Squash Online

Årets sidste JGP-vindere fundet

November 29, 2010Martin Laursen

Fredag:

Endnu et JGP blev skudt i gang fredag aften kl. 18.00, da der var velkomsttale. Mange spillere og ledere, specielt fra sjællandsområdet havde problemer med at komme til Kolding pga. snefald, og derfor fik turneringen en lidt hektisk start, men kom da heldigvis godt i gang, senere på aftenen.

I de rækker, hvor der blev spillet kvalifikation tidligt fredag aften, gik alle spillere planmæssigt videre. I PU17/19 blev der spillet puljer. Her skulle Mathilde Lauridsen fra Thy møde Line Falsig fra Kolding. Sidst de to mødtes, vandt Mathilde forholdsvis ubesværet, men denne gang gik det anderledes. Mathilde kom foran 2-1 i sæt via et godt stabilt presspil, mens Line kæmpede bravt for at holde sig inde i kampen. Line formåede at vinde 4. sæt efter en flot fight, og nogle skarpe drops og shots. I 5. sæt satte Line sig fra start af på sættet, og Mathilde virkede noget mærket af situationen. Line vandt sættet 11-8, og var dermed højst sandsynligt i semifinalen.

I hovedrunden i DU17/19 var der ingen overraskelser. Nogle lavere seedede spillere fik dog presset nogle af de højtseedede. Bl.a. måtte Emil Grooss fra Åbyhøj kæmpe hårdt for sin sejr mod Sebastian Korsgaard fra Sport92. Emil kom ellers godt fra start, og lignede en sikker vinder med en føring på 2-0 i sæt. Sebastian kæmpede dog rigtig godt i 3. sæt, og vandt dette. I 4. sæt var der dog ingen tvivl om udfaldet, og Emil vandt sikkert dette. Christian Steffensen fra Birkerød blev også udfordret en smule af hans holdkammerat fra Birkerød, Emil Vogt. Ligesom i ovennævnte kamp, virkede Christian en sikker vinder af kampen med en 2-0 føring. Emil viste dog flot spil i 3. sæt og fik hentet en ellers stor føring fra Christian. Der var dog ingen tvivl om kampens udfald i 4. sæt, og Christian kunne sikre sig sejren, og dermed avancement til kvartfinalerne. Mads Bak fra OSMK var også ude i en noget tæt kamp, da han slog den netop tilbagevendte Lasse Juhl fra Kolding med 3-0. Det lyder måske ikke umiddelbart tæt med en 3-0 sejr, men taget i betragtning af, at Mads vandt alle sættene i tie-break (16-14, 12-10, 13-11), så var kampen utrolig tæt.

Udover disse forholdsvis tætte kampe, var der ingen synderlige overraskelser i rækkerne. Altså var de topseedede spillere klar til lørdagens kvartfinaler. Samtidig manglede bl.a. PU17/19, DU15, m.fl. at spille deres puljekampe færdige lørdag.

Lørdag:

DU13 startede lørdagen ud kl. 8.55 sharp med deres kvartfinaler. Her var der ingen problemer for de højtseedede som var Magnus Laursen fra Åbyhøj, Rasmus Gyde fra Herlev/Hjorten, Kasper Pedersen fra Thy og Jacob Søndergård fra Struer. Dermed var de alle klar til de vante semifinaler med endnu en 3-0 sejr i bagagen. I PU17/19 var der ikke de store overraskelser, og dermed var de højtseedede spillere (Nanna Frederiksen, Amalie Bornæs, Line Falsig og Maria Korsgaard) også her klar til semifinalerne. Senere på morgenen var det blevet tid til kvartfinalerne i DU17/19. Her ventede spændende opgør såsom Emil Grooss, Åbyhøj, mod Martin Laursen fra Kolding og Christian Steffensen fra Birkerød mod netop tilbagevendte fra skade, Christian Jæger fra Kolding. De sidste to kvartfinaler stod mellem Kasper Svith fra Åbyhøj og Mads Bak fra OSMK og i den anden; Thomas Laursen mod Niclas Dissing. Kasper og Thomas vandt sikkert deres kampe 3-0. Ligeledes vandt Martin Laursen sin kamp 3-0 efter en velspillet kamp, med mange lange dueller. Den sidste kvartfinale mellem de to Christian’er blev noget tættere. Christian Jæger kom flyvende fra start, og vandt let 1. sæt. Herefter kom Christian Steffensen bedre i gang, og vandt de næste to sæt forholdsvis komfortabelt. Jæger kæmpede sig bravt tilbage og fik udlignet til 2-2 i sæt. I femte sæt fulgtes de to spillere ad til langt hen i sættet, men herefter trak Christian Steffensen akkurat det længste strå og kunne strække armene i vejret, som vinder af en lang kamp med cifrene 11-9 i sidste sæt.

