Squash Online

Årets første JGP i Birkerød er en skuffelse deltagermæssigt

September 09, 2016Kasper Pedersen

I denne weekend starter også sæsonen for juniorerne i Squashdanmark. 35 juniorer stiller til start ved årets første Junior Grand Prix, som løber af stablen i Birkerød. De 35 spillere er overhovedet ikke en positiv overraskelse, men der må forventes at komme flere spillere henover sæsonen. Dog er det en god chance for at få afprøvet den nye turneringsform, som skal prøves for første gang siden det blev vedtaget, at den nu er fast inventar på Junior Grand Prix-touren.

For dem som endnu ikke har hørt om turneringsformen, så går den ud på at alle spillere er i én gruppe - uanset køn og alder. Derfra uddeles spillerne i grupper, som udelukkende tager hensyn til deres niveauer. Dette skulle gerne give de bedste squashkampe for alle spillerne.

A-rækken er rigtig godt besat ved denne turnering, hvilket betyder at flere gode spillere skal spille kvalifikation til rækken. Blandt andet Rasmus Gyde og Mikkel Kønigsfeldt skal først igennem en kvalifikationsrunde inden de befinder sig i A-rækken. Hvis de vinder deres kampe, så vil der være lagt op til nogle utrolig spændende kampe i aften i A-rækken.

Først vil Mikkel komme op imod den evige rival Julius Fuglsang. De to drenge har haft et hav af drabelige kampe i løbet af årene, og denne kamp vil nok heller ikke gå stille for sig.

Dernæst skal Rasmus op imod Thysquashs Kasper Pedersen. Disse drenge kender ligeså hinanden gennem mange år i juniorrækkerne, og deres sidste kamp endte faktisk ud i 5 lange sæt. Der forventes derfor ligeså en tæt kamp her, selvom Kasper dog er lille favorit.

Sidst, men ikke mindst, møder Herlevs Sebastian Pedersen Thysquashs Sarah Lauridsen. De to spillere har ligeså haft flere drabelige kampe i sidste sæson, hvor de begge to har vundet nogle. Sarah ses dog som en lille favorit i denne kamp, men det hele kommer til at afhænge af dagsformen og mængden af træning i sommerferien.

I finalegruppen vil der dermed være vinderne af disse 3 kampe samt Danmarks absolutte bedste junior, Magnus Laursen. Meget skal gå galt, hvis ikke Magnus skal tage endnu en turneringssejr.

B-rækken bliver ligeså utrolig stærk ved denne turnering. For det første besættes den af de to spillere som taber kvalifikationen til A-rækken. Dette kan sagtens blive Klara Møller og Marcus Jepsen. Derudover består den også af Tobias Weel og Elias Coyle.

Hvem af disse 4 som slutter øverst på podiet bliver meget spændende at se, men én ting er sikkert; der bliver kamp om podiepladserne. Elias var en millimeter bagved de andre i sidste sæson, men det bliver spændende at se hvordan han kommer ud til den nye sæson. Han var helt sikkert en af de spillere, som udviklede sig mest i sidste sæson.

En ekstra outsider til B-rækken kan også være KSKs Johan Wickman, som har vist en god udvikling siden sidste sæson. Det bliver spændende om han endelig kan få krammet på én af favoritterne.

C-rækken bliver ligeså spændende, hvor spillere som Laura Lauridsen, Joakim Jepsen og William Tranholm forventes at kæmpe og de øverste placeringer. William så umiddelbart ud til at være stærkest af de tre ved slutningen af sidste sæson, men det bliver meget spændende hvordan det ser ud mellem dem nu. Der er ikke den store forskel på nogen af dem, så det bliver derfor meget spændende. En outsider til en placering i top 3 kan ligeså være Herlevs Mads Pedersen.

Det er dermed på Topstykket det går løs i weekenden, og alle der ønsker at se noget godt juniorsquash er meget velkommen deroppe i weekenden.