Squash Online

Verdens bedste juniorer kåret i Namibia

August 16, 2014Kristian Frost

Mens squashdanmark så småt er ved at vågne efter sommerpausen, er der blevet spillet ungdoms VM i Namibia. Egypten plejer at tage sig af samtlige medaljer på både pige- og drengesiden, men Diego Elias blev på drengesiden den første verdensmester fra Peru nogensinde. Derudover overraskede den blot 15. årige Habiba Mohamed alt og alle, da hun vandt hos pigerne.

Turneringen forløb næsten gnidningsfrit for de topseedede. Diego Elias tabte ikke et eneste sæt på sin vej til finalen. Elias besejrede i finalen en udmattet Omar El Atmas 11-3 11-2 11-1, hvilket må betegnes som noget af en afklapsnings. Elias blev, som tidligere nævnt, den første verdensmester fra Peru nogensinde.

Hos pigerne var det dog en anden historie. Nour El Sherbini var forud for turneringen udråbt som den klart bedste spiller ved mesterskaberne, og egypterens resultater på damernes WTA-tour understregede blot hendes favoritværdighed. El Sherbini løb dog ikke med sejren, hvilket må siges at være en overraskelse af dimensioner. Habiba Mohamed leverede først en overraskelse i semifinalen, da hun netop besejrede El Sherbini 3-2. I finalen blev andet seedede Nouran Gohar ligeledes besejret. Habiba leverede derfor en pragtpræstation, men egypteren udtalte efter kampen at “hun var glad for at vinde, men at hun egentligt bare så frem til en turnering i Malaysia”.

Derved løb egypterne kun med en guldmedalje ved dette mesterskab, mens Elias blev den helt store vinder og fik endeligt skrevet Peru i historiebøgerne sportsmæssigt.

Det er værd at bemærke at Danmark i denne omgang ikke havde sendt spillere til Namibia, selvom Mathilde Lauridsen kunne have deltaget.

Alle resultater kan ses på http://www.wjsc2014.com