Squash Online

Årets første JGP i Birkerød

September 11, 2011Kasper Svith

I weekenden har der været JGP i Birkerød. Masser af juniorer var mødt friske op til sæsonens første juniorturnering, og stemningen var ved fremmødet høj blandt alle deltagere.

Fredag:

Fredag skulle det afgøres, hvem der skulle videre til kvartfinalen i bl.a. DU17/19-rækken. Her var der nogle overraskelser. Den netop oprykkede Casper Kloster fra KSK vandt sin første kamp med 3-0 over Mads Bak fra OSMK, og var derfor sikret minimum en top 8 plads i sin allerførste U17/19-turnering. Jens Christian Wegeberg fra Silkeborg, som også spillede sin første turnering i den ældste række, var tæt på at gå videre, da han spillede en tæt kamp mod Christian Jæger fra Kolding. Christian fandt dog rutinen frem på trods af, at Jens Christian havde sætbold til at kunne bringe sig foran med 2-1 i 3. sæt. Herefter havde Christian dog fuldstændig styr på sin modstander.

Endnu en stor overraskelse kom fredag i den ældste drengerække, da Emil Voigt fra Birkerød slog Niclas Dissing fra KSK med 3-2 i sæt. Kampen bølgede meget frem og tilbage, men Emil trak det længste strå til sidst efter at have været nede 8-5 i femte.

Ellers gik alle planmæssigt videre fredag. Der blev spillet puljer i mange af pigernes rækker, hvor favoritterne vandt deres kampe sikkert.

Lørdag:

På 2. dagen for turneringen skulle de mange kvartfinaler spilles. Først blev en af kvartfinalerne i DU15-rækken afgjort efter en 5 sætter, da Theis Houlberg fra Herlev/Hjorten slog Nicklas Drejergaard fra Kolding med 3-2 efter en tæt affære, hvor kampen kunne være gået begge veje. Rasmus Gyde (Herlev/Hjorten), som lige er rykket op til U15-rækken måtte se sig slået efter 4 sæt mod Jonas Kønigsfeldt fra samme klub. I semifinalerne i DU15 måtte den netop oprykkede spiller fra Skovbakken, Magnus Laursen, se sig slået af Theis Houlberg i semifinalen i 4 tætte sæt. Magnus spillede en udmærket kamp og virkede uimponeret og med masser af gåpåmod. Theis viste dog rutinen og trak kampen hjem i 4 sæt. Tobias slog, ligesom Theis, sin modstander, Jonas Kønigsfeldt, i 4 tætte sæt. Dermed stod finalen mellem Tobias og Theis søndag.

Der var ikke den store slinger i valsen for de 4 topseedede spillere i DU17/19, som alle gik videre til semifinalerne med 3-0 sejre. Resultaterne fra kvarten så således ud:

Martin Laursen vs. Casper Kloster 3-0

Kasper Svith vs. Emil Voigt 3-0

Christian Steffensen vs. Sebastian Korsgaard 3-0

Emil Grooss vs. Christian Jæger 3-0

Senere lørdag skulle der spilles semifinaler i DU17/19-rækken. Først lagde Kasper og Martin ud med deres semifinale. Kasper kom bedst fra start og fik bragt sig foran med 1-0 i sæt. Martin fik dog presset Kasper i bund i 2. og 3. sæt, og fik med godt spil bragt sig foran med 2-1. Efter sætpausen til 4. sæt ændrede momentum totalt, og pludselig var det Kasper, der var ovenpå. Han vandt 4. sæt efter et tæt sæt, hvor han lige akkurat trak det længste strå. Martin virkede noget modvillig efter en række tvivlsdomme, som kunne have været hvad som helst. Det virkede til, at dommene gik Martin lidt for meget på, og Kasper fik hurtigt overtaget i 5. sæt og kom foran med 10-2, hvor han således havde 8 matchbolde. Martin fik dog kæmpet sig flot tilbage til 10-7, men derefter vandt Kasper den næste bold, og kunne række armene i vejret som sejrherre i den ene semifinale. En lille overraskelse var således blevet en realitet.

I den anden semifinale, som stod mellem Emil og Christian Steffensen, startede første sæt ud meget tæt. Christian havde først sætbold ved stillingen 10-9, men herefter fik Emil kæmpet sig tilbage og vandt sættet med 13-11. I de næste to sæt sad Emil godt på kampen mod en halvskadet Christian. Han vandt således kampen med 3-0, efter en god indsats. Christian var blevet lidt skadet, men var heldigvis i stand til at spille sin 3/4. plads mod Martin søndag.

I pigernes ældste række vandt Line Falsig fra Kolding sin pulje. Ligeledes vandt Malene Christensen fra Herlev/Hjorten og Mathilde Lauridsen fra Thy deres puljer, hvilket betød, at de skulle spille finalepulje søndag. Caroline Lyng Christiansen fra Birkerød, som i en alder af bare 12 år, havde valgt at stille op i PU17/19-rækken måtte se sig slået af Line Falsig efter en ret tæt kamp, men slog på flotteste vis Maria Frandsen fra Herlev/Hjorten med 3-1. Dette gav ligeledes Sarah Lauridsen fra Thy, som havde valgt at blive i PU15-rækken, muligheden for sikkert at vinde sin række, hvilket hun med sikkerhed gjorde søndag med to sikre sejre i finalepuljen på 3-0.

