Squash Online

Alt som planlagt i fredagens kampe i Odense

September 16, 2011Asger Grønlund Arnklit

Fredag aften gik de første kampe i gang til City Container Danish Open 2011. Deltagertallet havde sneget sig op på 46, en mærkbar stigning fra den første Challenger i sidste sæson, hvor blot 23 havde valgt at stille op. Desværre var der indløbet et par afbud i mesterrækken, sådan at hverken Rasmus Møller Nielsen eller Christian Andersen stillede op, begge ude med skader. Dermed ændrede forventningerne til placeringerne i mesterrækken sig markant, sådan at Morten W. Sørensen blev 1. seedet og gik fra at være outsider til at være favorit til at tage titlen. Michael Hansen lignede efter lodtrækningen den største udfordring på vejen til finalen for Sørensen. Phillip Tran blev 2. seedet, men lodtrækningen satte Danny Knudsen i hans vej til en eventuel finale, som han skulle nå for at leve op til sin seedning.

Mesterrækken for damer led under, at Eller Hamborg Petersen også havde trukket sig, men da lodtræningen placerede 2. seedede Dagmar Feddern og 3. seedede Sally Skaarenborg i samme ende af rækken, var der lagt i ovnen til et brag af en semifinale. Fjerdeseedede Sissel Trap stod dermed over for en forventet stopklods i seminfinalen i form af storfavoriten Line U. Hansen.

De seks øverst rangerede herrespillere gik alle som forventet igennem første runde. Phillip Tran og Danny Knudsen måtte afgive et enkelt sæt, men ellers blev alle kampene afgjort uden sættab fra favoritternes side. Christian Frølund og unge Martin Laursen, som på grund af afbuddene også var røget i øverste seedningslag, levede også begge op til deres seedning. Lodtrækingen skabte minder om en JGP finale, da Laursen var matched med Emil Grooss i første runde. Laursen viste sig den stærkeste og vandt kampen 3-1.

I damemester var det kun Anna Sophie Ørnnstedt, Nanna Frederiksen og Line Falsig, der måtte igennem en førsterundekamp, da rækken kun havde 11 spillere. Ørnstedt slog Line Dansbo i fire sæt, hvor hun tabte første sæt, men derefter kørte kampen sikkert hjem. Nanna Frederiksen slog Louise Jørgensen 3-1, imens Line Falsig slog Line Sjodsholm i en tæt femsætter, hvor Falsig kom tilbage efter at have været nede 2-0. Tredje sæt blev vundet 12/14, hvilket lod til at knække Sjodsholm, sådan at Falsig kunne hive de to sidste sæt hjem.

I kvartfinalerne i herrerækken lagde Sørensen og Povlsen ud. De tog hver især et sæt 11/9, før Sørensen skruede bissen på og relativt sikkert vandt de næste to sæt. Lambert og Hansen var de næste på banerne. Hansen tog første sæt, hvorefter et drabeligt andet sæt udspillede sig. Sættet var præget af lange dueller, hvor begge spillere pressede hinanden til det yderste med gentagne drops og couterdrops, hvorefter bolden blev løftet til bagvæggen, og spillerne påny måtte bygge angreb op. Efter en lang duel sidst i sættet, så Hansen presset ud, men formåede alligevel at hivet sættet hjem og bringe sig foran to nul. Lambert tog tredje sæt, men Hansen viste sig i fjerde sæt for stærk og sikrede sig kampen 3-1.

Kampen mellem Frølund og Tran sluttede 3-1 i Trans favør, men resultatet afspejlede ikke rigtig kampens forløb. Hele tiden fornemmede man, at Tran havde et ekstra gear eller to, og efter at Frølund havde vundet tredje sæt, gjorde Tran kort proces i fjerde og lukkede sættet og kampen med 11/2. I den sidste kvartfinale mellem Knudsen og Laursen vandt Knudsen overlegent i tre sæt og sørgede med sin erfaring og sine velplacerede slag for, at en ellers hårdt kæmpende Laursen aldrig rigtig fik et ben til jorden. Som en tilskuer bemærkede, fik Laursen i hvert fald set hele banen. Kvartfinalerne på herresiden sluttede således

Morten W. Sørensen slog Kim Povlsen 3-1.

Michael Hansen slog Andreas Lambert 3-1.

Danny Knudsen slog Martin Laursen 3-0.

Phillip Tran slog Christian Frølund 3-0.

Lørdagens herresemifinaler afspejler dermed, at kampene er hidtil er forløbet uden overraskelser. Match-uppet er følgende:

Morten W. Sørensen mod Michael Hansen

Danny Knudsen mod Phillip Tran.

Blandt damerne vandt Line Hansen sikkert 3-0 over Ørnstedt, imens Skaarenborg gjorde kort proces af Frederiksen, som slet ikke kunne presse koldingspilleren. Feddern slog Riding 3-1, hvor Riding vandt et rodet andet sæt, imens Feddern sikkert styrede spillet og vandt de øvrige sæt. I den sidste kamp mellem Trap og Falsig skiftedes de to til at tage sættene med store marginer, men Trap kom ud ovenpå med en 2-1 føring. Fjerde sæt blev meget tættere og var generelt meget velspillet. Pigerne skiftedes til at presse hinanden ned bag i banen og holde presset for derefter at afgøre bolden foran. Til sidst trak Trap dog fra og sikrede sig fjerde sæt 11/8 og dermed kampen 3-1. Damernes semifinaler sluttede altså

Line U. Hansen slog Anna Sophie Ørnstedt 3-0

Sissel Trap slog Line Falsig 3-1

Sally Skaarenborg slog Nanna Frederiksen 3-0

Dagmar Feddern slog Stephanie Ridin 3-1

Damernes semifinaler er følger dermed også seedningerne og ser ud som følger

Line U. Hansen mod Sissel Trap

Sally Skaarenborg mod Dagmar Feddern

Indtil videre er alt forløbet planmæssigt, og der har ikke rigtig været overraskelser undervejs. Blandt herrerne er Sørensen favorit til den ene finaleplads, imens kampen om den anden er mere åben. Knudsens erfaring står over for Trans tekniske evner og ungdommens ben. Blandt damerne er Hansen fortsat klar favorit, men den anden semifinale er helt åben og er en gentagelse af semifinalen fra sidste DM, hvor Skaarenborg trak det længste strå.

I herre A er der en ren OSMK semifinale mellem Jacob Hune og Kim Madsen, imens OSMKs unge Mads Emil Bak spiller mod Rasmus Krogh Pedersen fra Amager Squash Klub i den anden.