Squash Online

Optakt til 7. runde i Elitedivisionen

January 31, 2013Martin Laursen

Weekenden byder igen på opgør i landets bedste række. Kampen om pladserne i herrernes top4 spidser for alvor til, og i denne runde åbner et vaskeægte bundopgør, samt et andet bundholds kamp mod et stærkt svækket tophold for, at der kan blive rykket afgørende rundt i den ellers tætte bund. Hos kvinderne mødes rækkens nr. 1 og 2 i en kamp, hvor Birkerød forventes at hægte Kolding endeligt af i kampen om grundspilssejren og retten til at vælge sin semifinalemodstander.

Skovbakken vs. Odense SMK

1. singler: Norman Junge - Mads Korsbjerg

2. singler: Tobias Pørtner - Danny Knudsen

3. singler: Kasper Svith - Kim Poulsen

4. singler: Phillip Tran - Jens Clausen

Et vaskeægte bundopgør er i vente i Aarhus, når bundproppen fra Skovbakken tager imod et svækket hold fra OSMK. Efter seks spillede runder er der blot to point mellem de fire nederste hold, så alle indbyrdes opgør i bundregionen er af meget afgørende betydning. Inden sæsonen stod udeholdet på papiret til at være et stærkt bud på en medaljetager, men skader og afbud gør, at de til denne runde vil få yderst svært ved at sikre sig den samlede sejr.

Hjemmeholdet stiller igen med tyske Norman Junge, der i kampen mod Mads Korsbjerg skal spille opgørets klart mest imødesete kamp. På forhånd ser kampen meget lige ud, men hos SQO.dk tror vi at tyskerens fysik bliver udslagsgivende. Også opgøret mellem hjemmeholdets Tobias Pørtner og Odenses Danny Knudsen plejer at være garanti for drama.
På de lavere singler bør hjemmeholdets unge Svith og Tran være stærke og dygtige nok til at sikre hjemmeholdet fire vitale point i kampen for slutspilspladsen.

SQO.dk byder på resultatet 6-2 til Skovbakken.

Birkerød vs. Kolding

1. singler: Rasmus M. Nielsen - Francesco Busi

2. singler: Mads Jepsen - Paolo Allevato

3. singler: Christian Steffensen - Martin Laursen

4. singler: Emil Vogt - Thomas Laursen

I Birkerød står et stærkt udehold fra Kolding over for en noget nemmere opgave end forventet, når de møder de store guldfavoritter fra Birkerød.
I sidste runde stillede Birkerød med et af de stærkeste hold vi nogensinde har set i den danske elitedivision bestående af Rasmus M. Nielsen, Morten W. Sørensen, Alex Christensson og Michael Frilund, men afbud fra hele tre af disse spillere gør, at rækkens suveræne 1’er på papiret pludselig er forvandlet til et jævnt bundhold. Dette skaber en kærkommen mulighed for Kolding til én gang for alle at manifestere sig i rækkens top4, og hvis alle udeholdets spillere holder niveau, ligner det en markant sejr til udeholdet.

Rasmus M. Nielsen vil med al sandsynlighed sikre to point mod Koldings italienere, men herfra vil hjemmeholdet være underdogs i samtlige kampe. Interessant bliver det specielt at se, om Christian Steffensen kan holde fat i storspillet fra weekendens juniorgrandprix, og måske kan sikre point til Birkerød i kampene mod brødreparret Martin og Thomas Laursen.

SQO.dk byder på resultatet 2-6 til Kolding.

København SK vs. Herlev (tirsdag)

1. singler: Kristian Frost - Caspar Grauballe

2. singler: Jack Jago - Thomas Pilak

3. singler: Mikkel Pedersen - Lau Kiehn

4. singler: Casper Kloster - Rasmus Jessen

Opgøret om Storkøbenhavn tegner som altid spændende og intenst, når KSK tager imod Herlev på Vestersøgade i hjertet af Danmarks hovedstad. Mødet mellem disse to klubber er det tætteste vi kommer på et “firm”, (eller klassikeropgør) i dansk squash, og kampene trækker ofte godt med tilskuere, der skaber en bemærkelsesværdig atmosfære. Opgøret på tirsdag vil ikke blive en undtagelse, og med kampens vigtighed - specielt for hjemmeholdet - in mente, kan det kun blive et seværdigt opgør. KSK kæmper således hårdt for at sikre sig en plads i top4, mens udeholdet med en storsejr måske kan overtage førstepladsen i rækken.

Specielt kampene i det øverste kryds ligner på forhånd ren dynamit. Kristian Frost og Caspar Grauballe har mødt hinanden to gange inden for de seneste par uger, og begge gange har kampene udviklet sig til meget spændende og intense kampe - mon ikke den historie gentager sig på tirsdag? Også kampen mellem Jack Jago og Thomas Pilak kan blive spændende, når den klassiske engelske spillestil, krydret med et flick her og der, skal stå sin prøve mod Pilaks offensive kvaliteter.

På de lavere singler forventes en Mikkel Pedersen, der i en længere periode har haltet fysisk, og Casper Kloster, ikke at kunne forvolde skade på Herlevs Kiehn og Jessen.

SQO.dk byder på resultatet 3-5 til Herlev.

Birkerød vs. Kolding

1. singler: Line Hansen - Nanna Frederiksen

2. singler: Lotte Eriksen - Line Falsig

3. singler: Cecilie Mayer - Mathilde Lauridsen

Mens Birkerøds herrer møder op i svækket udgave, er der anderledes smæk for skillingen hos deres damerne. Anført af den danske mester Line Hansen, ser hjemmeholdet skræmmende stærke ud, og Kolding skal i bogstaveligste forstand stå tidligt op, hvis de skal nå til Birkerød og få point med hjem over Storebælt. Eneste reelle muligheder for point er når Line Falsig og talentet Mathilde Lauridsen møder sjællændernes Cecilie Mayer - resten af kampene ligner stensikre Birkerød-sejre.

SQO.dk byder på resultatet 5-1 til Birkerød.

Sport92 vs. Herlev (søndag)

1. singler: Millie Søndergaard - Julie Dorn

2. singler: Trine Engelund - Maria Frandsen

3. singler: Amalie Bornæs - Mette Gade

I Hammerum på Sport92s hjemmebane skal spilles en af de mindst betydningsfulde holdkampe hidtil i denne sæson, når Herlev gæster fastlandet. Begge hold ligger i stor afstand til OSMK og er dermed så godt som sikre på at komme i slutspillet, men har samtidig meget langt op til Birkerød og Kolding på ligaens 1. og 2. plads. Isoleret på rækkens midterste placeringer, skal der derfor enten noget af et kollaps eller en seriøs slutspurt til, hvis der skal ændres på dette.

Kampens manglende betydning til trods, er der dog lagt op til et meget tæt opgør. En ekstremt velspillende Julie Dorn, der i sidste runde tørrede gulv med den norske mester Lotte Eriksen, forventes af sikre sit hold to point, men herudover kan de fleste andre opgør gå begge veje. Særligt afgørende for opgøret bliver udeholdets Mette Gades to kampe mod Engelund og Bornæs.

SQO.dk byder på resultatet 3-3 i det midtjyske.