Squash Online

Optakt til 9. runde i Elitedivisionen

March 22, 2013Martin Laursen

9. holdrunde, der blev tyvstartet tidligere i denne uge, står for døren. Efter i morgen vil der blot være én spillerunde tilbage til at afgøre, hvem der sikrer sig grundspilssejren, hvem der kommer i slutspillet, og hvem der må den tunge tur i nedrykningsspillet. Tirsdag holdte Herlev deres navn varmt i kampen om 1. pladsen, da de via en meriterende 1-7 sejr over Odense SMK, bragte sig midlertidigt i front af rækken. Resultatet betyder højst sandsynligt, at OSMK også endegyldigt må vinke farvel til slutspilspladsen.

Birkerød vs. København SK

1. singler: Cameron Pilley - Kristian Frost

2. singler: Rasmus M. Nielsen - Tristan Eysele

3. singler: Morten W. Sørensen - Mikkel Pedersen

4. singler: Alex Christensson - Casper Kloster

Præcis som i sidste runde stiller Birkerød med et yderst skræmmende hold. Samtlige fire spillere, der for nogle uger siden var med til at maltraktere OSMK, har fået genvalg, hvilket naturligvis betyder at de igen er kæmpefavoritter. Endnu engang er den australske stjerne Cameron Pilley blevet fløjet til landet, og i denne runde er det klubbens hjemmepublikum, der får fornøjelsen af at se verdens nr. 18. Om fornøjelsen bliver helt så stor for København SKs Frost og Eysele er derimod tvivlsomt.

På papiret ligner det en ordentlig snitter til KSK, der reelt kun kan kalde sig favoritter i én kamp - opgøret mellem den danske mester Kristian Frost og den evige rival, Rasmus M. Nielsen. Om Frost er favorit i denne kamp kan endda også være til diskussion, da Nielsen har sejret i de to spilleres seneste to indbyrdes møder. Netop kampen mellem Frost og Nielsen er uden tvivl, hvis man ser bort fra den generelle oplevelse i at se Pilley på dansk grund, det klart mest interessante opgør, da det må forventes at være generalprøven på den kommende finale ved det individuelle DM i næste måned.

SQO.dk byder på resultatet 7-1 til Birkerød.

Kolding vs. Skovbakken

1. singler: Francesco Busi - Norman Junge

2. singler: Paolo Allevato - Tobias Pørtner

3. singler: Martin Laursen - Phillip Tran

4. singler: Thomas Laursen - Christian Frølund

I Kolding stiller det italiensk/danske hjemmehold til kamp med et yderst favorabelt udgangspunkt, da Thomas Laursen grundet hans U-19 EM-deltagelse, i tirsdags tog hul på holdkampen med overbevisende sejre over Tran og Frølund. Dermed satte Thomas også for alvor kniven for struben på udeholdet, der højst sandsynligt er pisket til at hente minimum 4 point for at være i live inden sidste runde.

Mange spændende kampe kan være i vente mellem de to jyske klubber, men specielt kampene mellem M. Laursen - Tran, Allevato - Pørtner og Busi - Junge, tegner til at blive de tre single-kampe der skal afgøre Skovbakkens videre skæbne. Kolding derimod befinder sig efterhånden lunt i svinget, og blot et par point mere i denne holdkamp, vil så godt som sikre dem en plads i dette års slutspil.

SQO.dk byder på resultatet 5-3 til Kolding.

Birkerød vs. Sport92

1. singler: Cecilie Mayer - Millie Søndergaard

2. singler: Neha Kumar - Trine Engelund

3. singler: Hanne Vikjær - Amalie Bornæs

Et på papiret fuldstændig betydningsløst opgør finder vi i damernes række, når Birkerød tager imod Sport92. Hjemmeholdet er sikre på at slutte på grundspillets 1. plads, mens udeholdet skal finde mirakler frem, for at avancere fra 4. pladsen. Kampens manglende betydning til trods, tegner det dog til at blive et yderst interessant opgør, hvor alle kampe med lidt god vilje kan gå begge veje. Det unge udehold bør være stærkt nok til at hive to point mod hjemmeholdets veteran Hanne Vikjær, men herudover står Birkerød med en lille favoritværdighed i resten kampen.

Et særligt spændende opgør for tilskuerne bliver uden tvivl mødet mellem Mayer og Søndergaard. Førstenævnte har tidligere figureret på det danske landshold, men en længerevarende skade har sat hende tilbage i denne sammenhæng, hvorfor opgøret mod en tidligere dansk U-19 mester tegner til at blive en interessant styrkeprøve.

SQO.dk byder på resultatet 3-3 på Sjælland.

Odense SMK vs. Herlev (tirsdag)

1. singler: Line Sjodsholm - Bine Lind

2. singler: Line Jørgensen - Julie Dorn

3. singler: Bonnie Barr - Mette Gade

Rundens sidste kamp står mellem prygelknaben Odense SMK, der blot har hentet 4 point i denne sæson. I denne runde står de overfor Herlevs piger, der er så godt som sikre på at ende som treer i rækken. Også denne gang vil hjemmeholdet få en over frakken, da en konstellation bestående af Lind, Dorn og Gade, uanset dagsform bør overmatche hjemmeholdets spillere. Eneste kampe, der måske kan kaste lidt spænding af sig, er Mette Gades opgør mod Barr og Jørgensen.

SQO.dk byder på resultatet 0-6 til Herlev.