Squash Online

Danmark langt fra toppen - Egypten styrer

July 30, 2015Kasper Pedersen

Så er verdensmesterskaberne for juniorer færdigspillet, og det blev endnu et brændende eksempel, hvor langt Danmark er fra verdenstoppen. På trods af udemærkede præstationer af vores unge spillere, så rakte det hverken helt eller halvt. Alle danske deltagere var ude inden 2. runde og skulle derfor spille om de sekundære placeringer. Men det er ikke bare Danmark, som halter efter i verdenssquashen. Europa, som helhed, havde ikke mere end én spiller i kvartfinalerne hos både damerne og herrerne. Begge spillere var, som forventet, englændere. Men bare to spillere mellem de sidste 16 er nok ikke godkendt hos en squashmastodont som England. Et lille land som Pakistan formåede at have flere spillere i kvartfinalerne. Ydermere er det interessant at de nykårede verdensmestre fra Frankrig ikke havde en eneste spiller i 4. runde.

Når snakken kommer på selve verdenstoppen, så er den, som sædvanligt, domineret af egyptere. 3 egyptiske finaledeltagere blev det også til, men kun én egypter på toppen af tronen eftersom peruaneren Diego Elias for andet år i træk formåede at tage titlen.

Elias afgav ikke et eneste sæt på sin vej mod sejren, hvilket virkelig viser hans kæmpe styrke.

I damerækken vandt egypteren Habbiba Mohammed sidste års finale over landsmanden Nouran Gohar. Dette års finale blev en gentagelse af denne kamp, men med Nouran som vinder. Efter 4 meget tætte og intense sæt, kunne hun strække armene i vejret, som vinder af verdensmesterskaberne for juniorer.

Diego og de to egyptiske piger er det bedste bud på fremtidige topspillere ved turneringen. Faktisk, så er der kun 6 spillere tidligere, som har vundet junior-vm 2 gange. Der er tale om Shorbagy-brødrene, Ramy Ashour, Raneem El Weleily, Nicol David og Nour El Sherbini. Alle spillere som er slået igennem på topplan siden.

To af danskerne spillede deres sidste kamp tirsdag, eftersom de tabte for anden gang og nu var helt ude af turneringen. Christine Christoffersen tabte i 3 tætte sæt til englænderen Mari Taylor, mens Casper Kloster ligeledes tabte i 3 tætte sæt til belgieren Sanjay Jeeva.

Theis Houlberg vandt derimod 3-0 i en lidt nemmere kamp mod en colombianer ved navn Matias Knudsen.

Theis skulle, på baggrund af sejren, spille endnu en kamp onsdag. Dette blev endestationen for den unge herlevgenser, som tabte i 3 meget tætte sæt til australieren Solayman Nowrozi.

Men hvad tror du Danmark, og Europa som helhed, gør galt i udviklingen af de helt unge talenter? Eller hvad mener du lande som Egypten og Pakistan gør bedre? Giv din mening til kende enten her på siden eller på Facebook?