Squash Online

#2 Stjerner i svøb - Caroline Lyng Christiansen

November 25, 2014Kasper Pedersen

I vores jagt på squashdanmarks “Stjerner i svøb” har vi denne gang kastet os over den unge “birkerødder” Caroline Christiansen, som har været en fast bestanddel af det danske ungdomslandshold siden hun var meget ung. Hør her hvad Carolines syn er på hendes squash:

Navn og alder?
Caroline Lyng Christiansen
21 dec. 1998 (15 år)

Hvor, hvornår og hvorfor startede du med at spille squash og hvem spiller du for i dag?
Jeg startede med at spille squash i Birkerød Squashklub, da jeg var cirka 8, næsten 9, år gammel.
Jeg startede til squash pga. at min veninde Sofie gik til det, og så en dag prøvede jeg for sjov at tage med. Sporten fangede mig rigtig hurtig, da det er en sport med rigtig meget gang i. Før squash har jeg mest gået til holdsport, så her var det også rigtig fedt at prøve en individuel sportsgren, hvor man ikke sådan lige kan give andre skylden hvis man taber.
I dag spiller jeg stadig for Birkerød Squashklub.

Hvad er din aktuelle rangering på diverse ranglister? (Din aldersgruppe i DK, din aldersgruppe i Europe og Danmarksranglisten) På den danske juniorrangliste PU-17/19 ligger jeg nr. 2.
På den europæiske juniorrangliste PU-17 ligger jeg nr. 6
På Danmarksranglisten ligger jeg nr. 5

Hvilke mål har du for sæsonen? Hvad vil du gøre for at opnå dem? Mine mål for denne sæson er nok, at arbejde mig længere op på europaranglisten PU-17, og så at komme til at spille fast for Birkerøds elitehold.
Her ser jeg god og hård træning, og så selvfølgelig opbakning som en god vej frem.

Hvilke mål har du for din squash karriere generelt? Hvilke ambitioner har du for dit fremtidige niveau? Indtil videre har jeg ikke tænkt så langt endnu, men jeg tror bare jeg vil se hvad fremtiden fører til, og hvis jeg stadig vil squash lige så meget i min nærmeste fremtid, så håber jeg da på at det vil fører til noget stort.
Lige nu har jeg dog mange nye ting at se til som fx gymnasiet, så det er mest hvad lysten bringer det til, men håber selvfølgelig at jeg vil blive ved med at spille i fremtiden.

Hvad er din største oplevelse og resultat nogensinde squashmæssigt? Min største oplevelse har nok været, da jeg sammen med Birkerøds elitehold vandt guld hos kvinder. Det var en rigtig stor oplevelse med højt humør og god fejring. Mit største resultat har nok været da jeg som PU-13 blev nr. 5 til Pioneer i Tyskland, og ugen efter blev nr. 3 til Dutch i Holland.

Hvad er din største squashmæssige styrke og svaghed? Min største styrke er min udholdenhed og min teknik. Min største svaghed er mit temperament. Det er selvfølgelig godt med lidt temperament og vise at man går op i sin sport, men nogle gange kan jeg godt indrømme at det har taget lidt overhånd, og at der måske nok er røget en ketcher eller to i tidens løb.

Er du sponsoreret? Hvis ja, af hvem? Hvilken ketcher bruger du? Hvilke sko spiller du i? Jeg er sponsoreret af Dunlop og er rigtig glad for det. Jeg spiller med ketcheren Biomimetic Pro GTS 130 og bruger skoene Salming.Race.

Hvorfor bruger du netop det, udstyr du bruger? Jeg har spillet med denne ketcher i ret lang tid, og har også spillet med ældre modeller af den. Jeg synes det er en rigtig god ketcher og har nu også vænnet mig til at spille med denne model.
Skoene har jeg kun spillet med i kort tid og fik dem anbefalet af andre squashspillere. Heldigvis er de super gode og så er det bare et + at de ser super lækre ud.

Hvem ser du op til som squashspiller? Jeg har ikke ligefrem et forbillede, men synes da at verdens nr. 1 hos kvinder Nicol David er super sej, og fedt at hun har styr på alle egypterne, som ellers altid plejer at vinde det hele.

Hvad er din pinligste oplevelse i squashmæssig sammenhæng? (Det kan være dine shorts er flækket under kamp, alt mellem himmel og jord). Jeg har indtil videre ikke prøvet noget særlig pinligt, men det kommer da garanteret på et tidspunkt.

Når du ikke bruger tiden på squash, hvad beskæftiger du dig så med? (Det kan være en hobby du bruger meget tid på) Jeg bruger rigtig meget tid på mine venner, familie og mine to små hunnier. Derudover er der også en del lektier som skal laves, og jeg arbejder også som juniortræner med min Chef Christian Steffensen i Birkerød Squashklub
Så døjer jeg også med nogle rygproblemer, som også tager en hel del tid med træning og øvelser for det.

Hvad foretager du dig i din hverdag? (Folkeskole, gymnasium osv.) Jeg begyndte på Birkerød Gymnasium i sommers, og det er rigtig fedt.

Hvad er din ynglingsfilm? – hvorfor? Jeg har ikke en bestemt ynglingsfilm, men jeg elsker komediefilm man kan grine og blive i godt humør af.

Hvad er din livret? Jeg har heller ikke en bestemt livret, men jeg er tæt på altædende dog med få undtagelser.

Hvad har været din største oplevelse til dato? (ikke squashmæssigt) Jeg har haft rigtig mange store oplevelser, men en af dem har nok været min shopperejse til New York.

Hvis du skulle ud på en øde ø, hvilke tre ting ville du medbringe? Hvorfor? Jeg ville medbringe godt selvskab, min mobil med Candy Chrush og en fyldig hovedpude.

Som afslutning, fortæl os noget vi ikke ved om dig?
Tror de fleste ved det, men er en kæmpe Candy Chrusher og er noget til level 726, hvor jeg venter på at Bo Søndergaard sender mig et nyt liv. Så elsker jeg at danse, har en svaghed for boybands og hader gyserfilm.