Squash Online

Birkerød påtager sig favoritværdigheden og går efter guldet

April 24, 2013Martin Laursen

Birkerød var inden sæsonstart udset som markante guldfavoritter hos både damerne og herrerne, men afbud fra nøglespillere på begge hold betyder måske, at kampen om det ædle metal bliver noget mere spændende end først antaget. Svækkede eller ej, så ryster Eliteudvalgsformand Lars Kleiminger dog ikke i bukserne: Birkerød går stadig 100 procent efter guldet og påtager sig favoritværdigheden.

Hvilke spillere stiller I med til dette slutspil?

Damer: Line Hansen, Sissel Trap og Cecilie Mayer (reserve: Neha Kumar)

Herrer: Rasmus M. Nielsen, Morten Wiegandt, Alex Christensson og Christian Steffensen (reserve: Emil Vogt)

I er på forhånd udpeget til at være kæmpefavoritter hos både herrerne og damerne, og I vandt da også grundspillet i begge rækker. Alt andet end guld vil vel være en kæmpe skuffelse for jer?

Vores målsætning er helt sikkert at vinde guld for både damer og herrer. Som vindere af grundspillet i begge rækker må vi tage denne favoritværdighed på os. Dog har vi markante fravær, idet vi stiller uden Lotte Eriksen og Michael Frilund samtidig med, at tre andre også døjer med skader, der gør dem mere eller mindre tvivlsomme. Disse afbud gør uden tvivl DM-slutspillet til en væsentlig mere åben affære, hvor jeg personligt ser Herlev med deres meget homogene trupper på både dame- og herresiden som alvorlige konkurrenter. De skal dog først overvinde henholdsvis Koldings damer og KSKs herrer, som helt sikkert giver dem hårde semifinaler, inden de står over for os, forhåbentlig, i finalerne.

På papiret kan I stille med det suverænt stærkeste hold i den danske liga - men også det dyreste. Hvad gør I som klub rigtig økonomisk, siden det er muligt for jer at stille disse hold?

Vi har været dygtige til at finde sponsorer. Det er ofte et punkt på dagsordenen ved vores bestyrelsesmøder, og samtidig er der mange dygtige og hjælpsomme folk rundt omkring i klubben, der er gode til at bruge deres netværk til at finde foretagender, som er interesserede i at støtte os.

I har flere gange været kritiseret for (også her på siden) at stille med hold af meget skiftende styrke. Hvad tænker I selv om dette emne?

Det er en problematik, som har fulgt os i størstedelen af vores tid i Elitedivisionen. Der er flere elementer i det.

For det første manglede vi de første par sæsoner noget erfaring i forhold til at have et hold i den bedste række. Dette udmøntede sig i, at vores spilleraftaler set i bakspejlet burde have været mere klare og forventningsafstemte. Derudover håbede vi i starten, lidt naivt måske, at vi alene gennem vores nye status som elitedivisionshold kunne tiltrække nogle etablerede elitespillere, hvilket viste sig vanskeligere end først antaget.

For det andet må vi også bare erkende, at eliten herhjemme ikke er ret bred. Dette forhold gør os, ligesom stort set alle andre hold, sårbare over for skader og andre uforudsete afbud, som vi desværre har haft en del af.

For det tredje har vi de seneste sæsoner været rigtig stærkt besat på de øverste singler. Når der har været afbud fra spillere som Rasmus Hult, Rasmus Møller og Morten Wiegandt er det noget, som der straks lægges meget mærke til, da fraværet af så store profiler forringer vores hold markant og derfor naturligvis også påvirker vores modstanderes pointhøst.

Når det er sagt, løber vi ikke fra det faktum, at vores hold rent styrkemæssigt har været det mest svingende gennem de senere år. Vi arbejder derfor mod at få mere kontinuitet ind på holdet via klare aftaler med vores spillere og gennem udvikling af elitespillere fra vores juniorafdeling. I år har vores eget talent, Christian Steffensen, bidt sig mere og mere fast på holdet, ligesom også Caroline Lyng og Emil Vogt vil få flere kampe på eliteholdet i næste sæson. Alt i alt synes jeg, at vi gradvist har opbygget en god organisation og stamme af spillere omkring vores elitehold, hvilket i de kommende sæsoner gerne skulle munde ud i mere stabile opstillinger.

Hvordan forventer I, at medaljerne bliver fordelt i de to rækker?

Damer: Birkerød, Herlev og Kolding

Herrer: Birkerød, Herlev og KSK