Squash Online

Dansk optur: Frost besejrer verdensmesteren

September 19, 2015Tobias Pørtner

En formidabel sejr og et ærgerligt nederlag blev udbyttet for Kristian Frost, da han gjorde status på Nash Cup 2015 $15k i Canada, hvor det først blev til eliminering af 1. seedede, men derefter exit til 7. seedede fra Qatar.

Alt i alt blev det til en stor turnering for danmarksmester Kristian Frost, da han i de forgangne dage deltog i Nash Cup 2015. Efter en tæt kamp i 1. runde, hvor Frost med marginalerne på sin side vandt 3-0 efter tre sæt i tiebreak, stod han over for Perus megatalent Diego Elias, der i en alder af blot 19 år er kanoneret frem på PSA-ranglisten og pt. er rangeret som 37, er forsvarende u19-verdensmester og var 1. seedet ved turneringen i Canada.
Frost havde absolut intet at tabe, al forventningspress lå på den yngre modstander, hvilket så ud til at passe Birkerød-spilleren godt. Til stor overraskelse for alle bragte Frost sig foran 2-0 i sæt og kampen virkede på vej mod sin ende, da Elias så presset ud fysisk. Fysik er dog ikke alt i squash

  • det viste den unge peruvianer herefter, da han med kløgt og snilde arbejde sig tilbage i kampen. Ved 2-2 i sæt så alt lige ud i den hæsblæsende kamp, hvis afgørende sæt på squashsite blev beskrevet som et sæt bestående af monsterdueller med 50 slag, dives, nick shots og fritflydende squash.

Til sidst var det danskeren der havde marginalerne på sin side, og Frost fik en forløsende sejr mod en højt rangeret PSA-modstander med cifrene 12-10, 11-6, 3-11, 7-11, 11-8 efter 91 minutters spil.

Jeg er glad. Jeg spillede fantastisk i mod Diego Elias. Jeg var uden tvivl underdog og der var ikke mange som overhovedet troede jeg havde muligheden for at vinde. Jeg leverede en taktisk og fysisk god præstation, hvor jeg til sidst havde marginalerne på min side.

Dagen efter var det så tid for Frost til at følge op på den imponerende sejr, da han i semifinalen pludselig stod som favorit, hvis man tog udgangspunkt i seedningerne. Han tog også 1. sæt mod Qatars Abdullah Al Tamimi - en modstander med masser af flair i sit spil. Efter at have tabt et tæt 2. sæt var det dog slut for Kristian, hvis fysik ikke kunne stå distancen i den 3. hårde kamp i træk i turneringen.

Jeg var klar og kroppen havde det under omstændighederne rigtig godt! Jeg startede stærkt og vandt første 11-5. Efter sætpausen kunne jeg mærke der var noget galt i mit højre ben. Jeg kunne hverken sidde ned eller stå op, så jeg valgte at ligge ned. Rimelig underligt eftersom jeg vandt første sæt uden de store problemer. Jeg kom tilbage på banen, men det så pludseligt rimeligt svært ud. Jeg tabte sættet tæt 11-9 og så var der ikke meget at gøre. Jeg valgte at spille kampen færdig, men de sidste to sæt gik meget stærkt.

Nederlaget til trods må turneringen dog betegnes som en stor succes for Frost, der fik en tiltrængt sejr mod en af de tunge drenge på PSA-touren - en sejr der helt sikkert giver blod på tanden til den netop påbegyndte sæson og gode point til ranglisten. Den selvtillid får han allerede brug for i weekenden, når han står overfor et særdeles hårdt program ved den første af årets fire eliterunder, da han i Kolding på under et døgn skal forsøge at besejre Andy Whipp, Rasmus M. Nielsen og Morten W. Sørensen.

På den ene side er jeg stolt og glad over mit spil, mens jeg på den anden side er enormt skuffet over min fysik. Det er svært at sige hvad der præcist skete, men dagen derpå er der ikke tegn på nogen skade.

Kristian Frost