Squash Online

Annie Au slukkede Line Hansens VM-drømme

December 18, 2012Martin Laursen

Det blev kun til en enkelt kamp ved dette års individuelle VM på Cayman Island, hvor verdenseliten er samlet for at kæmpe om titlen som verdens bedste, og den store præmiesum på 188K dollar.

I første runde havde en ellers for tiden velspillende Line Hansen, der for kort tid siden slog australske Donna Urquhart (WR 17), trukket Hong Kongs 9. seedede Annie Au. Den unge og hurtige Au kom flyvende fra start, og inden Hansen for alvor havde fået set sig om og vænnet sig til tempoet, havde hun tabt de to første sæt stort. Herefter bed danskeren dog rigtig godt fra sig, da hun sikrede sig tredje sæt efter tiebreak og pressede Au helt ud i fjerde sæt. I sidste ende var det desværre ikke nok, og Hansen måtte bøje sig med 2-11, 5-11, 12-10, 8-11 efter 42 minutters spil.

Line Hansens overmand Annie Au måtte dog allerede i næste runde af turneringen lade livet, da hun blev banket ud af VM med cifrene 3-11, 2-11, 3-11, af den store forhåndsfavorit til VM titlen, Malaysias Nicol David. Bemærkelsesværdigt er det, at 1. seedede David aldrig har tabt en kamp på Cayman Island.

Indtil videre er man stadig i gang med at afvikle de indledende runder, og alle de topseedede er stadig tilbage i turneringen, hvor egyptiske Raneem El Weleily er seedet til at møde David i finalen. Om det bliver El Weleily der skal møde den normalt så suveræne David i finalen er dog langt fra sikkert, da kvinderne fra 2-8 i verden normalt er meget jævnbyrdige, og slår hinanden på kryds og tværs.

Turneringen kan følges her: http://www.worldopensquash.com/index.htm