Squash Online

København SK og Kolding topper Elitedivisionen

October 21, 2012Kristian Frost

Elitedivisionen er nu for alvor gået i gang og endnu en runde blev i denne weekend afviklet. På herresiden sikrede Birkerød, Skovbakken og København SK på udebane sig alle 5 point. Hos damerne besejrede Herlev Sport92, mens Kolding på hjemmebane sikrede sig uafgjort imod Birkerød.

Kolding - Birkerød (herrer) 3-5

Både Kolding og Birkerød var i denne runde nødsaget til at stille op i alternative opstillinger for at kunne gennemføre runden. Francesco Busi var i denne runde bortrejst, hvilket gav plads til en anden italiener i form af Paolo Allevato. For Birkerød var Morten W. Sørensen ikke at finde på holdkortet, hvilket gav plads til Michael Frilund. Det gjorde, at holdkampen var relativ åben, men det lykkedes alligevel Birkerød at hive sejren i land. Rasmus M. Nielsen stod for to point, mens Emil Vogt og Christian Steffensen begge sikrede et point, da de besejrede Christian Jæger. Birkerøds sidste point stod Frilund for, da han slog Martin Laursen 3-1. Den nok største overraskelse var, at kampen mellem den nyindkøbte italiener, Allevato, og tilbagevendte Frilund blev en dramtisk femsætter, som italieneren som forventet dog vandt. Frilund havde ellers flere gange muligheden for at lukke kampen, men italeren formåede at holde nerverne i ro på de vigtige tidspunkter og sikrede Kolding deres sidste og meget vigtige point.

Odense SMK - Skovbakken (herrer) 3-5

Odense SMK var i denne runde voldsomt amputeret i forhold til holdet fra forrige runde. Hverken Danny Knudsen, Mikkel Korsbjerg eller Michael Hansen var således at finde på holdkortet, men den fynske klub formåede alligevel at vinde 3 kampe. Mads Korsbjerg var udset som manden, der skulle holde fanen højt for fynboerne, og han leverede også varen ved at slå både Tobias Pørtner og Andy Lambert. Den sidste fynske sejr kom, da Kim Poulsen slog Asger Grønlund 3-2. De resterende kampe blev vundet af Skovbakken, men at århusianerne kun formåede at skrabe 5 point sammen imod et amputeret Odense SMK hold var en smule overraskende.

Herlev - København SK (herrer) 3-5

Herlev og København SK startede begge sæsonen med en sejr i første runde, og der var lagt op til et brag af en kamp i Skinderskovhallen. I første kryds lignede det en sikker samlet København SK sejr, da københavnerne bragte sig for 3-1. Caspar Grauballe var lige ved at overrumple Kristian Frost i en lang femsæts kamp, men Herlevs eneste point i første kryds var da Mikkel Kragholm slog Casper Kloster 3-1. Københavnerne havde dermed et godt udgangspunkt for andet kryds, og det var ikke langt fra, at København SK kørte Herlev midt over. Grauballe fik dog oprejsning, da han besejrede Tristan Eyesele 3-1 efter at have været bagud 1-0 i sæt og 9-4. På samme tid var det lige ved at lykkes for unge Kloster, da han næsten gik hele vejen mod Rasmus Petersen, men måtte se sig slået på målstregen med 11-9 i femte og afgørende sæt. På de nederste singler leverede København SKs holdkaptajn, Mikkel Pedersen, en mandeindsats, da han besejrede både Petersen og Kragholm i henholdsvis 4 og 3 sæt.

Herlev - Sport92 (damer) 4-2

I kampen mellem Herlev og Sport92 var der aldrig den helt store spænding om resultatet. Nyoprykkerne fra Herningområdet sikrede sig 2 point i Herlev, da både Amalie Bornæs og Trine Engelund slog Maria Frandsen. Herlev sikrede sig de sidste 4 point forholdsvist nemt anført af Bine Lind og Julie Dorn. Millie Søndergaard formåede dog at drille den ellers rutinerede Dorn og pressede hende ud i en firesæts kamp, men den samlede sejr var aldrig i fare.

Kolding - Birkerød (damer) 3-3

Begge Birkerød holdspillede i denne runde imod Kolding, og på damesiden levede Birkerød ikke helt op til favoritrollen i det jyske. SQO.dk havde inden runden spået to sejre til henholdsvis Line Hansen og Neha Kumar, men canadadiske Kumar blev slået af unge Mathilde Lauridsen med 3-1. Lauridsen stod for endnu et point for koldinggenserne, mens Line Falsig stod for det sidste point, da hun ligeledes besejrede Caroline Lyng Christiansen. Kampen endte dermed uafgjort i Kolding og jyderne sikrede 3 meget vigtige point i anden spillerunde.

Endnu en runde er overstået med flere alternative holdopstillinger. I november afvikles der hele to runder af Elitedivisionen, og det bliver spændende at følge holdene på deres vej op imod julepausen.

Referatet fra kampen mellem Kolding og Birkerøds herrer er rettet til, da den tidligere udgave kunne forstås sådan, at det var overraskende, at Allevata vandt kampen over Frilund. Som det står skrevet nu, var det overraskende, at kampen blev så tæt som den gjorde.