Squash Online

Danmark indblandet i international skandale

October 16, 2011Kristian Frost

Det virker som længe siden, at det danske herrelandshold deltog ved VM for hold i Paderborn, men det er langt fra gået i glemmebogen. De danske drenge præsterede over alt forventning og sikrede sig det bedste danske resultat i historien, nemlig den meget omtalte 13. plads. Kristian Frost, Rasmus Nielsen og Morten W. Sørensen var drengene bag succesen, men nu, godt og vel halvanden måned efter slutrunden, er Danmark igen i mediernes søgelys.

Denne gang er der tale om en artikel i en pakistansk avis ved navn The Hindu. Avisen figurer på nettet og har stor tilslutning i Pakistan. Avisen udgiver tit artikler omkring squash og især om det pakistanske landshold og deres spillere. I denne sammenhæng er det Aamir Atlas Kahn, Yasir Butt og Waqar Mehbohb, der er i avisen søgelys. De beskyldes nemlig for at have tabt adskillige kampe i Paderborn med vilje.

Avisen nævner specifikt kampen imod Danmark, som en yderst afgørende kamp for Pakistan ved VM, hvor resultatet havde store konsekvenser for landsholdets endelige placering. Specielt Atlas Kahn bliver beskyldt for direkte at smide kampen imod Frost. Årsagen bliver ikke beskrevet nærmere. Der har ikke været nogen spekulationer om dette før nu, og Atlas Kahn afviser alle spekulationer. Det skal dog nævnes, at Pakistan gik ind til kampen mod Danmark med en utroligt nonchalant attitude, hvilket i sidste ende nok var grunden til nederlaget, og at den danske sensation blev en realitet.

Det pakistanske forbund (PSF) har indtil videre udelukket de tre spillere, mens Nasir Iqbal ingen straf får og er ej heller nævnt i The Hindu. Atlas Kahn har dog tilsyneladende tænkt sig at gå rettens vej, da PSF også har udelukket den pakistanske superstjerne fra PSA. Sagen er særdeles vigtig for Atlas Kahn, da man skal repræsentere et land for at deltage på PSA.

Hvorvidt PSF har tænkt sig at stå ved karantænen er uvist. Situationen var allerede tilspidset før VM, hvor både Atlas Kahn og Fahran Mehbobh begge blev udelukket fra landsholdet. Fahrans karantæne blev ikke ophævet inden VM, hvor Atlas Kahns derimod blev det, hvilket gav ham mulighed for at deltage.