Squash Online

Bennett slukkede det danske håb

October 23, 2011Tobias Pørtner

Sølle to point var den tidligere danske mester Rasmus M. Nielsen fra at sikre sig turneringssejren ved Leinster Open 2011 i Dublin, men til sidst var der ikke nok kræfter og held i bøssen for OSC-spilleren, der tabte med 9-11 i femte sæt til Dylan Bennett.

Rasmus fik en forfærdelig start på kampen, hvor han med hele syv uprovokerede fejl i 1. sæt (efter Bennetts udsagn) fuldstændig gav sættet væk.
Herefter fik Nielsen lidt mere styr på sit spil, og med en god fight, og nu i stedet nogle dumme fejl fra hollænderens hånd, kunne Nielsen vende kampen på hovedet og bringe sig i en særdeles fordelagtig position med med en sætføring på 2-1.

Bennett havde ført 8-5 i 3. sæt, men formøblet førringen - dette havde dog på ingen måde knækket Hollands nr. 2, der hurtigt fik slået et stort hul i

  1. sæt. Nielsen formåede aldrig at svare igen, og kampen var dermed presset ud i et 5. og afgørende sæt.
    Ikke overraskende blev 5. sæt en særdeles tæt affære mellem to jævnbyrdige spillere. De fulgtes ad op til halvvejs gennem sættet, hvorefter det lykkedes Rasmus at slå det der lignede et afgørende hul til 8-6. En monster-duel udspillede sig herefter, hvilket desværre resulterede i point til hollænderen og en Nielsen der nu var fuldstændig tømt for kræfter. Selvom han kom på 9-8 og blot var to point fra turneringssejren var løbet kørt, og Bennett kunne til sidst fejre sin første turneringssejr i over et år via en sejr på 11-3, 5-11, 8-11, 11-6, 9-11 (55 min.).

Rasmus berettede efter kampen til DSQF:

Lidt skuffet over at jeg ikke at få lukket kampen. Femte sæt kunne have gået begge veje, men han formåede at udnytte den døde bane bedre end mig, og det blev udslagsgivende i sidste ende.