Squash Online

Kamp om guldet i Herlev

March 07, 2013

I weekenden afvikles der Junior Grand Prix i Herlev, hvor 85 juniorer deltager. Thomas Laursen, normalt 1. seedet i DU17/19-rækken, deltager ikke i denne omgang, og der kommer derfor til at være intens kamp om podiepladserne i den ældste række.

I DU17/19-rækken ser seedningerne således ud i top 4: Emil Grooss (1), Christian Steffensen (2), Emil Vogt (3) og Jens Christian Wegeberg (4).

Outsiderne til podiepladserne er i denne omgang Theis Houlberg og Casper Kloster. Casper Kloster, som er placeret i den øverste halvdel af puljen, møder lørdag morgen 1. seedede Emil Grooss. Selvom Casper på det seneste har været godt kørende, ser SQO.dk Emil som storfavorit, men anser dog stadig denne kamp som et af de to spændende opgør i anden runde.

Theis Houlberg møder i anden runde Emil Vogt, og selvom Emil har haft krammet på Theis de sidste par opgør, ser SQO.dk denne kamp som den tætteste i anden runde. Theis har gennem hele sæsonen udvist god form, hvilket han også beviste i Østrig ved sin seneste turnering. Selvom Theis må siges at være på toppen, skyder SQO.dk også på forhåndsfavoritten Emil Vogt, som vinder af dette opgør.

Hvis SQO.dk’s forudsigelser holder stik, kommer semi-finalerne til at se ud på følgende måde:

Emil Grooss - Jens Christian Wegeberg

Christian Steffensen - Emil Vogt

Emil Grooss og Jens Christian kamp ser på papiret hård ud for den yngre junior, Jens Christian. Selvom han er kommet stærkt tilbage efter sin skade i foden, skyder SQO.dk 1. seedede Emil Grooss som vinder af dette opgør, men en tæt kamp er at forvente.

Holdkammeraterne fra Birkerød, Emil Vogt og Christian Steffensen, har i denne sæson mødtes flere gange. Kampene har været tætte, men er endnu ikke gået i Emils retning. Rivalopgøret byder normalt på masser af spænding, men SQO.dk skyder igen favoritten, på Christian Steffensen, som vinder af dette opgør.

Finalen kommer efter SQO.dk’s forudsigelser til at stå mellem Christian og Emil Grooss. De to ærkerivaler har de sidste mange år vundet på kryds og tværs, og SQO.dk’s ser dette opgør som værende 60-40 til Christians favør, grundet resultaterne fra de sidste par opgør.

I PU17/19-rækken bliver der grundet de 10 deltagere spillet to puljer af fem. I pulje A er både 3/4-seedede Line Berthou og 1. seedede Mathilde Lauridsen placeret. Mathilde må siges at være storfavorit til at vinde turneringen, og SQO.dk tror derfor på Mathilde som vinder af dette opgør. Men spænding er også i denne kamp at forvente.

I pulje B er ærkerivalerne Caroline Lyng og Sarah Lauridsen placeret. Sarah og Caroline har gennem de seneste år haft nogle af de mest intense opgør i dansk pigesquash, og dette opgør kunne sagtens blive et af disse. Selvom Caroline ifølge seedningerne er favorit, tror SQO.dk på Sarah som vinder af dette opgør. Kampen er dog meget åben og skydes til 55-45 til Sarahs favør, dette er set ud fra pigernes sidste opgør til hold DM i Thy.

I DU15-rækken er der hele 20 deltagere, og derfor spilles der fire puljer.

De fire højstseedede er Magnus Laursen (1), Rasmus Gyde (2), Jakob Søndergaard (3) og Kasper Pedersen (4).

SQO.dk tror, at alle de fire topspillere holder deres seedningerne, men især Jakob Søndergaard mod Rasmus Gyde anses for at være en utrolig åben kamp.

I PU15-rækken bliver der også spillet to puljer af fem, hvor 1. seedet, Sofie Mygland formentlig spiller finalen mod 2. seedet Elisabeth Zornig søndag. Sofie vandt sidst dette opgør i femte sæt, og ses derfor som en lille favorit i dette opgør, men denne kamp anses også som værende meget åben.

Program og lodtrækning for weekendes JGP i Herlev kan ses her.