I PU15 skulle Sarah Lauridsen fra Thy og Caroline Lyng fra Birkerød allerede mødes i semifinalen. Dermed var det første gang i uendeligheder, at de ikke skulle mødes i finalen. På trods af dette, fik tilskuerne godt squash at se, og det var tydeligt, at begge spillere ville gøre alt for at vinde. Caroline lagde stærkt ud med at vinde et tæt første sæt med 11-9. Spillerne fulgtes ad til 9-9 i 2., ligesom det var gældende i første sæt, men herefter trak Caroline igen det længste strå og vandt dermed også 2. sæt. I 3. sæt virkede Sarah noget modløs, mens Caroline fortsatte ufortrødent. Derfor vandt Caroline også 3. sæt, og dermed kampen 3-0. I den anden semifinale skulle Regitze Løkke fra Struer møde Nanna Jæger fra Kolding. Her blev det, lidt overraskende, til en sejr til Nanna Jæger, som på flotteste vis sikrede sig en finaleplads med en 3-1 sejr over Regitze.

I DU13 skulle Rasmus Gyde fra Herlev/Hjorten møde Kasper Pedersen fra Thy, mens Magnus Laursen skulle møde Jacob Søndergård i semifinalen. Magnus vandt sin kamp komfortabelt med 3-0, mens Rasmus måtte kæmpe lidt ekstra for sin sejr, da han vandt i 5. sæt. Dermed skulle Magnus og Rasmus altså mødes endnu en gang i finalen.

I PU17/19 var det også blevet tiden til semifinaler lørdag middag. Her skulle Nanna Frederiksen fra Åbyhøj møde Maria Korsgaard fra Sport92, mens Amalie Bornæs fra Sport92 skulle møde Line Falsig fra Kolding i den anden semifinale. Nanna sikrede sig sikkert en 3-0 sejr, og var derfor i hendes 3. finale i denne sæson ud af 3 mulige. Amalie og Line havde derimod en noget tæt kamp. Amalie kom bedst fra start, men efterfølgende kom Line på 1-1. Amalie vandt 3. sæt, mens Line efterfølgende vandt 4. Dermed var det tid til 5. sæt, og her fightede begge spillere det bedste de havde lært. Det var svært at spå om, hvilken vej sejren ville gå, da begge spillere havde presset hinanden fysisk. Spillerne fulgtes ad til tie-break (10-10) i 5. Herefter havde begge flere matchbolde, men Amalie trak det længste strå, og kunne efter en heroisk fight glæde sig over en finaleplads søndag mod Nanna.

Senere på lørdagen, var det blevet tid til semifinalerne mellem Martin Laursen og Christian Steffensen i den ene halvdel, og Kasper Svith og Thomas Laursen i den anden. Sidstnævnte spillere var sidste gang i 5. sæt, så det skulle denne gang blive spændende at se hvordan netop deres kamp forløb sig. Martin og Christians kamp bestod af mange velspillede dueller, og der var meget seværdig squash at se for de mange tilskuere, der havde fundet plads. Kampen blev rimelig tæt, men Christian formåede ikke at vinde 3. sæt efter Martin førte 2-0, på trods af et par sætbolde, og dermed vandt Martin kampen med 3-0, og havde nu booket den ene billet til finalen. I den anden semifinale, startede begge spillere ud i et højt tempo, og første sæt blev uhyre tæt. Thomas trak her det længste strå, på trods af, at Kasper, ligesom Christian, havde flere sætbolde. I 2. sæt satte Thomas sig på sættet, og via nogle flotte nickshots, og en Kasper der haltede lidt nede bagved, vandt han også dette. I

  1. sæt startede Kasper ud som lyn og torden, og kom hurtigt foran med 8-3. Herefter mistede Kasper lidt fokus og gassen gik af ballonen. Modsat var Thomas skarp på de gældende tidspunkter, og derfor kunne han sikre sig et tæt 3. sæt og dermed havde han på flotteste vis booket den 2. billet til finalen.

