Squash Online

Cameron Pilley førte Birkerød til sejr

January 24, 2016Tobias Pørtner

Ikke overraskende var Birkerød helt urørlige ved weekendens eliterunde i Skovbakken, da de anført af Cameron Pilley (WR 13) sejrede i deres tre kampe og manifesterede sig på 1. pladsen i rækken.

Med tre stensikre sejre over Herlev (3-1), Racketlon (4-0) og Skovbakken (3-1), satte Birkerøds herrer trumf på i toppen af rækken, hvor de nu har åbnet et forspring på 5 point ned til nr. 2 - Herlev.

Nogen overraskelse var dette dog ikke ligefrem, da de forsvarende mestre stillede med det måske stærkeste hold, vi har set i den danske række de seneste 10 år, anført af den australske verdensstjerne Cameron Pilley, den danske mester Kristian Frost og den svenske landsholdsspiller Alex Christensson.

Pilley og Hansen på arbejde mod Skovbakken
Mest sved på panden fik Cameron Pilley i opgøret mod engelske Lyell Fuller fra Skovbakken, der på en propfyldt hjemmebane strittede godt imod og pressede australieren ud i tiebreak i 3. sæt. En fejlserv blev dog fatal for englænderen her.

Hjemmeholdets ene point kom i hus efter et intenst omgør mellem Magnus Laursen og Line Hansen, der pressede hinanden til det yderste, i et opgør mellem en talentfuld ketcherkunstner med nerverne uden på tøjet i hans debutkamp for Skovbakken og en taktisk cool professionel squashkvinde.
Laursen førte 2-0 i sæt, bl.a. efter et comeback i 2. sæt, hvor han var nede med fire sætbolde, og førte stort i 3. sæt, inden kampen igen skiftede momentum. Pludselig var det Hansen, der leverede et stort comeback, da hun vendte 3-8 til sætsejr.
De to spillere endte i femte sæt, hvor Magnus igen opbyggede en stor føring, som Line igen begyndte at æde. En ukarakteristisk fejl fra Line ved 9-10 gjorde dog udfaldet, til stor lettelse og glæde for hjemmepublikummet.

En slagkraftig subtop
I subtoppen udkæmpede Kolding og Herlev en drabelig dyst i forhåbningen om at komme op som nr. 2 i rækken. Her var specielt kampen mellem Thomas Laursen og Lau Kiehn imødeset, da netop de to igen i år bejler stærkt til landsholdspladserne - og de to drenge svigtede ikke.
Kiehn spillede sig foran 1-0 i sæt og lignede igen en spiller, der ville besejre den yngste Laursen-bror, men Thomas fik vendt kampen på hovedet og bragte sig på 1-2 i sæt. Kiehn udlignede til 2-2 i sæt, blot for igen at se Laursen sætte sig på opgøret, der blev lukket til Kolding-favør med 11-3 i femte sæt.
Sammen med Rasmus M. Nielsens sikre sejr på 3-o over Andy Whipp begyndte det pludselig at se godt ud for Kolding, men de kom hurtigt ned på jorden igen, da Andy Lambert og Anders Skajaa blev sablet over af Rasmus J. Petersen og Thomas Pilak, der til sammen blot afgav 24 point i de to kampe og dermed sikrede Herlev bonuspointet i 2-2 opgøret grundet bedre sætscore.

Københavnsk nedtur
For de københavnske klubber blev det langt fra en drømme-weekend. Et decimeret København SK-hold udspillede reelt sine chancer for en slutspilsplads, da de grundet tre nederlag på 0-4, 1-3 og 0-4 til hhv. Kolding, City Squash og Herlev nu er hele 12 point fra fjerdepladsen.

Til trods for sejren over KSK, kan City Squash heller ikke være helt tilfredse, da de havde håbet på fuldt hus mod lokalrivalerne og senere hen tabte med 1-3 til Kolding, hvilket efterlader dem 7 point fra top4.

Rækken er altså så småt ved at brække over hos herrerne, hvor meget skal ændre sig, hvis ikke Birkerød, Herlev, Kolding og Skovbakken bliver de fire deltagere ved slutspillet i april.

Du kan se de detaljerede resultater og stillingen på SQUASHPORTALEN.DK.