Squash Online

Challenger i Skovbakken - Optakt

January 17, 2013Kristian Frost

I morgen spilles der endnu en gang topsquash, når Skovbakken byder velkommen til sæsonen fjerde Challenger. Favoritterne i herre mesterrækken er Kristian Frost og Caspar Grauballe, da hverken Rasmus M. Nielsen eller Morten W. Sørensen stiller op. Hos damerne er der ikke nogen tvivl om hvem der løber med sejren, da Line Hansen har valgt at stille til start, selvom hun til dagligt er bosiddende i Holland.

Egå stod oprindeligt som arrangør, men blev forhindret i at afholde turneringen. Skovbakken stod heldigvis klar til, at overtage arrangørrollen. Det er i alt blevet til 35 tilmeldinger, som er fordelt på 5 rækker bestående af 8 spillere i hver række. Herre mesterrækken er godt besat, hvor alle spillere rangerer indenfor top 21. Der bliver dog ikke den store spænding for de øverst seedede spillere, da Kristian Frost og Caspar Grauballe med al sandsynlighed står overfor hinanden i finalen på lørdag. Tobias Pørtner og Lau Kiehn er seedet til at stå overfor enten Frost eller Grauballe i semifinalen, men lodtrækningen spiller dog en stor rolle i kampen om semifinale pladserne, da det nederste seedningslag består af Rasmus Petersen, Mikkel Pedersen, Kasper Svith og Martin Laursen.

Hos damerne er der ikke ingen spænding om udfaldet og med blot 5 tilmeldinger bliver der endnu en gang spillet i en stor pulje. Line Hansen er vendt hjem for, at jagte flere point i kampen om det samlede Grand Prix. Hun bliver udfordret af Stephanie Riding og Nanna Frederiksen, men Hansen, som rangerer som nummer 24 i verden, må siges at være en for stor mundfuld for både Riding og Frederiksen. De tre øverste pladser skal derfor fordeles mellem Hansen, Riding og Frederiksen. Specielt kampen mellem Riding og Frederiksen er uforudsigelig og altafgørende for andenpladsen i damerækken.

I den næstbedste række bliver der uden tvivl spænding om den samlede sejr, da rækken er yderst stærkt besat. Christian Frølund og Emil Grooss er seedet til, at mødes i finalen, men både Asger Grønlund Andersen og Jens Clausen er bejlere til sejren. Derudover er Mads Seiersen og Line Hansen outsidere til sejren. Det skal blive utroligt spændende, at følge den danske squash dronning i herrerækken.

Kampene starter i morgen klokken 18 og spilles på Hvidkildevej 18 i Århus. SQO.dk vil være tilstede under turneringen og der vil løbende kommende opdateringer på vores Facebookside.

Alle resultater fra turneringen kan følges på Tournament Software.