Squash Online

Birkerød i front efter topopgør

January 16, 2013Kristian De Silva Nielsen

Birkerød viste sig som det stærkeste hold, da Herlev/Hjorten på hjemmebane bød op til et brag af et topopgør. Begge hold stillede i, hvad SQO.dk vurderer at være stærkeste opstilling, og det lykkedes altså Birkerød at vinde med 6-2 og dermed trække fra i toppen af danmarksturneringen.

Herlev/Hjorten - Birkerød (herrer) 2-6

Allerede i første kamp i første kryds skulle aftenens nok mest ventede kamp mellem Caspar Grauballe og Rasmus Nielsen spilles. Rasmus bragte sig foran 2-0 med relativt komfortable sætsejre, og da han kom på 9/2 i 3. sæt, lignede det en sikker sejr til Birkerød på 1.-singlen. Caspar formåede dog at vende det hele 180 grader, og pludselig havde han vundet det sæt, som for ikke så kort tid siden lå trygt i Rasmus’ knyttede næve. 4. sæt blev en rigtig gyser, men Rasmus formåede at holde 3. sæt på afstand og hovedet koldt. 11/9 og første kamp til Birkerød. Morten Sørensen slog Thomas Pilak komfortabelt i 3 sæt, og så blev det 2-0.

Herlev er vant til at være dominerende på de laveste singler, men Birkerød stillede meget stærkt med Alex Christensson og Michael Frilund. Herlevs Lau Kiehn vandt sit seneste opgør mod svenske Christensson, men måtte i dag se sin modstander trække det længste strå efter en forrygende kamp, der blev afgjort med 11/4 i 5. sæt. Samtidig spillede Rasmus Petersen og Michael en lang kamp, hvor tre ud af fire sæt blev afgjort i tiebreak. Kampen udviklede sig til en rigtig gyser, hvor Michael havde marginalerne på sin side. 14/12 14/16 11/1 11/9 og 4-0 til Birkerød efter første kryds.

I andet kryds lagde Caspar ud med en overraskende problemfri sejr over Morten og sikrede Herlev deres første point. Rasmus havde som ventet ingen problemer med at slå Thomas, og Herlev fandt sig selv med ryggen mod muren, da kampen mellem Lau og Michael skulle til at begynde. Lau gjorde dog ikke et stort problem ud af at besejre en træt Michael i 3 sæt. Sidste kamp var mellem Rasmus og Alex, og her viste den velspillende svensker sig endnu engang for stærk og tog kampen hjem til Birkerød i 4 sæt.

Med deres 6-2 sejr ligger Birkerød nu 4 points foran Herlev i kampen om 1.-pladsen - og dermed retten til at vælge semifinalemodstander - i slutspillet.

Rasmus Petersen udtaler

Birkerød med deres opdaterede elitehold, (i forhold til vores sidste møde) udviste stor styrke og fik demonstreret, at de ligger med de bedste odds mht. uddeling af guldet til det kommende slutspil. Meeen, os optimistiske drenge fra Herlev kan sagtens se en lignende kamp blive spillet mellem Birke og Herlev til slutspillet, hvor marginalerne falder til vores side! Men credits til Birke for en fair og yderst velspillet kamp. Og hvis nogen skulle være i tvivl, så er Frilunds røv ligeså besværlig at komme udenom som den plejer! ;)