Squash Online

Sørensen og Hansen til tops i Odense

September 17, 2011Asger Grønlund Arnklit

Lørdagens kampe hos Squash og Fitness i Odense lagde ud med de lavere rækker, sådan at mesterrækkerne først startede ved 11-tiden. Damerne var først på banerne, hvor Line Hansen lagde ud med en sikker 3-0 sejr over Sissel Trap. Sally Skaarenborg og Dagmar Feddern gik på banen nogenlunde samtidigt, men de var blot ved at komme i gang, da den anden semifinale var færdig. Første sæt gik i Skaarenborgs retning med 11/9, men Feddern kom stærkt tilbage i andet sæt og tog sættet 7/11. Derefter skiftede momentum igen, da Skaarenborg fuldstændig satte sig på tredje sæt og tog det cifrene 11/2, og hun så dermed ud til at være på vej i finalen. Feddern ville det dog anderledes og tog i fjerde sæt styringen. Efter at være fulgtes ad til 5/5 satte Feddern trumf på og sikrede sig sættet 5/11. Dermed var kampen igen fuldstændig åben. I femte sæt bragte Skaarenborg sig foran 5/1 og så dermed igen ud til at have overtaget. Hun spillede sig til matchbolde ved 10/6, hvor Feddern var tæt på at komme tilbage, men Skaarenborg fandt de sidste kræfter frem og vandt sættet 11/9.

I seminfinalen mellem Danny Knudsen og Phillip Tran blev første sæt en tæt affære, hvor mange af duellerne trak ud som bolden kørte op og ned langs begge vægge, men desværre blev bolden ofte afgjort på en fejl forrest på banen og ikke på et vinderslag. Knudsen trak dog fra til sidst og sikrede sig sættet. I andet sæt satte Knudsen sig på spillet fra starten, og Tran formåede aldrig rigtig at komme i gang, før Knudsen havde sikret sig sættet. Tredje sæt startede tæt, men Knudsen igen trak hurtigt fra og fik dermed en relativt let sejr i tre sæt.

Semifinalen mellem Morten W. Sørensen og Michael Hansen var overordnet set en uskøn affære. Hansen lagde ud som lyn og torden og tog første sæt med en række skarpe boasts, som pressede Sørensen i bund. Derefter virkede det som om, at gassen var gået af ballonen hos Hansen, eller også var troen på sejren ganske enkelt ikke til stede. I hvert tog Sørensen efterfølgende de næste tre sæt, uden at Hansen rigtig gjorde modstand.

Herrefinalen stod således mellem Morten W. Sørensen og Danny Knudsen. I første sæt bragte en skarpt spillende Sørensen sig hurtigt foran 8/2. Knudsen kom tilbage til 9/6, hvorpå Sørensen efter et drop i nicket og en reverse boast kunne gå fra banen med første sæt i hus. Knudsen lagde godt ud i andet sæt og bragte sig med en række gode længder i baghånden efterfulgt af drops i samme side på 4/8, men Sørensen kæmpede sig tilbage i sættet. Ved 8/9 udspillede sig der en lang duel, hvor Knudsen igennem det meste af duellen havde momentum og drev Sørensen rundt på hele banen. Et velplaceret volleydrop afgjorde dog bolden til Sørensens fordel. Sættet gik herpå i tie-break, hvor Knudsen med en fejlserv og efterfølgende en returnering i tinnet forærede Sørensen sættet. I starten tredje sæt var Knudsen fortsat velspillende, men Sørensen løb alt op og tog pointene. Først ved 7/0 bragte Knudsen sig på tavlen med et nickshot på serven. På trods af Sørensens føring fortsatte Knudsen med at kæmpe og kom på 8/4. Sørensen lod sig dog ikke ryste og lukkede derpå kampen, og vandt dermed nok en Challenger.

Line Hansen og Sally Skaarenborg tørnede sammen i damefinalen, som var en gentagelse af finalen fra samme turnering sidste år. Første sæt var tæt og blev afgjort i i tie-break. Her viste Hansen sig stærkest og tog sættet 12/10. I andet sæt slog Hansen hul fra starten og udbyggede den hele vejen igennem sættet, sådan at sættet kom i hus 11/3. Hansen fortsatte sit gode spil i tredje sæt og lod aldrig Skaarenborg komme til fadet. Sættet var hurtigt afgjort 11/2. Dermed vandt også Line Hansen nok engang en Challenger og fortsat er der ingen af de andre piger, der for alvor lader til at kunne udfordre hende.

Kampen om tredjepladsen i både dame- og herrerække blev begge afgjort 3-0, da Feddern slog Trap 3-0, hvor Trap var havde flere sætbolde i andet sæt, men med god fight og en hård strokekendelse i sit favør kom Feddern tilbage til 10/10 og lukkede derefter sættet. I tredje sæt lod Trap til ikke at være kommet sig over tabet af andet sæt, og sættet dermed en formsag for Feddern, som således sluttede på 3. pladsen. Blandt herrerne var Michael Hansen for stærk for Phillip Tran, der ikke havde fysikken til at presse erfarne Hansen.

Herre A gav sejr til OSMKs egen Mads Bak, som slog Jacob Hune i finalen.

Endnu en weekend i squashens tegn er overstået,hvor forhåndsfavoritterne gik hele vejen uden sættab. Hos damerne lader Sally Skaarenborg til at have et lille overtag over for Dagmar Feddern efter to sejre i deres seneste indbyrdes opgør, imens Line Hansen fortsat er uden for kategori sammenlignet med de øvrige damer. Uden Rasmus Nielsen, Kristian Frost og Caspar Grauballe er Sørensen for stærk til de øvrige spillere.

OSMK lægger inden for de næste par dage billeder og video fra turneringen på klubbens hjemmeside.