixed double spillede Palmer sammen med Rachael Grinham. De overkom engelske Peter Barker og Alison Waters i to tætte sæt. Cifrene lød 11-8 og 11-10, og blev spillet på godt og vel 50 minutter.

Commonwealth Games bidrager godt til den positive udvikling, vi ønsker squash skal have. Der blev anslået ca. 1.000.000 seere til finalen i herresingle som blev sendt på BBC. Dette er ret fantastisk og jo mere squash kommer i TV, desto bedre.