Squash Online

Danske juniorer til EM

February 07, 2013Sebastian Korsgaard

Dansk Squashforbund har meldt ud, at der i går bliver sendt juniorlandshold afsted til Europamesterskaberne, men noget overraskende er det udelukkende besluttet at sende hold afsted med støtte fra forbundet i U15 og U19. U17 spillerne kan også komme afsted, men i så fald er det med fuld egenbetaling.

Det er Elite- og Uddannelsesudvalget under forbundet, som har stået for beslutningen, og dette udvalg har i de forgangne måneder stået over for en række udfordringer ifm. budgetlægnning, og bl.a. derfor er det først nu blevet meldt ud, hvorvidt Danmark overhovedet skulle være repræsenteret ved EM i henholdsvis Schweiz og Spanien. Udvalget har med begrænsede midler og har derfor været nødsaget til, at vurdere om spillerne i de repræsentative rækker har viljen og muligheden for at klare sig godt. Ifølge forbundets offentliggørelse har udvalget i beslutningen lagt stor vægt på udtalelser fra træner og klubber, men har også set på de aktuelle ranglisteplaceringer og formkurve, som også fremover vil have afgørende betydning for de udtagne talenter. Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal repræsentere Danmark, da der løbende frem mod EM vil foregå en vurdering af spillerne.

Udvalget har besluttet ikke at stille et hold i U17 rækken, da udvalget har vurderet, at det ikke har sportslig relevans i år. Dog skal det nævnes, at der stadig er mulighed for deltagelse for U17 mod fuld egenbetaling.

Det store spørgsmål er nu, hvem der bliver udtaget. Her på SQO.dk spår vi, ud fra spillernes udvikling i de forgangne måneder, følgende spillere til at skulle repræsentere Danmark til det kommende EM:

U19:

  1. dreng: Thomas Laursen

2. dreng: Christian Steffensen

1. pige: Line Falsig

Eventuelle reserver: Emil Grooss & Maria Frandsen

U15:

1. dreng: Magnus Nørtoft Laursen

2. dreng: Jakob Søndergaard Jensen

1. pige: **Sarah Lauridsen**

Eventuelle reserver: Kasper Pedersen & Caroline Lyng

SQO.dk følger sagen og vender tilbage, når udtagelserne ligger på plads.t