Squash Online

Rasmus Nielsen godt spillende i Finland

February 10, 2013Benjamin Dornfeldt

Rasmus Møller Nielsen spillede fra onsdag-søndag PSA turneringen Savcor Finish Open i Mikkeli, Finland. Turneringen var en 15k dollar turnering, så der var på forhånd gode point og penge at hente for danskeren.

Først skulle Birkerød spilleren klare sig gennem kvalifikationen, som han klarede ganske smertefrit efter en 3-0 sejr over engelske Nathan Lake. I 1. runde i hovedturneringen skulle Rasmus spille mod engelske Eddie Charlton, rangeret som nr. 79 i verden. Til sammenligning ligger Nielsen pt. nr. 83 i verden, så det lignede en meget lige kamp. Heldigvis viste Rasmus sig at være stærkest i opgøret, som han vandt med 3-1. De første tre sæt med alle afgjort med mindst mulig margin, mens fjerde og sidste sæt i kampen blev vundet med 11-6 af danskeren.

Nu var Nielsen altså nået til kvartfinalen, hvor han skulle op i mod Jan Koukal fra Tjekkiet, som ligger nr. 55 i verden og tidligere har rangeret som nr. 39. På forhånd så denne kamp svær ud for danskeren. Det viste dog på ingen måde at skræmme danskeren at han spillede i mod en spiller, som næsten var rangeret i top-50. Nielsens spillede en sublim kamp, og tjekken kunne på ingen måde stå imod Rasmus’ hårde og præcise aggressive presspil. Danskeren gjorde kort proces og vandt med 3-0 på kort tid over en tydeligt rystet tjekkisk spiller, som aldrig på nogen måde kom ind i kampen. Han blev ganske enkelt blæst ud af banen. Man skulle egentlig tro at det var Rasmus, som var rangeret højest af de to spillere, i hvert fald på dagen.

Efter sin fremragende præstation i kvartfinalen skulle Nielsen op mod den 1. seedede hjemmebanefavorit Olli Tuominen. Han rangerer helt oppe som nr. 23 i verden og har i tidligere tider ligget nr. 13!
Rasmus startede rigtig godt ud og vandt 1. sæt med 11-7. Herefter virkede danskeren dog en smule træt, hvilket gjorde, at han ikke rigtig kunne holde trykket mod den sikre og stabile finne. Tuominen overtog derfor styringen i resten af kampen, og Nielsen kom herefter aldrig rigtig tæt på at vinde. Finnen tog de sidste tre sæt og vandt dermed kampen 3-1 og sikrede sig den forventede finaleplads.

En rigtig positiv turneringen for danske Rasmus Nielsen, som præsterede sit noget nær sit topniveau ved at nå semifinalen i Finland.

Se om Rasmus’ overmand vinder finalen i morgen mod Egyptiske Karim Abdel Gawad, samt resultater fra turneringen her: http://www.squashsite.co.uk/2009/finnishopen2013.htm