Squash Online

# 3 Stjerner i svøb - Theis Houlberg

December 01, 2014Kasper Pedersen

Her kommer som nummer 3 Herlevs Theis Houlberg. Tidligere vinder af Danish Junior Open og med seriøse mål for sin fremtid, så bliver han en mand vi skal kigge godt efter i fremtiden. Læs her hele interviewet med Theis:

Navn og alder?

Theis Houlberg

31.december 1996, 17 år

Hvor, hvornår og hvorfor startede du med at spille squash og hvem spiller du for i dag?

Jeg startede med at spille squash i Herlev/Hjorten Squash i starten af december 2007 og spiller der også i dag
Min far har spillet squash med en kammerat siden jeg var helt lille og jeg har altid synes, at det virkede spændende. Det var i sommeren 2005, at jeg så fik taget mig sammen til at tilmelde mig sommerferieaktivitet og fik det dermed endelig prøvet. Jeg startede dog ikke med squash med det samme da jeg spillede fodbold. Men vi fik en træner, som jeg ikke brød mig om og jeg skiftede derfor til squash i 2007.

Hvad er din aktuelle rangering på diverse ranglister ?(Din aldersgruppe i DK, din aldersgruppe i Europa og Danmarksranglisten)

Drenge under 17/19 Danmark - Nummer 4

Drenge under 19 Europa - Nummer 22

Senior Danmark - Nummer 24

Hvilke mål har du for sæsonen? Hvad vil du gøre for at opnå dem?

Mit primære mål for denne sæson er at vinde Junior DM og komme med til U19 EM.
For at nå disse mål vil jeg yde hård og målrettet træning. Men der skal også være en hvis opbakning fra min familie, kæreste og venner.

Hvilke mål har du for din squash karriere generelt? Hvilke ambitioner har for dit fremtidige niveau?

Jeg kunne godt tænke mig at spille PSA. Når jeg om ca. 1,5 år er færdig med gymnasiet, er mit mål at gå fuldtid, altså kun satse på squash.
Jeg kunne godt tænke mig at blive verdensmester, det kræver masser af lyst og energi. Jeg ved godt, at det er et meget højt mål, men man skal jo satse lidt højt. :-)

Hvad er din største oplevelse og resultat nogensinde squashmæssigt?

Min største oplevelse med squash var nok, da jeg var i Riccione i Italien og spille Europa Cup, med Herlev/Hjortens elitehold. Eller det kunne også godt være da jeg vandt Danish Junior Open sidste år i U17.

Hvad er din største squashmæssige styrke og svaghed? Min største squashmæssige styrke er min fysik, jeg bliver aldrig træt og kan altid blive ved.
Min største squashmæssige svaghed er mentalt. Jeg har haft en periode, hvor jeg ikke helt har kunne styre mit temperament, men det er jeg ved at have styr på. Det kan dog ALTID blive bedre.

Er du sponsoreret? Hvis ja, af hvem? Hvilken ketcher bruger du? Hvilke sko spiller du i? Ja jeg er sponsoreret af Squashlife.dk, Black Knight og Byggeringen.dk.
Jeg spiller med Black Knight ketsjeren ”Ion Element PSX”. Og jeg spiller i Salming skoene ”R1, R1 2.0 og Viper. Jeg spiller i 3 forskellige sko, fordi jeg har den opfattelse at ens føder, har bedre af ikke at vende sig til en specifik sko, og det gør det også nemmere for dig at skifte sko type.

Hvorfor bruger du netop det, udstyr du bruger?

Jeg har spillet med Black Knight i 2-3 år og synes, at de er rigtig fede, jeg kan godt lide hovedstørrelsen og vægtfordelingen på deres ketsjere.
Og Salming sko bruger jeg fordi de passer godt på mine fødder.

Hvem ser du op til som squashspiller?

Uha den er svær, men jeg synes, at en spiller som Nick Matthew er interessant og spændende. Han er en spiller som bruger sin rækkevidde rigtig godt og bruger en helt simpel taktik om bare at holde modstanderen nede i hjørnerne bagved.

Hvad er din pinligste oplevelse i squashmæssig sammenhæng? (Det kan være dine shorts er flækket under kamp, alt mellem himmel og jord).

Hmm, det ved jeg faktisk ikke, jeg synes ikke, at jeg har oplevet noget pinligt i squashmæssig sammenhæng.

Når du ikke bruger tiden på squash, hvad beskæftiger du dig så med? (Det kan være en hobby du bruger meget tid på) Når jeg ikke bruger tid på squash, så bruger jeg tid på min kæreste, og så har jeg også nogle job der skal passes. Og når der så ikke er squash i weekenderne, så prøver jeg også at finde tid til mine venner.

Hvad foretager du dig i din hverdag? (Folkeskole, gymnasium osv.)

Jeg går på det almene gymnasium i 2.g. Jeg har Team Danmark støtte, men har jeg valgt kun tage gymnasiet på 3 år frem for 4.

Hvad er din yndlingsfilm? - hvorfor?

Jeg har ikke nogen decideret yndlingsfilm, men jeg synes at film som ”Fast and Furious, Hungergames og Harry Potter” er rigtig gode.

Hvad er din livret?

Min liv ret er en rigtig god bøf, det kunne f.eks. være en entrecote, med bagekartofler eller flødekartofler, og så en god sovs til.

Hvad har været din største oplevelse til dato? (Ikke squashmæssigt)

Uha det ved jeg godt nok ikke, måske da jeg gik igennem Samariakløften med min familie.

Hvis du skulle ud på en øde ø, hvilke tre ting ville du medbringe? Hvorfor? Jeg vil gerne have en ven eller min kæreste med, så jeg ikke kommer til at kede mig. Så vil jeg gerne have et form for våben med, så jeg kan dræbe dyr, så vi ikke bliver sultne. Som den sidst ting vil jeg gerne have en musik afspiller med, da jeg altid hører meget musik.

Som afslutning, fortæl os noget vi ikke ved om dig?

Jeg kan godt lide at spille computer, specielt spil som World Of Warcraft og Starcraft er jeg vild med.