Squash Online

Birkerød og KSK blev slutspilsklar

November 13, 2010Tobias Pørtner

Efter at 4. runde i dette års grundspil blev indledt med et overraskende uafgjort resultat, var dagens udfald langt mere efter bogen.
Birkerød vandt efter et stort drama mod Herlev med 6-2. Hele 5 kampe skulle afgøres i 5 sæt og hjemmeholdet måtte i to af disse sågar afværge matchbolde inden de kunne knytte næverne.
I København fik ligaens duks fra OSC regulære tæsk af KSK som stillede med det måske stærkeste hold vi nogensinde har set i den danske liga. En måde at understrege dette på kunne bl.a. være ved at fremhæve at sidste års danske mester, Rasmus M. Nielsen, i denne runde blev spist af med to nederlag og kun et enkelt sæt vundet.

Birkerød - Herlev På Sjælland tog de lyseblå Birkerød-spillere imod det unge Herlev-hold, der indtil videre i år har høstet store roser for deres gejst, spil og humør. De kom dog på noget af en opgave, da Birkerød qua deres aktivitet på transfermarkedet denne sommer kan stille med en ufattelig bredde.

Netop denne bredde blev også afgørende i dag, men både Michael Frilund og Mikkel Pedersen, begge tidligere landsholdspillere, hang flere gange med røven i vandskorpen på de lave singler.
Begge måtte de afværge matchbolde imod sig og specielt det faktum at Michael Frilund trak sig sejrrigt ud af begge opgør må siges at være noget af et mirakel. Han var således nede med 0-2 til Rasmus Jessen inden han vendte denne kamp på hovedet og sikrede sig sejren i 5. sæt, samt bagud 8-10 i 5. sæt mod Lau Kiehn inden han sikrede sig denne i ombolde.
Også Mikkel var nede med matchbolde, en af slagsen i 4. sæt, mod Rasmus Jessen inden også han lavede comeback. Dette års helst store positive oplevelse indtil videre, Lau Kiehn, var dog for stor en opgave og han sikrede sig endnu en flot skalp og et vigtigt point til Herlev.

På de øverste singler var Caspar Grauballe ude i to fantastiske opgør. Først sikrede han Herlevs andet point ved at vinde det unge holds eneste kamp i 5 sæt, da han slog den franske tekniker, Romain Tenant, med 11-9 i afgørende sæt.
Han var også godt på vej mod sejren mod sin tidligere klubkammerat Morten W. Sørensen da han kom foran 2-0 i sæt, men præcis som i finalen ved Egå challenger formåede Morten at vende tingene på hovedet og sikre sig sejren.

6 point blev det dermed til for Birkerød - et udfald som altså sagtens kunne have været helt anderledes hvis marginalerne havde været med udeholdet. Den lidt større rutine blev dog afgørende, og hjemmeholdet viste med denne sejr en rigtig god holdånd på trods af at alle spillere er nye i klubben.
På damesiden fik de overmatchede Herlev-piger endnu engang en ordentlig omgang prygl og et nederlag på 0-6. Mon ikke de efterhånden glæder sig til at 2010 bliver til 2011, så de i stedet skal spille mod de bedste mandskaber fra 1. division?

Jeg synes overordnet set det var en helt igennem fantastisk holdkamp. Vi taber dog igen alt for mange kampe i 5 sæt, hvilke er utrolig ærgeligt! Vi tror dog stadig på det, selvom vi nu ligger helt lige med Kolding - intet er umuligt for den som bærer viljen i hjertet! :)

Personligt synes jeg også at jeg spillede rigtig godt. Jeg fik en god sejr over Romain og var også godt på vej mod Morten. Jeg faldt dog en lille smule tilbage på banen efter at jeg kom foran 2-0, og da han samtidig spillede sig op måtte jeg desværre indkassere et nederlag.

