Squash Online

European Club Championships 2011 i Belfast

September 10, 2011Asger Grønlund Arnklit

Torsdag gik de europæiske klubmesterskaber i gang i Belfast, Irland. Danmark var repræsenteret ved Herlev, som overtog pladsen, efter at de danske mestre fra Birkerød havde takket nej til at deltage. Der var dog endnu et dansk islæt, idet Kristian Frost, regerende Danmarksmester, også havde fundet vej til Belfast, da han udover København SK også spiller for Intersquash, som repræsenterede Sverige til mesterskaberne, da de svenske mestre fra Malmø havde valgt ikke at stille op.

Kristian Frost (PSA 65) stod forrest for Intersquash i de indledendepuljekampe, men led et 3-0 nederlag til Joel Hinds (PSA 77) i kampen mod engelske Edgbaston. Frosts holdkammerater hev dog hver en sejr i land, sådan at Intersquash sikrede sig en plads i top6. Her ventede franske Valence med Nicolas Müller (PSA 33) som Frosts direkte modstander. Umiddelbart en meget svær kamp, men Frost fortsatte de gode takter fra det nyligt afholdte VM for hold og tog en fantastisk skalp med en overbevisende 3-1 sejr. Holdkampen sluttede 2-2 og måtte afgøres på sætscoren. Her stod den 8-6 i fransk favør, og dermed var Frost og Intersquash forvist til kampen om 5.-6. pladsen, som spilles lørdag.

Med Caspar Grauballe skadet var det et amputeret Herlevhold, der stillede til kamp i Belfast. Lau Kiehn, Thomas Pilak, Rasmus Jessen Petersen og racketlonudøveren Jesper Ratzer stod der på holdkortet. På forhånd så lodtrækningen hård ud for Herlev, da de var røget i pulje med det topseedede, skotske hold, Aberdeen, som stillede med Daryl Selby (PSA 12), Alan Clyne (PSA 49), Simon Parke (tidl. PSA 3)og Mike Black.

Lau Kiehn overraskede mod Selby ved at tage tredje sæt 11/8, men da fjerde sæt derefter stort gik englænderens vej, var det slut. På de øvrige singler kunne danskerne ikke stille meget op og kunne dermed kun skrive ét vundet sæt på scorekortet.

Næste kamp var mod de norske mestre, Hafrsfjord SK, som på forhånd lignede en langt mere overkommelig modstander med kun førstesinglen som PSA rangeret. Kiehn var først på banen og måtte efter 14/16 i første sæt se nordmanden Kim Are Killingberg bringe sig i front 2-0, da han efterfølgede tog 2. sæt overlegent. Trods et comeback i tredje sæt måtte Kiehn se sig besejret 3-1. Samtidig havde Pilak bragt sig foran 2-0, men formåede ikke at lukke kampen dér. Han måtte i stedet hive sejren i land med 11/9 i femte sæt. Jessen Petersen skulle også ud i fem sæt mod sin ældre modstander, men efter at have fået fejlene under kontrol og fået kørt modstanderen træt, sikrede han sig

  1. og 5. sæt og dermed Herlev et vigtigt point. Sidst på banen var Jesper Ratzer, som på grund af sætscoren i de andre kampe skulle vinde for at sikre Herlev adgang til kampen om 7.-12. pladsen. Kampen gik desværre Norges vej 3-0, så Herlev i stedet skulle spille om 13.-17. pladsen.

Med en først en bye og derefter nok et nederlag afgjort på sætscore sluttede Herlev på 15. pladsen. Med Caspar Grauballe på holdkortet kunne Herlev sikkert have sluttet højere, men alt i alt en godkendt præstation af de danske drenge.

Kristian Frost fortsætter med at vise gode takter, og det bliver spændende at se, om han kan omsætte dem til point på PSA ranglisten.

Lørdag spilles den rent tyske finale mellem Paderborn med Borja Golan, Simon Rösner, Peter Nicol og Tim Garner, og Black and White Worms med David Palmer, Davide Bianchetti, Jens Schoor og den italienske veteran Marcus Barrett.