Squash Online

Kolding: Vi har et træningsmiljø i topklasse

April 23, 2013Martin Laursen

Igen i dag har vi hos SQO.dk haft fat i en af slutspilsdeltagerne. I denne artikel sætter vi fokus på denne sæsons helt store positive overraskelse, Kolding KFUM Squash, der har vist sig yderst konkurrencedygtige trods to meget unge trupper. Specielt hos damerne har Kolding vist forrygende form, og de står med rimelige muligheder for at spille sig hele vejen i finalen ved slutspillet - det var der ikke mange, der havde forudset inden sæsonens begyndelse. Herrerne ser på forhånd ud til at være mere udfordrede, men weekenden må vise, hvor langt talentet kan bære.

Vi hev fat i Palle Laursen, og stillede ham 5 skarpe spørgsmål ang. Koldings måde at gribe det hele an:

Hvilke spillere stiller I med til dette slutspil?

Vi stiller med vores faste bruttotrupper til slutspillet. Dameholdet består af Sally Skaarenborg, Nanna Frederiksen, Line Falsig Berthou, Mathilde Lauridsen og Christine Christoffersen. Hvem der spiller, har vi ikke besluttet endnu. Herreholdet består af Francesco Busi, Martin Laursen, Thomas Laursen og Kristian Krøier.

Begge jeres hold består primært af unge spillere, hvoraf flere er opfostret i jeres egen klub. Hvad gør I for talentarbejdet i Kolding, og hvad er målet for jeres hold i de kommende år?

Til denne sæson valgte vi at investere penge og tid i at udvikle unge spillere bl.a. ved at ansætte Francesco som talenttræner. Allerede efter første sæson kan vi slå fast, at det var den rigtige beslutning. Vi har fået et træningsmiljø i topklasse, hvor talenter og boblere har de optimale vilkår for at udvikle sig. Klubbens målsætning er at gøre vores spillere bedre. Så må vi se, om det er nok til at blande os i topstriden inden for de kommende år.

Specielt hos damerne har I haft noget af en fantomsæson. I har hentet unge spillere ind fra andre klubber, som det ser ud til, at I har fået integreret godt. Hvad har I gjort for at fordre denne integrationsproces?

De unge spillere, som spiller på vores damehold, har selv ønsket at spille i Kolding for at få adgang til de muligheder, som vi via vores eliteprojekt kan tilbyde. Spillerne er ikke “bare” elitespillere i klubben - alle er involveret i eksempelvis klubaftener, hvor der spilles med motionister. Det har gjort eliteholdet mere integreret i klubben, og har også forbedret integrationen internt på eliteholdene.

Jeres opstillinger hos både damerne og herrerne har flere gange været til diskussion blandt danske squashentusiaster. Hvilke overvejelser gør I jer, når I sætter jeres rangliste? Spiller andre overvejelser end styrkeforholdet ind?

Da vi samledes til sæsonstart tilbage i august, var styrkeforholdet mellem de enkelte spillere, som det er angivet på klubranglisten. I løbet af en sæson kan der selvfølgelig ske udvikling i de enkelte spilleres niveau og udsving i formkurven, men vi har valgt at fastholde den klubrangliste, som blev fastlagt ved sæsonstart.

Hvordan forventer I, at medaljerne bliver fordelt i de to rækker?

Herrerækken er meget svær at spå om, da meget afhænger af, om Rasmus Nielsen bliver klar eller ej. Damerækken ligner guld til Birkerød og en tæt kamp om sølvet mellem Kolding og Herlev, og her trækker Kolding forhåbentligt det længste strå.