Squash Online

Hvem viser topformen til JGP i Odense?

October 25, 2012Sebastian Korsgaard

I den kommende weekend afholdes sæsonens anden juniorturnering med ca. 85 juniorer, som stiller til start, hvor der uden tvivl vil blive den sædvanlige kamp om topplaceringerne i de respektive rækker.

I DU17/19 er Thomas Laursen fra Kolding 1. seedet, mens Skovbakken-spilleren Emil Grooss er 2. seedet. Da Kasper Svith er rykket op i seniorrækkerne, er henholdsvis Christian Steffensen fra Birkerød og Sebastian Korsgaard fra Sport92 3./4. seedet.

På forhånd er der lagt op til nogle spændende kampe om placeringerne 1-8. De mest interessante kampe starter allerede i kvartfinalerne, hvor den første mulige overraskelse kunne komme i kampen mellem Emil Vogt fra Birkerød og Emil Grooss. Spillerne mødtes til Danish Junior Open, hvor Grooss med nød og næppe trak sig sejrrigt ud af opgøre med en meget tæt 3-2 sejr. SQO.dk tror på, at Emil Grooss fortsætter stimen mod Birkerødspilleren grundet hans fysiske overtag og selvtilliden fra sidste opgør.

Også opgøret mellem Jens-Christian Wegeberg fra Silkeborg og Sebastian kunne godt gå hen og blive en spændende en af slagsen. Jens-Christian er tilbage, efter i snart to måneder at have været ude grundet en skade, og er med sikkerhed helt tændt på at komme tilbage på toppen igen. De to har tidligere haft få, men tætte kampe, og det er på forhånd svært at spå om udfaldet til kampen. Sebastian ser dog umiddelbart ud til at være en lille favorit, idet hans kampform og fysiske form må betegnes som værende den bedste for tiden.

Udover Emil og Jens-Christian kan også Niclas Dissing fra KSK og Theis Houlberg fra Herlev måske true favoritterne i denne omgang. Casper Kloster har til weekendens turnering meldt afbud og stiller derfor ikke op.

I PU17/19 er 1. seedede Mathilde Lauridsen fra Thy på forhånd storfavorit til vinde rækken. Hun får konkurrence af lillesøsterens ærkerival Caroline Lyng fra Birkerød. Rækken spilles kun af seks piger og afvikles derfor i én pulje. Pornphilai Christiansen fra Herlev og Maria Kjærside er 3./4. seedet. Malene My Christensen fra Herlev står lidt som outsider, men hun har i den seneste tid vist, at hun også kan være med i kampen om medaljer og kan derfor også være en trussel for favoritterne.

Malene og Caroline skal allerede spille fredag aften, og SQO.dk tror, at denne kamp bliver den mest spændende kamp i rækken. Den rutinerede Herlevspiller og den unge Birkerød-spiller har tidligere haft tætte opgør, og denne kamp bliver uden tvivl spændende at følge.

DU15-rækken ligner på forhånd endnu en affære mellem Magnus Laursen fra Skovbakken og Rasmus Gyde fra Herlev. Semifinalerne kommer højst sandsynligt til at stå mellem Magnus Laursen og Cornelius Mygind fra Birkrød og Rasmus Gyde og Jakob Jensen fra Struer. Magnus og Rasmus burde ikke have de store problemer i disse semifinaler og forventes at mødes i finalen, men hvem ved, om de to ”outsidere” bliver en udfordring for de spåede finalister.

I PU15-rækken ser det ud til at blive et opgør mellem de to klubkammerater fra Struer, Elisabeth Zornig og Camilla Kejlberg. Camilla vandt sidste opgør i en tæt affære, og SQO.dk spår også, at Camilla grundet det psykisk overtag efter deres sidste møde tager sejren denne gang. Simone Dissing fra KSK skal knokle hårdt for at kunne slå de to piger fra Struer.

I drengenes DU13-række er de tre bedst seedede spillere Steen Sjørslev fra Herlev, Tobias Jensen, Thy og Tobias Fritz Weelfra Skovbakken og spås på forhånd til at skulle kæmpe om guldet. Dog spår SQO.dk Steen til at være en klar favorit grundet hans tekniske færdigheder, men de to andre drenge skal bestemt ikke undervurderes. De to Tobias’er har tidligere vist mod og fighter-evne og kan bestemt gå hen og blive nogle stærke modstandere for Herlev-spilleren.

I PU13 står Sofie Drejergaard Larsen fra Kolding, til at vinde weekendens turnering. Her skal Mathilde Laursen, søster til Magnus Laursen, kæmpe mod Sofie i kampen om

  1. pladsen. 3. pladsen ligger åbne for de resterende piger i rækken.

Turneringen kan løbende følges hos Tournament Software.