Squash Online

Birkerød er danske mestre for hold

April 28, 2013Martin Laursen

Birkerød løb med både dame- og herretitlen i dette års slutspil i Herning Squashklub. Ved samme lejlighed blev Tobias Pørtner kåret til årets squasher, og Randers Squash Klub blev kåret til årets klub.

Hos kvinderne stod Birkerød over for Koldings unge hold. Holdkampen startede med den kamp, som var nødvendig at vinde for Kolding, hvis de skulle have en mulighed for at tippe vægtskålen til deres side. Cecilie Mayer slog dog Mathilde Lauridsen med 11-9 i 5. sæt, og dermed var det danske mesterskab så godt som sikret. Line Hansen knuste Sally Skaarenborg og Nanna Frederiksen i sine kampe, og da Mayer slog Frederiksen i 4 sæt, var Birkerød oppe på de 4 sejre, der skulle til. Bronzemedaljerne gik til Herlev/Hjorten efter en stensikker 6 gange 3-0 sejr mod Sport 92.

I herrernes finale fik Birkerød en 2-0 føring med sejre til deres stærke 1.- og 2.-single Rasmus Nielsen og Morten Sørensen. Nielsen slog Caspar Grauballe i en tæt 5-sætter med 11-2 i sidste sæt, hvor han fysisk og mentalt løb fra fysisk haltende Grauballe. Sørensen slog Thomas Pilak i 3 sæt. Lau Kiehn skaffede Herlev et vigtigt point med en sejr mod Alex Christensson, men det begyndte at se rigtig godt ud for Birkerød, da Christian Steffensen bragte sig foran med 2-0 i sæt mod Rasmus Petersen. Imidlertid spillede Petersen sig tilbage i kampen og tog den med 11/9 i 5. 2-2 efter første kryds.

Grauballe havde mulighed for at få revanche for DM-finalen i sit møde med Sørensen i andet kryds. Sørensen fortsatte dog sit fornemme spil fra DM og levnede ikke nogen chance til Grauballe, som stadigvæk lå et stykke fra sit optimale spil. Grauballe blev da også nødt til at trække sig med en knæskade bagud med 0-2 i sæt. Dermed kunne Nielsen lukke holdkampen til Birkerøds fordel, hvis han slog Pilak med 3-0 i sæt. Nielsen kom imidlertid langt bagud i starten af både første og andet sæt. Han fik dog spillet sig tilbage i begge og lukkede dem snævert. Han strammede grebet i 3. sæt og hev guldet hjem med 11/5. KSK tog bronzemedaljerne foran Kolding med en 6-2 sejr, der trods alt indeholdt tre 5-sættere der gik i KSK’s retning.

Kig med på Facebook for at se billeder og video fra de afgørende øjeblikke:

https://www.facebook.com/squashonline