Squash Online

Kun guldet tæller for Herlev

April 24, 2013Martin Laursen

De har et af de mest homogene hold i den danske liga, hvor specielt herreholdet er præget af stor jævnbyrdighed, hvad angår alder og niveau på banen. Netop dette har også vist sig at være Herlevs styrke, og i år er de at betragte som førsteudfordrer til tronen, hos både mændene og damerne.

Spørgsmålet er dog, om spillerne efterhånden er modne til at tage det sidste trin op af skamlen, eller om de skal ende med at blive dansk squashs evige toer? Vi fangede Herlevs cheftræner Thomas Pilak, der hurtigt gjorde det klart for SQO.dk, at kun én ting tæller i år - guldet.

Hvilke spillere stiller I med til dette slutspil?

Caspar Grauballe, Thomas Pilak, Lau Kiehn, Rasmus J. Petersen, Jesper Ratzer (reserve)

Bine Lind, Julie Dorn, Mette Gade, Malene My Christensen (reserve)

Sidste år vandt I en højdramatisk semifinale mod KSKs herrer, og skæbnen vil, at I igen står over for hinanden. Hvordan ser I denne kamp, og ser vi Herlev i finalen?

HERRER: Endnu engang ser det ud til at blive en yderst spændende dyst mellem os og KSK. Det bliver en tæt kamp, det er der ingen tvivl om, men vi føler os dog overbevidste om, at vores bredde på holdet og nuværende fysiske og mentale form vil være nok til at vinde kampen.

DAMER: Vores damer møder Kolding i semifinalen. Dette bliver helt sikkert en seværdig kamp. Kolding stiller med nogle unge spillere, som skal op mod to meget rutinerede og en lidt mindre rutineret. Sidste gang de to hold mødtes blev det til 4-2 til vores damer og lige ved og næsten 5-1. Vi tror på en meget velspillet kamp, hvor vores damer hiver sejren hjem qua deres store rutine.

I har gennem de seneste år støt nærmet jer toppen af rækken, og i år er I at betragte som førsteudfordrer til Birkerød. Vil I som klub kunne stille jer tilfredse med endnu engang ikke at slutte øverst på skamlen?

HERRER: NEJ, vi vil ikke være tilfredse med at ende lavere end med guld om halsen (IGEN). Vi er alle vindere på holdet. og de sidste tre sæsoner har stået på bronze, sølv og sølv. Vi meldte offentligt ud i starten af sæsonen, at vi gik direkte efter guldet, og der skal ikke herske tvivl om, at det er det eneste, der tæller for os i år. Vi har arbejdet hårdt hele sæsonen. Vi har forsøgt at optimere vores forberedelse til holdkampene og løftet vores bundniveau. Det har vi gjort med et nyt tiltag, hvor vi sammen med Bjarne Nielsen fra VIWA coaching har arbejdet meget på at blive et helt hold i stedet for fire individualister, og individuelt har vi arbejdet mentalt, så vi hver især kan performe vores bedste. Derudover har Lau og Caspars fædre fungeret som holdledere, så vi har kunnet fokusere på kampene uden at skulle tænke på alt det praktiske.

DAMER: Pigerne har vist, at de har et stærkt hold. Vi har i Herlev en Elitetrup på 14 spillere, når alle møder til træning. Dette giver gode træningsmuligheder og en masse sparing. Dette har været med til at holde de ældre spillere til ilden og været med til at udvikle på de nye kommende spillere. I denne sæson har vi så været så heldige, at Mette Gade er begyndt at træne rigtig meget igen og vist, at hun stadig har niveauet til at være med helt fremme blandt de bedste lige under eliten i Danmark.

I har som klub gennem de senere år gennemgået en bemærkelsesværdig udvikling som klub. I har det største center, en stor glasbane og flest medlemmer i Danmark. Hvad gør man rigtigt i Herlev frem for andre klubber?

Det vigtigste i alle klubber er de ildsjæle, der lever og ånder for klubben. Det er folk, som har været der lige siden de startede med at spille. Dem er der en stor gruppe af i Herlev, og de kan ikke takkes nok for det kæmpe arbejde, de leverer til turneringerne, men endnu mere vigtigt det store arbejde, de laver i kulissen til hverdag for at få det hele til at løbe rundt. Samtidig gør klubben meget for spillere på alle niveauer, så alle, der vil gøre lidt mere ud af deres squash, har muligheden for at komme til holdtræning, få vejledning og masser af forskellige modstandere/træningspartnere. Vi er også heldige at have en kommune, der støtter os rigtig meget, som har gjort det muligt at få udvidet vores squashcenter til at indeholde de fantastiske rammer, der er i dag.

Hvordan forventer I, at medaljerne bliver fordelt i de to rækker?

Herrer: Herlev, Birkerød, KSK
Damer: Herlev, Birkerød, Kolding (Birkerød er favoritter, men ikke at tro på sejren, er det samme som at have tabt på forhånd)