Squash Online

JGP #1 Birkerød blev en succes trods få deltagere

September 14, 2015Elias Coyle

Så blev sæsonens første Junior Grand Prix skudt godt i gang, og det foregik på Birkerøds baner.

I DU19 havde vi som forudset Casper Kloster, Jacob Søndergård, Magnus Laursen og Theis Houlberg i to semifinaler. Den ene semifinale bød på Theis Houlberg mod Jacob Søndergård. Theis vandt rimelig sikkert, med et slutresultat på 3-0, og Jacob måtte desværre se sig slået af Theis.

Den anden semifinale bød på Casper Kloster imod sin evige ærkerival Magnus Laursen, som selvfølgelig altid ville være en spændende kamp.

Casper kom foran til 1-0, hvorefter Magnus tog de næste to sæt (dog meget tæt). Casper kom dog stærkt tilbage og tog fjerde sæt. De var ude i en spændende fem sætter, i dette sæt trak Casper dog det længste strå og vandt med en score på 11/6.

Nu stod Casper mod Theis, i en finale som kunne gå begge veje. Theis tog et spændende første sæt, hvorefter Casper kom godt tilbage og hev andet sæt tilbage. Theis tog de næste to sæt, men det var ikke med meget. Casper måtte derfor se sig slået i en ellers spændende finale.

DU15 var lidt af en usædvanlig pulje denne gang, da Klara Møller og Sabine Pedersen havde fået lov til at stille op i drenge rækken, og det var da heller ikke noget problem, det betød kun at der var flere gode kampe, i den ellers så lille DU15 række.

Klara slog i sin første kamp Sabine i en rigtig god kamp. Begge spillere præsterede deres absolut bedste, det endte dog med Klara snuppede sejren i det femte afgørende sæt. Derefter skulle Klara møde Elias. Det var intet problem for Klara, denne kamp nuppede hun også stensikkert med en score på 3-0. Derefter havde Klara, Nicholas i vente. Det var en svær kamp at forudse, da Nicholas har steppet sit spil op på et helt nyt plan. Det var dog intet problem for Klara. Nicholas tog første sæt kæmpe stort, og på daværende tidspunkt kunne alt ske. Klara fik dog oppet sit spil og fik vendt rundt på det hele, Klara tog herefter andet sæt. Klara fik sit spil til at fungere og lukkede de næste to sæt rimelig sikkert.

Klara havde nu nået en slags semifinale, hvor hun skulle møde Marcus Jepsen. Begge spillere præsterede helt suverænt i første sæt, det endte dog med at Marcus måtte tage den i en tiebreak. I andet sæt fik Klara høvl, da Marcus spillede helt fantastisk. Klara fik dog løftet sit spil og hev derfor sejren i en lang kamp der endte i 5 sæt.

Tobias Weel skulle møde Nicholas Bilchoff i sin første kamp. Tobias spillede højt tempo hele kampen, det kunne Nicholas ikke helt følge med på. Så den lukkede Tobias ret så sikkert. Tobias skulle nu møde Marcus, Tobias var favorit fra starten den af, men vi vidste at Marcus godt kunne give Tobias modstand. Marcus spillede sit eget spil i første sæt. Andet sæt fik Tobias løftet tempoet, og fik hevet de næste tre sæt hjem.

Tobias mødte Sabine i en semifinale. Sabine lagde hårdt ud med at tage et meget tæt og velspillet første sæt. Det var Tobias ikke helt tilfreds med og fik nuppet andet sæt. Tredje og fjerde sæt var begge nogle lange, hårde sæt, som Tobias begge vandt i tiebreak.

Tobias og Klara mødtes i finalen. I finalen blev der spillet nogle meget lange, hårde dueller hvor både Klara og Tobias kom ud og løbe. Der blev spillet igennem fra begge, dog endte det med en 3-0 sejr til Tobias.

Marcus og Sabine spillede om den sidste podieplads. Her trak Marcus det længste strå og Sabine måtte se sig slået 3-0.

I PU15 spillede Rosemarie Coyle, Laura Lauridsen og Laura Schjøtt med, da de så ville få flere kampe. Til en første plads havde vi som forventet Laura Lauridsen. Laura slog Signe Skelkjær i en meget velspillet finale som endte med en sejr, på 3-1 til Laura. Rosemarie præsenterede helt suverænt og slog for første gang Laura Schjøtt med en ellers sikker sejr på 3-0.

DU13 drengene var en pulje der bød på mange overraskelser. Vi havde spået William Tranolm mod Joakim Jepsen i en finale men sådan blev det ikke helt. William skulle møde Victor Ahlberg Larsen som har udviklet sig helt igennem fantastisk. Vi havde spået William til at tage finalepladsen men sådan ville Victor det ikke. Victor kom da også bedst fra start og tager et meget sikkert første sæt, hvorefter William tager det andet sæt men ikke med meget. Victor tager tredje sæt som ellers bød på nogle gode lange dueller, hvor både Victor og William kom ud og løbe en hel del, Victor lukker kampen i fjerde sæt med 11/3. Joakim Jepsen og Oliver Nielsen, spillede en fremragende kamp der bød på en masse drama. De spillede begge helt igennem god squash som endte i en meget fysisk og mental fem sætter. Joakim har sin første matchbold men den lukker han ikke kampen på, Oliver presser Joakim til det absolut sidste, hvor det endte med at Joakim tog kampen, 12-10 i femte sæt. Det var ellers nogle semifinaler der overraskede. William og Oliver ville begge gerne have den sidste plads på podiet og det kunne klart ses i kampen. Begge spillere gav sit absolut bedste og det bød også på noget af kamp. William tog sejren efter en meget hård fysisk kamp der endte i fem sæt.

I DU11 spillede Lucas Schroll sig til en finaleplads uden at give sæt fra sig. Malthe tabte kun ét sæt på sin vej mod finalen. I finalen spillede Lukas og Malthe, hvor kampen kunne gå begge veje. Lukas viste dog her styrken og via en fysisk superpræstation slog han Malthe 3-1.

Næste udfordring for de danske juniorer er, alt efter niveauet, enten Danish Junior Open eller JGP i Esbjerg.