Squash Online

Birkerød og Kolding tørner sammen

March 02, 2014Kristian Frost

I går blev der afviklet endnu en runde i Elitedivisionen. I denne runde var det kun Birkerød og Kolding der skulle mødes, og dette var vel og mærke på både på herre- og damesiden at klubberne tørnede sammen. I Birkerød vandt herreholdet 6-2, mens på damesiden måtte sjællænderne indkassere et nederlag på hele 5-1.

Hos damerne var der ikke stor spænding om udfaldet, og Kolding viste sig for stærke for sjællænderne. Sissel Trap sikrede Birkerød klubbens eneste point, da hun slog Sarah Lauridsen 3-0. Den yngste Lauridsen var ligeledes ude i noget af en gyser i mod Neha Kumar, men den unge Koldingspiller formåede at hive en sejr i land med mindst mulig margin. Derudover blev kampen mellem Cecilie Mayer og Sally Skaarenborg spændende, da Mayer vandt tredje sæt efter at have tabt de to første. Der var dog ikke mere luft i ballonen for Mayer og kampen endte 3-1 til Skaarenborg. Holdkampen endte 5-1 i Koldings favør, hvilket gjorde at Kolding nu topper damerækken.

På Topstykket 34 i Birkerød var det herreholdene der skulle i kamp. Forud for kampen havde vi her på SQO.dk spået uafgjort 4-4, men sådan blev det endelige resultat ikke. På de øverste singler sikrede Kristian Frost og Morten W. Sørensen Birkerød de første point over henholdsvis Francesco Busi og Thomas Laursen. Mikkel Pedersen og Christian Steffensen fulgte trop og vandt ligeledes deres kampe over Christian Jæger og Niklas Larsen. Foran 4-0 efter det første kryds lignende det en storsejr til hjemmeholdet. Det er dog værd at påpege at Koldings normale førstemand, Rasmus M. Nielsen, ikke stillede til start grundet en skade og svækkede derfor jyderne betragteligt.

Andet kryds startede med at Frost slog Laursen 3-1, mens Busi leverede en kæmpe overraskelse mod W. Sørensen. Busi lignede ellers en mand i store problemer bagud 1-2 samt W. Sørensen styrede det meste af spillet. Tredje sæt virkede til at være kampafgørende, men Busi lagde et højt pres på W. Sørensen i fjerde sæt, hvilket resulterede i kampen skulle afgøres i fem sæt. Busi fik den bedste start på sættet og bragte sig foran med hele 8-3. Det lignede nu pludseligt en sikker Koldingsejr, men W. Sørensen kæmpede sig tilbage, og efter at Busi havde misset en matchbold ved 10-9, havde W. Sørensen nu sin første matchbold. Han formåede at misse to af disse før Busi endelig fik afgjort kampen til sin fordel. Det kan kun betegnes som en kæmpe overraskelse, og han sikrede derfor Kolding klubbens første point. Koldings andet point kom efter endnu et comeback, da Jæger var bagud 0-2 og vandt kampen 3-2 over Steffensen.

Birkerød ligner en sikker vinder af grundspillet, mens Kolding og Herlev ligger helt lige med 23 point hver. Det er netop Kolding og Herlev der i næste runde tørner sammen, hvilket bliver afgørende for hvem der møder hvem i semifinalerne ved slutspillet i april.