Squash Online

7-1 sejr bringer Herlev i hælene på Birkerød

March 03, 2013Kristian De Silva Nielsen

I Skinderskovhallen viste hjemmeholdet Herlev ingen gæstfrihed i dagens opgør mod Skovbakken, da de i rundens udsatte kamp slog jyderne med hele 7-1. Dermed holder Herlev liv i drømmen om en grundspilssejr, mens udeholdet falder ned fra en 3. plads til en placering uden for top 4.

Allerede i det første kryds grundlagde Herlev storsejren, da de vandt to af opgørets i forvejen imødesete nøglekampe. På glasbanen gjorde Caspar Grauballe kort proces mod tyske Norman Junge, der var overmatchet i alle spillets facetter og blev besejret 3-0. Også Thomas Pilak så ud til at gå let igennem sin kamp mod Tobias Pørtner, da han hurtigt bragte sig foran med 2-0 i sæt. Herefter fandt Pørtner sig dog bedre tilpas med den ekstremt hurtige bold og sikrede sig de næste to sæt - fjerde sæt i tiebreak efter at have overlevet en matchbold. I femte sæt var tanken dog tom hos udeholdets holdkaptajn. Efter at være fulgtes ad til 3-3, var der ikke meget tilbage i Pørtner, og Pilak lukkede derfra hurtigt kampen med 11-3 i det afgørende sæt.

I de næste to kampe kæmpede Emil Grooss godt imod mod Rasmus Jessen, men den finurlige Herlev-spillers fysiske spil blev til sidst for meget for U19-landsholdsspilleren, der dog fik hevet et enkelt sæt i land. På glasbanen fortsatte Herlev dominansen, da Lau Kiehn gjorde kort proces mod Phillip Tran. Dermed førte hjemmeholdet med 4-0 ved opholdet.

Efter pause-teen sikrede Junge Skovbakken deres eneste point, da han besejrede Pilak 3-0 - samme cifre som Grauballe overkom Pørtner med. Kiehn bragte det suveræne hjemmehold på 7-0 via en 3-0-sejr over Grooss, inden et andet af opgørets imødesete kampe skulle sættes i gang - Jessen mod Tran. En velspillende Tran vandt forholdsvis simpelt første sæt via skarpe slag fra fronten af banen og var milimeter fra at udvide sin føring til 2-0. Ved stillingen 9-9 i andet sæt blev nogle af kampens mest afgørende dueller spillet, og heldigvis for hjemmeholdet gik de deres vej, via en fejl fra Tran og en usædvanlig heldig vinder af Jessen, der på tidspunktet var blevet spillet helt ud af duellen. Herfra var det one-way-trafic, og Jessen sad på spillet indtil 7-3 i fjerde sæt, hvor Tran blev nødt til at trække sig efter et uheld på det glatte gulv, der flere gange i løbet af dagen resulterede i at spillerne gled, når de var i yderpositioner.

Med sejren er Herlev altså som skrevet stadig med i kampen om 1. pladsen i grundspillet, mens Skovbakken nu kommer til at kæmpe hårdt for at sikre sig en plads i slutspillet, og muligheden for at forsvare sidste års bronzemedaljer.

Den samlede stilling kan ses på: www.squashportalen.dk

Da det synes nærmest umuligt at tænke sig frem til, om 1.-pladsen i puljen vil gå til Birkerød eller Herlev, tillader jeg mig at fokusere på, hvem der kommer med som nr. 3 og 4. Vi har et meget tæt opløb mellem KSK, Kolding og Skovbakken, imens OSMK’s chancer er forsvindende små.

KSK (29 points) mangler Birkerød og OSMK

Kolding (29 points) mangler Skovbakken og Herlev

Skovbakken (27 points) mangler Kolding og Birkerød

Ser vi på damernes turnering, er Birkerød sikker 1’er, Sport 92 er sikker 4’er, og OSMK er sikker 5’er. Herlevs og Koldings kommende kampe er derimod meget interessante. Herlev skulle gerne få 6 points mod OSMK i næste runde, hvor Kolding sidder over, og så er der kun opgøret mellem netop Herlev (24 points) og Kolding (27 points) tilbage. Kolding kan altså klare et 4-2 nederlag i sidste runde og stadig beholde 2.-pladsen.