Søndag:

I pigernes ældste række slog Line tidligt om morgenen Malene med 3-0. Dette betød at Line med sikkerhed ville blive nr. 2. Det blev dog til en overraskende

  1. plads for Line, da hun slog den ellers så fremstormende Mathilde Lauridsen med 3-1 i den egentlige finale i finalepuljen. Kampen blev spillet blot ca. 45 minutter efter Mathilde havde slået Malene, så måske Mathilde var træt. Dette vides dog ikke og en overraskende sejr gik til Line med 3-1 efter en flot omgang squash af Kolding-spilleren og en flot 1. plads. Mathilde endte dermed på en 2. plads og Malene på en 3. plads. Positivt må det dog være for Malene at komme på podiet i sin første juniorturnering i ca. 1 år, efter at hun har været langtidsskadet.

I DU15-rækken vandt Theis Houlberg over Tobias Voigt efter en flot fight af begge spillere i en kamp, som blev spillet i et udmattende tempo. Kampen gik 3-2 til Theis, som dermed vandt sin første juniorturnering i U15. Magnus Laursen tabte til Jonas Kønigsfeldt på trods af at have haft ca. 10 sætbolde i alt kampen igennem. Jonas vandt alle tre sæt i tie-break, hvilket Magnus må ærgre sig noget så meget over.

I drengenes ældste række skulle der først kæmpes om pladserne 5-8. Disse stod mellem Christian Jæger og Emil Voigt (kampen om 5. pladsen) og Sebastian Korsgaard og Casper Kloster (kampen om 7. pladsen). Emil bragte sig i kampen om 5. pladsen foran med 2-0 og så overraskende ud til at vinde kampen. Christian ville det dog anderledes, og fik indledt et storslået comeback, hvor han fik vendt kampen til sin side og vandt den med 3-2 efter en heroisk fight fra begge spillere. Den anden kamp forløb også nogenlunde tæt. Sebastian sad nogenlunde på kampen fra start til slut, og vandt med 3-1 i sæt på trods af en herrefight fra Casper, som dog ikke kunne stille noget op.Casper fik dog presset Sebastian til sit yderste, og det lover godt for fremtiden, for den unge Københavner.

I kampen om 3/4. pladsen skulle Christian Steffensen og Martin Laursen mødes. Martin, som før har haft krammet på Christian, fik oprejsning fra gårsdagens bitre nederlag og kom relativt komfortabelt foran med 2-0 i sæt. 3. sæt vandt han også, men dette efter hårdt arbejde, da begge spillere fik presset hinanden til det yderste. Sættet bølgede frem og tilbage, og begge spillere havde hver især flere sætbolde. Martin trak dog det længste strå ved stillingen 18-16 og kunne dermed trods en skuffende lørdag se sig tilfreds med at have slået Christian og dermed få en 3. plads.

Finalen i DU17/19 skulle spilles mellem to gode venner og klubkammerater fra Skovbakken i form af Kasper Svith og Emil Grooss. Sidstnævnte havde haft en nogenlunde let vej til finalen, mens Kasper havde været på lidt hårdere arbejde for at nå dertil. Begge spillere så dog ud til at være fulde af energi til finalen og virkede meget opsatte. Første sæt vandt Kasper relativt hurtigt med 11-2, og det virkede kort som om, at Kasper var skarpest på dagen. Kampen udviklede sig dog derefter til at blive meget tæt, og efter at Emil havde ført stort i 2. sæt, formåede han lige akkurat at vinde det efter en tæt affære. 3. og 4. sæt blev akkurat lige så tætte som 2. sæt. Kampen svingede frem og tilbage, og momentum var i perioder hos begge spillere. Kasper lignede ved stillingen 9-6 en vinder af 3. sæt, men her indledte Emil et flot comeback og fik taget sættet med 11-9 efter nogle lange bolde, hvor begge spillere fik presset hinanden til det yderste. 4. sæt fortsatte ligeledes med tætte og lange dueller, men her var det Emil, der førte langt han ad vejen. Ved stillingen 8-7 til Emil skiftede momentum over til Kasper, hvor han, ligesom Emil gjorde det i 3. sæt, indledte et effektivt presspil og satte et højt tempo, som tvang kampen ud i et afgørende 5. sæt.

Begge spillere virkede nu mærkede af den lange kamp og det blev nu altafgørende, hvem som turde vinde mest. Emil fik det nødvendige forspring i starten af sættet og kom foran med 5-1. Derefter fulgtes spillerne egentlig ad, men Emils forspring var for stort, og han vandt jublende kampen med 11-6 i 5. sæt. En hård, udmattende og velspillet kamp var nu slut, og Emil sluttede på mange måder turneringen af som vinder, da han også skulle holde tale til slut ved turneringen, hvor han udviste sportsmanship og takkede flot af efter en god turnering for alle.

Årets første juniorturnering er nu slut, og det er sikkert, at alle juniorer var glade for at komme i gang igen med noget squash. En lang og dejlig sommer er nu blevet afløst af juniorsquashen igen for de unge, og det så ud til at glæde dem. Der var højt humør, venskab og god og flot squash at finde i Birkerød denne weekend, og en fin turnering er nu vel afsluttet.

Alle resultater fra turneringen kan ses her:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=3081B268-98C1-4BEF-8B26-3253A252303B