Søndag:

DU11-rækkens puljekampe skulle afgøres søndag, men vinderen var egentlig allerede fundet lørdag. Daniel Grobler, Sport92, og Tobias Jensen, Thy, havde haft 2 indbyrdes opgør pga. det lave antal af spillere i puljen. Daniel vandt det første 3-0, mens Tobias vandt det andet med 3-1. Dette betød at Daniel kunne kalde sig vinder af rækken med sætregnskabet 16-3 mod Tobias’ 15-4. Tomas Juhl fra Kolding blev nr. 3.

I PU11/13 leverede Elisabeth Zornig, Struer, en meget solid indsats og tabte i løbet af turneringen kun gennemsnitligt 8 points per kamp i 6 kampe! Sofie Mygland, Birkerød, indtog andenpladsen. Hannah Andersen indtog den laveste podieplads.

DU13-finalen stod for 4. gang i træk mellem Rasmus Gyde, Herlev, og Magnus Laursen, Åbyhøj. Rasmus havde haft godt styr på Magnus de sidste par gange, de havde spillet, men denne gang blev det en tættere affære. De to skiftedes til at dominere sættene fuldstændigt, og da Rasmus fik en god start i 5. sæt var løbet kørt for Magnus. Jacob Jensen, Struer, vandt 3. pladsen.

PU15-finalen stod mellem Caroline Christiansen, Birkerød, og Nanna Jæger, Kolding, som på overraskende vis havde booket sin finaleplads ved en sejr over Regitze Løkke dagen før. Caroline viste dog et højt niveau og kørte en sikker sejr hjem mod en ellers godt kæmpende Nanna. Sarah Lauridsen slog Regitze i kampen om 3. pladsen.

Der var lagt op til et tæt opgør mellem Jens Christian Wegeberg, Silkeborg, og Casper Kloster, KSK, i DU15-finalen. Deres sidste indbyrdes opgør blev afgjort i 5 sæt til Jens Christians fordel på hans hjemmebane. Denne gang var der dog klasseforskel på de to spillere, og Casper måtte kapitulere til sin modstanders sikre og hurtige grundspil. Tobias Vogt, Birkerød, vandt en tæt kamp mod Theis Houlberg, Herlev, med 3-1 og indtog

  1. pladsen.

I PU17/19 var Amalie Bornæs, Sport92, og Nanna Frederiksen, Åbyhøj, i finalen. Amalie vandt et tæt første sæt med 12-10, men derefter trak Nanna fra og vandt de næste 3 sæt ret komfortabelt og kunne derved kalde sig JGP-vinder for 3. gang i træk i denne sæson. Line Falsig Berthou, Kolding, vandt 3-0 i kampen om 3. pladsen.

I DU17/19 var der lagt op til nogle spændende opgør om podiepladserne. Kasper Svith, Åbyhøj, og Christian Steffensen, Birkerød, skulle spille om 3. pladsen. Kasper vandt et tæt første sæt med 12-10, men satte sig derefter fuldstændig på kampen. Christian blev desværre nødt til at trække sig efter et nederlag på 5-11 i andet sæt pga. problemer med sin albue. I finalen skulle de to brødre fra Kolding, Martin og Thomas Laursen, mødes endnu engang. Der blev spillet nogle lange og flotte dueller, men Martin holdt et solidt pres på sin bror hele kampen igennem og kunne indkassere en 3-0 sejr efter godt en halv times spil.

Næste junior grand prix er 14.-16. januar i Birkerød, men 11 spillere fra den danske juniortop drager til Schweiz allerede på torsdag for at spille årets sidste super series turnering. SQO følger turneringen på nærmere hold.

-Af Kasper Svith og Martin Laursen