Squash Online

Nielsen i semifinale-exit i Bratislava efter maratonkamp

December 16, 2012Benjamin Dornfeldt

Sideløbende med VM for herrer, har Rasmus Nielsen spillet Imet Open i Bratislava, Slovakiet, som er en 5.000 dollar turnering. Her nåede danskeren semifinalen, hvor han på ærgerligste vis måtte se sig slået med 11-8 i 5. sæt i semifinalen.

I 1. runde stod Nielsen overfor tjekkiske Roman Svec. Her var der ingen slinger i valsen, og Birkerød-spilleren vandt let med 3-0 (11-3, 11-3, 11-4).

I 2. runde stod danskeren så overfor et af de engelske unge håb, James Earles, som viste sig at have en rigtig god dag. Han fik presset Rasmus helt ud i tovene, men på trods af en velspillende ung englænder, vandt Nielsen alligevel til slut. Danskeren tabte 1. sæt med 11-9, vandt de næste to sæt med mindst mulig margin 14-12 og derefter 4. sæt med 11-6, så det var altså ikke langt fra englænderen overraskede. Heldigvis kunne Rasmus spille sig videre til kvartfinalen, hvor han stod overfor Michael Harris, også fra England.

Harris var en spiller som Nielsen ikke havde mødt før, ligesom tilfældet havde været mod sin modstander fra forrige runde, James Earles. I kvartfinalen fungerede spillet væsentligt bedre for Nielsen end dagen tidligere mod Earles. På trods af en god start fra engelske Harris vandt danskeren 1. sæt med 11-8 og kørte derefter sikkert en sejr i hus på 3-0 ved at vinde de to næste sæt med 11-2 og 11-6.

Så var turen kommet til semifinalen, hvor Rasmus igen skulle møde en englænder. Denne var en som også Kristian Frost har haft i hvert fald mindst 2 tætte kampe med her i 2012, nemlig Joel Hinds, som ligger nr. 152 på ranglisten, men som tidligere, før han blev skadet, har ligget nr. 73 (september 2011).

Kampen blev akkurat lige så lang og tæt for Nielsen, som de tidligere har været for Frost. Kampen startede meget tæt ud. Begge spillere fulgtes ad sættet igennem og først efter 30 minutters spil kunne Rasmus lukke 1. sæt med 13-11. De næste to sæt foregik ligeledes i højt tempo og med langt, ligeværdige bolde. 2. sæt gik til Hinds med 11-9, mens 3. gik til Rasmus med samme cifre. 4. sæt startede godt ud for Nielsen og han fik skabt sig et stabilt og godt hul til englænderen. Desværre for danskeren fik Hinds kæmpet sig tilbage via nogle lette strokes og klinisk vundne bolde og vandt sættet med 11-9. Kampen var nu helt lige igen og skulle afgøres i et 5. sæt. Spillet fortsatte tæt og duellerne var fortsat lange. Englænderen viste dog det mere koldblodighed ved de vigtige point hen mod slutningen af sættet og det gav pote. Han vandt 11-8 i det afgørende sæt efter godt og vel 2 timers spil, og det var tydeligvis noget som ærgrede danskeren, som udtaler følgende om kampen til dsqf.dk:

“Lidt bitter over jeg ikke fik lukket kampen i fjerde, men ellers en fair og velspillet kamp, hvor marginalerne var på hans side på dagen. Nu er det ved at være tid til lille julepause, så kroppen kan blive klar til resten af sæsonen.”

Se resultater fra turneringen her: http://www.squashsite.co.uk/2009/imetopen2012.htm