Squash Online

Birkerød forsvarer titlerne hos både damerne og herrerne

April 26, 2014Tobias Pørtner

Det blev to gange Birkerød ved dette års DM for hold, da de forsvarende mestre sikkert gjorde det af med Kolding i begge finalerne. Hos herrerne blev det til en 7-1 sejr over et decimeret Kolding-hold, mens damerne sikrede sig titlen med en 4-2 sejr.

Hos herrerne var det knald eller fald fra starten, da Rasmus M. Nielsen skulle besejre Birkerøds Kristian Frost i den første kamp, hvis de skulle have nogen som helst chance for at vinde. Mulighederne så dog yderst begrænsede ud på forhånd, da en skadet Francesco Busi måtte melde fra til finalen grundet en skade.

Spændingen var dog hurtigt overstået, da Frost - præcis som til DM for 14 dage siden på præcis samme bane - gjorde det sikkert af med Rasmus, der blev besejret 3-0. På modsatte bane havde Morten W. Sørensen overtaget mod Thomas Laursen, og en mærket Laursen måtte bagud 2-0 i sæt trække sig med en forstrækning i sin læg.

Dermed var kampen allerede så godt som slut, og da Birkerød på de lavere singler ligeledes lavede to sejre ved Michael Frilund og Mikkel Pedersen, var holdkampen overstået og Birkerød danske mestre.

Hos damerne var spændingen også svær at få øje på, da Sissel Trap besejrede Christine Christoffersen i nøglekampen for holdkampen. Herfra cruisede Birkerød sikker guldet hjem via to sejre til Line Hansen og en enkelt til Cecilie Mayer, der ligeledes besejre Christine - dog i en noget tættere kamp i fire sæt.
Line besejrede først Sally Skaarenborg stensikkert med 3-0 og gjorde det derefter af med talentet Mathilde Lauridsen på samme maner.
Indimellem Birkerøds sejre pyntede Sally og Mathilde på resultatet, da de vandt over hhv. Cecilie og Sissel.

Bronzen gik til Herlevs herrer, der hurtigt bragte sig foran med 5-0. Der var dog god modstand fra det unge Skovbakken-hold, da Emil Grooss pressede den nykårede danske landsholdsspiller Rasmus Jessen ud i fem sæt, og Sebastian Korsgaard var ligeledes tæt på at levere overraskelsen mod Thomas Pilak. De rutinerede Herlevdrenge gav dog ikke ved dørene. Til sidst pyntede Tobias Pørtner og Kasper Svith på resultatet, så de endelige cifre blev 6-2.

Bronzen hos damerne gik overraskende til Sport92, der for første gang nogensinde fik en medalje med hjem til den midtjyske klub. Trine Engelund stod for den afgørende sejr, da hun besejrede Tanya Stenz i holdkampens sidste opgør og sikrede en samlet score på 4-2 til uldjyderne.

Dermed er der sat punktum for dette års squashsæson i Danmark. Næste event er EM for hold, hvor spillerne drager mod Italien allerede på tirsdag.