Caspar Grauballe, Herlev

København SK - Odense SC I København kom udeholdet i en noget uvant situation. OSC har gennem de sidste mange sæsoner været totalt urørlige og har hjemført mesterskab på mesterskab, men lørdag d. 13. november blev dagen hvor de for alvor blev pillet ned på jorden igen.
Det måske stærkeste mandskab nogensinde i den danske række var modstanderen, da KSK stillede med skotske Alan Clyne (PSA 52), Kristian Frost (PSA 83), sydafrikanske Clinton Leeuw (PSA 105) og lokale Casper Harris.
Mest bemærkelsesværdigt er Clinton Leeuw i denne sammenhæng. I alle andre danske klubber ville han qua sin placering som 105 i verden stensikkert figurere som 1. single, men hos KSK måtte han helt ned og spille 3’er for at komme på holdkortet. Ikke overraskende var han også helt suveræn og sikrede 2 point via en sejr over Kim Povlsen og en bye, sidstnævnte da Danny Knudsen i sidste øjeblik var nødsaget til at melde afbud.

Rundens klar mest imødesete opgør var dog uden tvivl opgøret mellem Danmarks nr. 1 og 2 - Kristian Frost og Rasmus Nielsen. Sidste år sluttede de sæsonen med at give hinanden en fantastisk fight i finalen om det individuelle DM, og trods hjemmebane måtte Rasmus ved den lejlighed videregive trofæet til en jublende lykkelig Kristian. Nu var det tid til revanche.
Og det startede godt for Sønderborg-drengen, da han sikrede sig 1. sæt. Frost kom dog stærkt igen og tog det næste. 3. sæt bød endnu engang på et skift i dominans. Duellerne blev længere og længere, tættere og tættere, men næsten hver gang sluttede de med at OSC-spilleren kunne sætte et point på tavlen. Denne trend fortsatte til 9-4, hvorefter kampen pludselig tog en drejning. En efterhånden psykisk presset Kristian Frost kunne pludselig mærke at det fysiske spil havde sat sine spor i Rasmus.
Og mere skulle der ikke til. Kristian havde lugtet blod og så sig ikke tilbage. Han sikrede sig sættet og Rasmus var knækket. 4. sæt var blot en formalitet der skulle overstås - 11-1 og endnu engang match til Kristian.
Også Alan Clyne havde inden formået at slå Rasmus, det sågar så overbevisende at kampen tog under 30 minutter, og da både han og Frost slog Michael Hansen blev sejren på hele 7-1. Odenses eneste point blev sikret af Kim Povlsen mod Casper Harris, og de må nu pludselig sande at en sikker 1. plads i rækken er blevet vekslet til en 3. plads.

Først og fremmest er jeg utrolig glad. Jeg får slået Rasmus, og da det nye system gør at vi har meget kort pause er 2. kampen både mentalt og fysisk ekstremt hård.

Den store sejr idag betyder med al sandsynlighed at vi nu er slutspilsklar. Derudover får vi gjort to udlændinge mere klar til slutspillet og vi kan dermed vælge dem vi føler er bedst kørende på det tidspunkt.

Kristian Frost, KSK

På damesiden var der også lagt op til storopgør, da den danske squashdronning Line Hansen, skulle prøve kræfter med hollandske Annelize Naudé.
De bød hinanden op til en rigtig flot kamp, hvor karismatiske Annelize bragte sig foran 2-0 inden Line igen formåede at skabe spænding om resultatet ved at sikre sig 3. sæt. Det blev dog en stakket frist og da 4. sæt også gik til KSK var kampen slut. Annelize sikrede sig også sejren i sit andet opgør, og hun stod dermed for københavnernes point i 2-4 nederlaget.

Status efter denne runde er således at tre herrehold nu er så godt som klar til slutspillet - kun mirakler kan gøre at Birkerød, KSK og OSC bliver hentet i toppen. Der er dog stadig ufattelig spænding i rækken, da kampen om den sidste plads er helt lige. Her har Kolding og Herlev begge 15 point, og da de møder hhv. Birkerød og KSK i sidste runde, to hold med nærmest lige styrke, er det helt umuligt at spå om hvilke af disse to hold der grundet den nye struktur skal spilde det næste halve år med at spille kampe mod hold fra 1. division som de vil overmatche totalt.
I damerækken er OSC så godt som sikre på 1. pladsen, mens Birkerød også virker urørlige. Rækkens nr. 5 fra Kolding har to point op til en plads i top4, så de er piskede til storsejr mod Birkerød i sidste runde.