Squash Online

Blog: Rasmus Jessen beretter fra VM i squash

November 02, 2013Rasmus Jessen

Rasmus Jessen blogger fra VM i squash i engelske Manchester. Vi bringer her hans oplevelser og perspektiver på kvartfinalerne - råt og uredigeret:

Herlevs førsteholdstrup og jeg, er taget til Manchester for at se verdensmesterskaberne i squash, og for at træne. Vi skal se kvartfinaler, semifinaler og finalen, udover det så træmer vi hver dag med Andrew Whipp (Englænder der tidligere har spillet for Herlev), men nok om det. Det er en fantastisk atmosfære der er i Manchester Central, hvor turneringen bliver afholdt. Der er plads til 1500 tilskuere rundt omkring den imponerende opvisningsbane, hvor bl.a. outlinjerne er markeret med blåt lys, i stedet for de regulære tape streger, ja det er ret imponerende.

Vi ankom allerede i onsdags til Manchester. Selv samme aften støder Jesper Ratzer og jeg ind i squashstjernen Ramy Ashour. Helt tilfældigt i et tilfældigt Tesco supermarked kl 22:00 om aftenen. VI blev umiddelbart lidt starstruck, men dog ikke værre end vi gik over for at sludre lidt, og få taget et billede med den rare egypter. Så var stemningen sat, og vi fik ønsket ham held og lykke. Jeg var selv lidt kage sulten den aften, og det var Ramy åbenbart også, da han stod med både donuts, brownies og andet kage i favnen. Så han bliver kun omtalt ‘Cookie Monster’ hernede. Der har allerede været en del overraskelser til dette VM. bl.a har Daryl Selby slået Karim Darwish i 3. runde i en 5 sætter. Finske Henrik Mustonen gik videre fra 2. runde da Peter Barker måtte trække sig med en skade i lægen. Han var ved at levere den største overraskelse ved næsten at slå Indiske Saurav Ghosal og ryge i kvarten, efter at havde været foran 2-0 i sæt, men tabte dog 3-2. Ramy spillede også en tæt 4. sæts kamp med Line Hansens kæreste, Cameron Pilley.

Kvartfinaler

Saurav Ghosal - Ramy Ashour
Ramy har ikke tabt en kamp i over et år, han er ubesejret i 53 kampe i træk nu. Han ser vildt skarp ud og endnu mere imponerende ud i virkeligheden end på Youtube. Den lille Inder kæmpede utroligt godt, men Ramy fik ham næsten til at ligne en motionist da han var så overlegen i sit spil. Den endte 3-0 til Ramy

Nick Matthew - Amr Shabana
Vi havde forventet lidt mere af Shabana “the Prince of Egypt.” Som var den første egypter til at vinde VM nogensinde, og har i øvrigt vundet det 4 gange. Men Nick Matthew spillede “flawless”, og kørte kampen pænt hjem 3-0. Noget fedt at bemærke var at han i det efterfølgende interview nævnte at han var i “the best shape of his life” og på den måde markere sig som en trussel for Ramy, som alle snakker om er storfavorit. Den ender 3-0 til Nick.

Mohamed Elshorbagy - James Willstrop
Jeg er stor fan af Elshorbagy, og havde i forvejen puttet mine penge på ham, selvom jeg vidste fordelen nok var for James. Som kampen skred frem, lignede Shorbagy faktisk den bedre spiller, og havde kontrol over spillet. Det var kun i 4 sæt. at James virkelig viste lidt af hans høje kvalitets spil. udover det, så lavede han en masse “uncharacteristic mistakes” som Simon Parke kalder det. I interviewet fortæller Shorbagy også om hans nuværende form skulle være helt på toppen, og at han forstår James mentale fravær på banen, da han venter en baby her meget snart! Så det var meget ydmygt af ham. Den endte 3-1 til Shorbagy.

Gregory Gaultier - Daryl Selby
Greg er et fysisk pragteksemplar, og at se ham live er meget imponerende, han er virkelig aktiv hele tiden på banen, og han slår vildt hårdt til klatten. Det var faktisk en god og seværdig kamp, selvom Greg hele tiden havde kontrollen. Den endte 3-0 til Greg efter en spænende tiebreak i 3. sæt. For at gøre hele turneringen endnu mere åben pointere Greg også at han er i topform! Imorgen er der så semifinaler, Ramy Ashour mod Nick Matthew, og Gregory Gaultier mod Mohd. Elshorbagy. Begge kampe ser ud til at være super spænende. Oddsene ligger dog til Ramy og Gregory, men disse udfald er langt fra sikre, da alle har vist super form. Jeg tror personligt på Ramy vinder igen i år, selvom mange holder sig til Gregory efter hans solide performance mod NIck ved US Open, hvor han vandt stort 3-0.