Squash Online

Storsejre i næstsidste runde

March 23, 2013Kristian De Silva Nielsen

Så blev de sidste herrekampe i næstsidste spillerunde afgjort. Runden har indtil videre kun budt på storsejre.

Birkerød - KSK (herrer) 7-1

Hvem der bare havde været i Birkerød denne weekend for at se holdkamp med hele 2 top-brag på programmet. Kristian Frost var manden i centrum i dag med sine kampe mod den australske squashstjerne Cameron Pilley og tidligere dansk mester Rasmus Nielsen. Frost formåede at bringe sig foran 1-0 i sæt og tabte andet tæt med 9/11, inden han måtte kapitulere med 2 relativt nemme sættab til sin hårdtslående modstander. I andet kryds skulle han på banen mod Nielsen, og her formåede den forsvarende danske mester at tage den første officielle sejr mod fynboen i et stykke tid i 3 tætte sæt. Holdkampen bød også på et gensyn med KSK’s Tristan Eysele i fraværet af skadede Jack Jago. Tristan havde dog ikke meget at stille op mod hverken Pilley eller Nielsen, som begge slog ham 3-0.

I 3.- og 4.-single kampene viste Morten Sørensen, at han stadig har krammet på spillerne lige uden for toppen af dansk squash, da han relativt sikkert besejrede en ellers for tiden storspillende Mikkel Pedersen. Det blev også til en hurtig pligtsejr over Casper Kloster på 3-0. Birkerøds sidste spiller, Alex Christensson, tog sig ligeledes kærligt af Pedersen og Kloster med endnu to 3-0 sejre. Birkerød vandt dermed holdkampen 7-1.

Kolding - Skovbakken (herrer) 6-2

Kampen mellem Kolding og Skovbakken startede allerede tirsdag aften da Thomas Laursen, som netop nu befinder sig i Schweiz for at spille EM, spillede mod Skovbakkens 3.- og 4.-single - henholdsvis Phillip Tran og Christian Frølund. Begge kampe blev vundet i overlegen stil 3-0 af den unge koldingenser. Hjemmeholdet var derfor oprindeligt foran 2-0 inden første kryds startede lørdag formiddag, men da Frølund meldte afbud pga. sygdom, blev det til hele 3-0. Francesco Busi var i et matchup med Norman Junge, mens Koldings anden italiener Paolo Allevato spillede mod Tobias Pørtner. Busi formåede at bringe sig foran med 7-3 i første sæt, men det var de sidste points, han fik i sættet, hvor Junge fuldstændig overtog initiativet. Efter come-backet styrede tyskeren showet og vandt kampen 3-0. Samtidig leverede Allevato og Pørtner noget af en forestilling på banen ved siden af. Allevato bragte sig på 2-1 i sæt og 9-5, men Pørtner kæmpede sig tilbage i sættet og tog de næste 6 points. 5. sæt var igen helt lige. Allevato fik matchbold ved 10-8 med missede den første. På den anden lavede han det, man som minimum må kalde noget af et sats, da han hamrede Pørtners serv straight lige over tinnet uden nogen chance for, at Pørtner kunne nå den. 11-9 og kampen til Kolding. Næste kamp var Martin Laursen mod Phillip Tran. Tran, der lige nu er et stykke fra sit gamle squash-jeg, kunne ikke stille noget op imod Laursen, der vandt kampen 3-0.

Andet kryds indeholdt kun 2 kampe: Busi mod Pørtner og Allevato mod Junge. Busi slog Pørtner 3-0 i en tæt kamp, hvor Kolding-spilleren dog formåede at vinde de fleste ellers tætte dueller. Junge havde ingen problemer med sin italienske modstander i sin 11/4 11/4 11/9 sejr. Dermed endte holdkampen 6-2 til Kolding.

Birkerød - Sport 92 (damer) 6-0

Denne kamp var noget af et særsyn, idet hele Sport 92’s elitehold bestod af medlemmer af familien Engelund. Det var imidlertid en hård dag for Team Engelund bestående af Trine, Birgit og Rikke, der tabte 5 ud af 6 kampe 3-0 mod Cecilie Mayer, Neha Kumar og Hanne Andersen. Den eneste spændende kamp var den mellem Neha og Trine, som endte i en tæt 4-sæts-sejr til Birkerød-spilleren.

For at opsummere herrerækken ser det ud til, at Kolding har sikret sig en plads i slutspillet. I toppen har Birkerød lagt 2 points afstand til Herlev, men hvis Skovbakken rammer dagen, når de møder netop Birkerød i næste runde, og Herlev slår Kolding med maks. 1 kamp til jydernes side, kan de stadig nå at indhente dem. Det kræver dog et Birkerød-hold i 3.-bedste opstilling efter min mening. I kampen om den sidste plads i slutspillet, finder vi Skovbakken og KSK. Københavnerne er foran med 1 point inden sidste runde, hvor de møder OSMK. Det ser derfor ud til at blive KSK, der snupper den sidste plads.

Følg med på tirsdag når vi opsummerer damernes division efter kampen mellem Herlev og OSMK.