Squash Online

Optakt til JGP i Silkeborg

October 31, 2013Sebastian Korsgaard

Silkeborg Squash Klub står, til næste Junior Grand Prix, for værtskabet, som afholdes i denne weekend. Kulissen har lagt med ca. 110 tilmeldte juniorer og forhåbentlig en masse tilskuere.

I DU17/19-rækken er danmarksmester Thomas Laursen fraværende, hvilket har givet Christian Steffensen plads som 1. seedet, mens Jens Christian Wegeberg fra Silkeborg er 2. seedet. Casper Kloster og Jonas Kønigsfeldt er henholdsvis 3/4 seedet.

På forhånd er der lagt op til nogle spændende kampe om placeringerne 1-8. De mest interessante opgør starter nemlig i kvartfinalerne. Første mulige overraskelse kunne ske i kampen mellem Casper Kloster og Magnus Laursen fra Skovbakken. Spillerne har ikke mødtes før, men der er her lagt op til en tæt dyst. Magnus har på seneste vist gode takter, mens Kloster ikke har ramt det niveau, som han måske har håbet på. Dog anser SQO.dk stadig en lille fordel til Casper som trækker det længste strå i 4. tætte sæt.

Endvidere kunne opgøret mellem Jonas Kønigsfeldt og Sebastian Korsgaard fra Sport92 også godt gå hen og blive en spændende en af slagsen. Sebastian, som ikke har været med til de sidste to JGP’er, er vendt tilbage og anses for at være favorit i denne kamp. SQO.dk forudser en relativ sikker 3-0 sejr til jyden.

Så er vi nået til semifinalerne, som uden tvivl også vil blive utrolig interessante. Kampen mellem Casper og Christian bliver helt sikkert en underholdende kamp, hvor begge spillere nærmest er kontraster i deres spillestil. Christian med sin shot selection og Kloster med sit fantastiske fightergen vil komplementere hinanden i en brag af en kamp. SQO.dk anser dog Christian som storfavorit i denne kamp og hiver en sejr i 4. sæt.

Ydermere bliver kampen mellem Jens Christian og Sebastian formegentlig spændende. Jens Christian der i denne omgang er på hjemmebane har tidligere vist, at han også vil være med i toppen og vil bestemt ikke give nemme bolde væk. De har begge været træningspartnere så de kender hinandens spil ud og ind, så mon ikke det bliver et langt opgør. SQO.dk forudser en 5. sætter, hvor Jens Christian er en lille favorit.

I PU17/19 er også her danmarksmester Mathilde Lauridsen fraværende, hvilket har givet plads til Camilla Kejlberg som er 1. seedet, mens Pornphilai Christiansen er 2. seedet. Ida Bang og Anne Louise Møller er henholdsvis 3/4 seedet.

SQO.dk forudser en finale mellem Camilla og Pornphilai, da de slet og ret er for stærke. Camilla har vist en fremragende stime det seneste stykke tid, men spilleren fra Herlev skal bestemt ikke undervurderes. SQO.dk tror på en 3-1 sejr til Camilla, grundet hendes fantastiske spillestil og fysiske overtag.

DU15-rækken ligner på forhånd en finale mellem Julius Fuglsang og Cornelius Feldt. Dog kan Mikkel Kønigsfeldt betragtes som dark horse, da han tidligere har slået favoritterne i nogle meget tætte opgør. SQO.dk forventer en finalesejr til Julius, som trækker det længste strå i 5. sæt.

I PU15-rækken ser det ud til at blive en opgør mellem Bettina Mortensen og Ida Schjøtt. Ida må anses som værende favorit i denne kamp, da hun tidligere har vist gode takter. SQO.dk satser på en 3-1 sejr til Ida fra Gram.

I drengenes DU13-række er Martin Tranhold 1. seedet, mens Rasmus Madsen er 2. seedet. SQO.dk forudser en finale mellem disse to, men vi må ikke undervurdere 3. seedede Elias Coyle.

I pigernes PU13-række er Sofie Drejergaard 1. seedet, mens Klara Møller er 2. seedet. Endnu engang anser SQO.dk disse to spillere, som potentielle finalespillere, men skal heller ikke undervurdere Kristine Hestbech.

Program og lodtrækning til weekenden kan findes på følgende link: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=088D8136-584F-47E0-A661-BACCA9FE820D