Squash Online

Optakt til 10. runde i Elitedivisionen

April 04, 2013Martin Laursen

En helt ufattelig spændende sæson nærmer sig sin afslutning, når grundspillets sidste runde står for døren i denne weekend. Spændingen har været på kogepunktet i specielt herrerækken, hvor Kolding, KSK og Skovbakken har været ude i en drabelig dyst om to pladser i slutspillet. Holdene har skiftes til at ligne sorteper i dette regnskab, men da Kolding i sidste runde udspillede Skovbakken i KFUM-hallerne, og OSMK i denne runde stiller yderst svækket op mod KSK, ser det ud til at sidste års bronzevindere fra smilets by, må se i øjnene at slutspillet bliver uden deres deltagelse.

København SK vs. Odense SMK

1. singler: Kristian Frost - Mads Korsbjerg

2. singler: Jack Jago - Kim Poulsen

3. singler: Mikkel Pedersen - Jens Clausen

4. singler: Casper Kloster - Mads Emil Bak

I det indre København tager KSK imod rækkens sidsteplads fra OSMK i en ufattelig vigtig kamp for hjemmeholdet. Ét point er de pt. bedre end Skovbakken på den rigtige side af stregen, men en bedre sæt-score betyder, at dette forspring reelt er på to point. Hjemmeholdet får dog en hjælpende hånd af OSMK i kampen for en plads i top4, da udeholdet efter sigende stiller op uden både Michael Hansen, Danny Knudsen og Mikkel Korsbjerg - hvis de overhovedet kan stille hold. Dette faktum, krydret med at Skovbakken skal op imod Birkerød, betyder, at KSK med meget stor sandsynlighed lørdag kl. 17.00 kan juble over, at de nu har booket billet til slutspillet, hvilket sandsynligvis netop i år vil bringe ekstra stor glæde hos KSKs hold, da både Kristian Frost og Mikkel Pedersen har trådt deres første squashsko få kilometer fra Herning, hvor slutspillet afholdes i år.

Selve holdkampen ser på papiret ikke vanvittig dramatisk ud, men spændende bliver det at følge i denne sæson storspillende Mads Korsbjerg, når han møder KSKs engelske islæt Jack Jago. På de nederste singler får Casper Kloster i denne runde en kærkommen mulighed for at hente endnu en sejr, efter han i sidste runde hev sæsonens første af slagsen i hus via en 3-0 gevinst over Koldings Kristian Krøier.

SQO.dk byder på resultatet 7-1 til hjemmeholdet

Skovbakken vs. Birkerød

1. singler: Tobias Pørtner - Rasmus M. Nielsen

2. singler: Phillip Tran - Morten W. Sørensen

3. singler: Emil Grooss - Alex Christensson

4. singler: Christian Frølund - Christian Steffensen

I sidste runde måtte Skovbakken inkassere et sviende nederlag på hele 2-6 mod Kolding, der viste sig klart stærkest på bredden. Med den store sejr sikrede Kolding sig en plads i top4, mens Skovbakken, når man ser på kampen mellem KSK og OSMK, må sande, at det sandsynligvis ikke bliver til en plads i slutspillet i år. At dette er så godt som et faktum, kan også aflæses på hjemmeholdets opstilling, da Norman Junge ikke figurerer på Skovbakkens holdkort. For Birkerød er kampen dog yderst vigtig, da de kæmper for at ende som grundspilsvinder. Netop nu har de to point ned til Herlev i dette regnskab, og en storsejr i Aarhus vil sikre dem denne titel.

På papiret bliver det specielt spændende at følge kampen mellem de to netop hjemvendte U-19 landsholdsspillere Emil Grooss og Christan Steffensen, der pt. udkæmper noget af en dyst om at blive betragtet som Danmarks anden bedste squashspiller i deres aldersgruppe efter suveræne Thomas Laursen.
Sidst de to mødtes kom Emil ud som sejrsherre efter ellers at have tabt de to seneste opgør, og ved EM delte de to kombattanter kampene imellem sig. Mon ikke håneretten de to spillere imellem er så vigtig her tæt på sæsonens afslutning, at der bliver fuld smæk for skillingen i dette opgør.

