Squash Online

Skovbakkens første JGP nogensinde

October 27, 2011Kasper Svith

Weekendens JGP i Skovbakken byder på hele 125 deltagere + ledere. Det er første gang i Skovbakkens historie, at klubben afholder et JGP, så det skal blive spændende at se, hvordan det hele kommer til at forløbe.

I DU17/19 er Thomas Laursen fra Kolding tilbage efter sin skade ved sidste JGP. Storebror Martin Laursen er 1. seedet, mens Thomas er 2. seedet. I side med Martin finder vi Emil Grooss fra Skovbakken, som er 3. seedet, mens 4. seedede Kasper Svith fra Skovbakken er i side med Thomas. Blandt seedningerne 5-8 finder man flere spillere, som på dagen vil kunne slå ovennævnte. Blandt andre Christian Steffensen fra Birkerød, som står til at møde Svith i kvartfinalen, kan være meget farlig, hvis han rammer dagen. Ligeledes kan de resterende spillere med sikkerhed presse de top-4 seedede. Niclas Dissing fra KSK, Sebastian Korsgaard fra Sport92 og Christian Jæger fra Kolding har alle før vist, at de kan spille op med de bedste i rækken, så det bliver med sikkerhed spændende at følge denne række allerede fra kvartfinalerne. Den netop nyoprykkede Casper Kloster fra KSK skal man heller ikke undervurdere. Han står i sin 1/8-dels finale til at møde Sebastian Korsgaard, hvis lodtrækningen holder stik, og denne kamp bliver med sikkerhed seværdig.

Hvem der vinder turneringen i DU17/19 er svært at spå om, men favoritterne må være Martin og Thomas Laursen, da de før har vist, at de har kvaliteten til at spille finaler. De to Skovbakken drenge, som denne gang har fået æren af at spille på “hjemmebane” (de kommer oprindelig fra Åbyhøj) skal man dog heller ikke undervurdere, da Kasper bl.a. sidste gang slog Martin i deres opgør ved sidste JGP. Emil har ligeledes spillet tæt med Thomas og Martin før, og de to må derfor være nogle stærke outsidere til en finaleplads.

I pigernes ældste række får tilskuerne noget af et 1. runde opgør at se. 1. seedede Line Falsig fra Kolding og den useedede Millie Søndergaard fra Sport92 står nemlig til at møde hinanden i deres 1. kamp. Millie vandt deres sidste opgør ved Danish Junior Open med 3-1 for en lille måneds tid siden, så der er helt sikkert en tæt kamp i vente fredag aften. Christine Christoffersen fra Herlev/Hjorten er 2. seedet i rækken, mens Mathilde Lauridsen fra Thy og Maria Frandsen fra Herlev/Hjorten er 3. og 4. seedede. Mathilde og Christine står til at skulle møde hinanden i en semifinale, hvilket kunne blive en spændende kamp, hvor Mathilde dog har favoritværdigheden på sin side grundet hendes sejre i deres tidligere opgør. I den anden semifinale står vinderen af Line og Millie til at møde Maria Frandsen eller Caroline Lyng Christiansen fra Birkerød (afhængigt af vinderen af deres opgør, som også må forventes at blive tæt). Her er Line/Millie storfavorit til at gå hele vejen til finalen, da deres niveau må forventes at være noget højere end vinderen af Maria og Caroline. Det er, ligesom i drengenes ældste række, svært at udråbe en vinder af rækken på forhånd, men Millie må betegnes som en lille favorit grundet sin sejr i Danish Junior Open. Line Falsig og Mathilde må betegnes som kraftige bejlere til en turneringssejr.

I DU15 rækken er Tobias Vogt fra Birkerød 1. seedet, mens Nicklas Drejergaard fra Kolding er 2. seedet. Theis Houlberg fra Herlev/Hjorten, som vandt sidste JGP i Birkerød, er 3/4 seedet sammen med Jonas Kønigsfeldt fra Herlev/Hjorten. Theis må være favorit til at gå i finalen sammen med Tobias, da Theis står til at møde Nicklas Drejergaard i en evt. semifinale. Ligeledes må Tobias forventes at være for stærk for Jonas i deres semifinale. Man skal dog ikke undervurdere 5/8-seedede Magnus Laursen fra Skovbakken, som har vist godt spil på det seneste, bl.a. ved at ende som nr. 6 ved Nordic Junior Open. Magnus står til at møde Tobias i kvartfinalen, og denne kamp bliver særlig spændende at følge, da der måske kan ligge en lille overraskelse, som venter her. Sidste turnering virkede Tobias noget småskadet i finalen, og alt afhængig af, om han er kommet sig over dette har stor betydning for hans chancer i turneringen. Er han fit, kan han helt sikkert vinde en evt. finale over Theis, men samtidig viste Theis sidst, at han er gået frem squashmæssigt, så det skal blive spændende at følge, hvordan DU15-rækken forløber.

I PU15 er Sarah Lauridsen fra Thy kæmpefavorit til at vinde rækken, bl.a. pga. at Caroline Lyng, som nævnt tidligere, har valgt at stille op i PU17/19-rækken. Sarahs største konkurrent i denne række må være Elisabeth Zornig fra Struer, men det er på forhånd svært at se en anden vinder af rækken end Sarah.

I drengenes U13 række er to birkerødjuniorer 1. og 2. seedede. Cornelius Feldt og Julius Fuglsang må forventes at stå i finalen på søndag, men hvem som kan vinde rækken af de to er svært at sige. Drengene spiller normalt uhyre tæt, så på forhånd kan man ikke sige, hvem af de to som vinder rækken.

I PU13 bliver der spillet puljekampe med 6 deltagere, og her er det meget svært at spå om en vinder af rækken, da skribenten ikke er bekendt med 2 af de 5 spilleres niveau. Det kan dermed kun blive en overraskelse at se, hvem som vinder rækken.

Det samme gør sig gældende i DU13-rækken, hvor der også bliver spillet puljespil med 4 deltagere. To Skovbakkendrenge stiller til start på hjemmebane, mens to andre skal udfordre dem i turneringen om sejren. Et gæt kunne være, at de to fra Skovbakken kommer til at spille en “puljefinale,” men igen er det svært at spå om, da de andre spilleres niveau er rimelig ukendt.

I morgen kl. 18.00 starter turneringen, og 125 forventningsfulde juniorer stiller til start. Vi får med sikkerhed en masse sjov, glæde og konkurrencebaseret squash at se med et forhåbentlig højt niveau. Seværdig squash og masser af squashglade folk er i denne weekend at finde i smilets by, så kedeligt bliver det med sikkerhed ikke.