Squash Online

Gigantoverraskelse i centrum for EM-udtagelserne

April 08, 2013Martin Laursen

Det har været en offentlig kendt hemmelighed gennem den seneste uges tid, men nu er det ganske vist: Koldings 2.-3. single fra Elitedivisionen Martin Laursen er udtaget til seniorlandsholdet. Pt. frister Martin en tilværelse som nr. 18 på den danske rangliste, men Elite- og uddannelsesudvalget under DSqF har fundet den 19-årige jydes talent og fremtidsperspektiver så gode, at han er blevet tildelt en plads på det 6-mand store herrehold.

Netop udtagelsen af Martin Laursen har i de seneste dage været til genstand for stor debat på forbundets hjemmeside, da det fra flere sider var frygtet, at udtagelsen af en spiller med et fremtidsperspektiv, ville ske på bekostning af en af de etablerede danske squashspillere - Morten W. Sørensen. Forlydener gik på at Sørensen ikke figurerede på det første udspil til et landshold, men siden er han ikke bare kommet på holdkortet - han bliver nu af DSqF italesat som en “der kan bidrage med sine mange års erfaring og rutine”, og forventes at indtage en form for coach-rolle.

En glad Martin Laursen udtalte, efter at udtalelsen blev officiel, følgende til SQO.dk:

Jeg er meget stolt over tiltroen fra Elite- og uddannelsesudvalget, og at de har valgt at sende mig til EM. Jeg er fuldt ud klar over, at jeg ikke er på samme niveau som de andre danske spillere, som jeg jo egentlig går og ser op til som mine forbilleder. Derfor bliver det også en helt vanvittig oplevelse at komme afsted og få den erfaring det giver at opleve squash på så højt et niveau. Det er trods alt ikke hver dag, man bliver udtaget til EM med landsholdet - også selvom det blot er for at få erfaring, evt. helt uden at spille. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme afsted.

Martin Laursen

Dagens udtagelse viste sig dog at indeholde begge navne, og består samlet set af Kristian Frost (KSK), Rasmus M. Nielsen (Birkerød), Caspar Grauballe (Herlev), Morten W. Sørensen (Birkerød), Thomas Pilak (Herlev) og altså Martin Laursen (Kolding). Dermed er der genvalg til hele holdet fra EM-triumfen sidste år. Den forsvarende danske mester og bedst placerede PSA-spiller, Kristian Frost, er udover at være 1. single også blevet tildelt holdkaptajnsrollen, hvorfor han må forventes at have det endelige ord, når holdet skal sættes.

Også landsholdets 3. single og 1’eren fra Herlev, Caspar Grauballe, var yderst tilfreds med udtagelsen til landsholdet:

Jeg er glad for udtagelsen. Synes vi stiller et stærkt hold og fedt med seks mand, da det giver mulighed for lidt mere rotation og pause. Jeg er dog uforstående overfor, at man ikke har valgt at sende en træner med denne gang, men i stedet valgt at udnævne en spiller som træner. Det skal blive spændende at se hvor langt holdet kan drive det.

Caspar Grauballe

Hos damerne er der ikke helt så store kaniner at finde i hatten, da Line Hansen (Birkerød), Sally Skaarenborg (Kolding) og Bine Lind (Herlev) er udtaget. Lidt overraskende er det dog, at den tidligere markante landsholdsspiller Julie Dorn (Herlev) gør comeback i den rød-hvide trøje, hvor hun udover at spille, også skal varetage en rolle som coach/træner.

Bemærkelsesværdigt er det udover de nævnte spillere også, at der ikke er blevet fundet midler til at sende en reel landstræner med holdene.