SQO.dk byder på resultatet 1-7 til Birkerød.

Herlev/Hjorten vs. Kolding (søndag)

1. singler: Caspar Grauballe - Francesco Busi

2. singler: Thomas Pilak - Martin Laursen

3. singler: Lau Kiehn - Thomas Laursen

4. singler: Rasmus Jessen - Kristian Krøier

Højst bemærkelsesværdigt spilles den sidste kamp i denne runde én dag senere end de to andre opgør i rækken, hvilket går noget mod normalen i langt de fleste andre større sportsgrene, hvor sidste runde altid bliver afviklet på samme tidspunkt for at undgå spekulationer i resultaterne. Denne praksis er der dog blevet set stort på.

Hjemmeholdet kæmper pt. en heroisk kamp for at nå 1. pladsen i rækken, der vil betyde, at de undgår KSK i semifinalen, hvorfor de vil give alt, hvad de har i sig for at sikre en storsejr. Umiddelbart ligner det en umulig kamp, men da Kolding i sidste runde sikrede sig deres deltagelse i slutspillet, kan hjemmeholdet håbe på en måske ikke helt oplagt modstander.

Interessant bliver det at følge opgøret mellem Thomas Pilak og Francesco Busi. Sidstnævnte har haft en helt fænomenal sæson med flere store sejre som bevis, men Pilak vil være tændt på at vise, at han også kan være med imod de tunge drenge i elitedivisionen. På de lavere singler vil opmærksomheden som altid hvile på Thomas Laursen, der som Danmarks pt. største squashtalent, hver gang bliver offer for megen interesse og diskussion. Er Thomas på et niveau, hvor han kan slå enten Kiehn eller Jessen på deres hjemmebane i Skinderskovhallen?

SQO.dk byder på resultatet 7-1 til Herlev.

Sport92 vs. Odense SMK

1. singler: Trine Engelund - Line Sjodsholm

2. singler: Maria Kjærside - Louise Jørgensen

3. singler: Mette Fenger - Bonnie Barr

I Hammerum-hallen venter et noget specielt opgør, når Sport92 tager imod rækkens prygelknabe fra OSMK. Hjemmeholdet måtte inden sidste runde sige farvel til to af deres faste elitespillere (Millie Søndergaard og Amalie Bornæs), da disse tog ud at rejse for en længere periode. Deres fravær svækker holdet enormt, og da de to spillere ikke forventes hjemme inden slutspillet, der ellers spilles i klubbens baghave i Herning, vil Sport92 reelt være uden medaljechancer.

Fraværet af de to betyder dog at en spændende holdkamp er i vente, hvor OSMK for første gang i denne sæson kan øjne en sejr. Indtil videre har de fået en på frakken i hvert eneste opgør, men mon ikke muligheden for at sikre en sejr, kommer til at tænde godt op under kampgejsten hos udeholdet.

SQO.dk byder på resultatet 2-4 til OSMK.

Herlev/Hjorten vs. Kolding

1. singler: Bine Lind - Sally Skaarenborg

2. singler: Julie Dorn - Nanna Frederiksen

3. singler: Mette Gade - Line Falsig

En generalprøve på én af de kommende semifinaler til slutspillet er i vente, når Skinderskovhallen lægger baner til opgøret mellem Herlev og Kolding. Med en storsejr kan hjemmeholdet overhale netop Kolding i kampen om 2. pladsen i rækken, men da Birkerød er sikre på sejren og med sikkerhed vil vælge Sport92 i semifinalen, vil dette ikke ændre på sammensætningen af semifinalerne til slutspillet.

Værd at bemærke til denne holdkamp er det, at Sally Skaarenborg gør comeback for Kolding, efter et længere ophold i Australien. Og hendes tilbagevenden til Danmark kommer ikke til at gå stille for sig, da hun skal møde sin evige rival Bine Lind, samt den tidligere danske landsholdsspiller Julie Dorn. Begge opgør betragtes umiddelbart som åbne, og det bliver spændende at se, hvordan Skaarenborg har udviklet sig under sit udlandsophold.

SQO.dk byder på resultatet 4-2 til Herlev.