Squash Online

Danskernes tur til Holland

July 15, 2014Casper Kloster

Mens manges øjne hvilede på VM i fodbold og Tour de France, var 12 danske spillere taget til Holland, for at spille Dutch Junior open. Her havde vi endda to spillere der var seedet til at gå i finalen. Sådan gik det desværre ikke til. For danskerne blev det en turnering med flere gode kampe, end vilde resultater.

Både Sarah Lauridsen og Thomas Lauersen var seedet 2. De viste dog godt på forhånd at det ikke betød de ville komme sovende til en finale plads, tvært imod. Sarah havde hverken en god lodtrækning, eller god turnering spillemæssigt. Hun tabte allerede i anden runde, da hun mødte en stærk Canadia, som hun på forhånd viste ville blive en stor mundfuld også selv om at hun var seedet 17/24. Efter denne kamp faldt spillet helt fra hinanden da hun tabte i 5. Sæt til Maarit Ekholm fra Finland. En spiller som Caroline slog i anden runde, og Sarah ikke plejer at have problemer mod. Hun var stadig ikke helt tilfreds med spillet i de to sidste kampe, men det blev til to gange 3-0 og en 13. Plads til Sarah.

Thomas havde bye i første runde og de to følgende runder var der heller ikke de store problemer i. Efter kun et enkelt sæt tab var han klar til kvartfinale mod Jami Äijänen fra Finland. Hans modstander har slået spillere som Morten W. Sørnsen ved sidste senior EM. Det var derfor på ingen måden en nem opgave. Thomas kommer da heller ikke super godt fra start og taber de to første lettere stort. I tredje sæt kom han bedre med, men var desværre for sent og tabte 11-9 i 3.sæt. Thomas endte på en 8.plads efter to svære kampe, som desværre ikke gik hans vej.

Caroline Lyng Christiansen var en af de få dansker der formåede at overgå sin seedning. Hun sluttede på en 6. Plads og var seedet 9/12. Det skal så ses i lyset af at hun ikke har spillet så mange internationale turneringer på det sidste, og derfor måske ikke ligger helt hvor hun skal på ranglisten.

Mathilde Lauridsen er vi vant til altid står på toppen af podiet her hjemme og til tider også i ulandet. Hun var dog seedet 9/12 og mødte derfor den kommende vinder af turneringen Marie Stephan. Det slog dog ikke Mathilde ud, som spillede en rigtig fornuftig turnering og vandt resten af sine kampe og endte som nr.9.

Christine Christoffersen kom også højere end sin seedning. Det gjorde hun ved at slå svenske Linnea Wallsten i første runde. Her efter mødte hun dog den anden seedet i turneringen og skulle spille om samme placering som Mathilde (9/16). Hun tabte dog den første og endte på en 14. Plads, så må også siges at være en godkendt turnering for Christine.

Jacob Søndergård Jensen og Rasmus Gyde lignede to spillere der skulle mødes, da de begge endte med at spille om 57-64. Begge spillere vinder første kamp her, og ligner og begge vinder af deres anden kamp så de skulle mødes. Rasmus fik dog lidt gummiarm og tabte en kamp han så ud til at have styr på med en 2-1 føring. Javob vandt også sin sidste og endte på en 57. Plads og gyde på en 59. Plads.

Jens Chrstian Wegeberg og Casper Kloster som normalt spiller meget lige endte et stykke fra hinanden. Begge spillere var seedet til at gå videre, men hvis man kiggede på anden runde kampe havde Casper en ganske fin mulighed for at gå i top 16. Han mødte dog en skarp Englænder i første runde og endte på en 39. Plads i stedet. Jens var dog rigtig fint spillede så på trods af hans møde med den anden seedet i anden runde var han rigtig godt med i alle kampene og holdt sin seedning med en 21. Plads.

Brødrene Tobias Fritz Weel og Nicolai Fritz Weel har ikke spillet så mange internationale turneringer som største del af de andre dansker der var med, men det betyder ikke de var fint med. Tobias fik walkover i første kamp og gjorde han endte med at spille i den sjove ende, men også den hårde ende. Det blev desværre kun til en enkelt sejr, men viste rigtig god figur i flere af kampene. Nicolai blev faktisk den højest placerede dansker i DU17, dog uden at vinde nogen kampe. Han fik en bye på vejen så han endte med at spille mod nogle rimelig gode spillere.

Julius Bjerre Fuglsang var seedet 9/12 men tabte desværre sin første kamp. Herefter spillede han en rigtig fin turnering og tabte kun en kamp yderligere. Han endte på en 37. plads.