Squash Online

EM 2014: Første dag overstået uden overraskelser

May 01, 2014Kristian Frost

Første dagen ved EM for hold er nu overstået, og det blev ikke til nogen overraskelse hverken for damerne eller herrerne.

Dameholdet består af Line Hansen, Sally Skaarenborg, Mathilde Lauridsen og Cecile Mayer. I første kamp stod der overfor Irland, hvilket var uden tvivl var den afgørende kamp i puljen. Denne kamp skulle vindes for at holde liv i drømmen om en semifinaleplads. Hansen leverede en flot præstation i mod Madeline Perry, men ireren spillede de afgørende bolde til perfektion, og det blev til et 3-1 nederlag. Skaarenborg kæmpede og kæmpede, men Aisling Blake var bare for stærk. Bagud 2-0 var kampen tabt, men unge Lauridsen, som også fik debut i denne kamp, spillede en god kamp. Hun tabte 3-1, men det var en super indsats af den unge Thyspiller. Kampen endte 3-0, men damerne leverede en solid præstation.

Hos herrerne var der kamp til stregen, da de mødte Tyskland i første kamp. Danmark har i adskillige år kæmpet med Tyskland om de fornemme pladser ved mesterskaberne, og det har altid været Tyskland der er løbet med sejren. Det gentog sig også denne gang, men det var marginaler der skilte holdene ad. Kristian Frost fik en squashlektion af Simon Røsner, men Caspar Grauballe var enormt tæt på at levere en overraskelse. Han tabte 11-9 i femte i mod Jens Schoor. En kamp der uden tvivl vil blive husket for høj dramatik og god squash. Rasmus M. Nielsen var upåvirket af at holdet var bagud 2-0. Han hev en super præstation op ad hatten.

Tyske Raphael Kandra lignede i perioder en noget opgivende mand eftersom Møller hamrede det ene nick afsted efter det andet. Møller havde ligeledes perioder hvor præcisionen svigtede, men ved 10-10 i femte kunne kampen gå begge veje. Møller fyrede et nick afsted, ramte og første matchbold til Danmark. Næste bold gik tabt, men samme scenarie opstod igen. Kandra server, smask, nick, matchbold. Denne gang var tilskuerne vidne til en enorm lang duel, som Danmark til sidst vandt. Yderst flot præstation af den rutinerede Møller der virkelig have fundet sit bedste squash frem til dette års mesterskab.

Morten W. Sørensen skulle derfor prøve skaffe endnu et point til Danmark, men Rudi Rhormüller var for stærk for danskeren. Efter nogle dramatiske sæt, hvor der blev skiftet bane flere gange på grund af regn, kunne tyskeren strækkerne armene i glæde over at have slået en lettere mærket Sørensen.

Kampen blev tabte 3-1, hvor det endnu en gang var tyskerne der havde marginalerne på deres side.

I eftermiddagskampene var spændingsniveauet en smule anerledes. Begge hold stod overfor Frankrig. Hos damerne leverede Hansen en super indsats, men måtte se sig slået 3-2 til verdens nr. 5 Camille Serme. Skaarenborg og Mayer kunne ligeledes intet stille op, og et 3-0 nederlag blev en realitet.

Hos herrerne var det samme historie. Alle kampe blev tabt 3-0, hvilket var et klart signal om at kampen i dag mod Holland blot var vigtigere at fokusere på.

Kampen starter kl. 12, hvor det går løs for herreholdet.