Squash Online

UPDATE: NM for U13- og U15 Landshold gav en Guld og en Sølv

March 10, 2015Mads Jepsen

Lørdag og søndag den 7-8 Marts spillede det danske U13 og U15 landshold i Malmø. Modstanderne var som vanen tro Sverige og Norge. I U13 var Marcus syg på selve førstedagen og lillebror Joakim (U11) var derfor med som reserve.

U13 stillede med følgende spillere:

U13

Marcus Jepsen William Tranholm Jakob Madsen Joakim Jepsen (reserve) Laura Lauridsen Signe Skelkjær

U15 Tobias Weel Rasmus Madsen Martin Tranholm Sabine Petersen Klara Møller

Pigerne i begge rækker var suveræne og vandt alle deres kampe med 3-0. Om lørdagen vandt Danmark i begge rækker over Norge og skulle derfor spille finale mod Sverige søndag formiddag.

I U13 finalen vandt Danmark sikkert med 5-0. En flot bedrift der understreger U13 holdets høje niveau. Marcus og William blev presset en lille smule i deres første sæt men derefter var der ingen slinger i valsen, og de vandt sikkert over henholdsvis den Svenske mester- og vicemester med 3-0 i begge kampe. Jakob vandt stort og sikkert sin kamp med 3-0.

I U15 finalen var der anderledes spænding. Sveriges normale stærke etter var syg og der blev derfor fløjet en reserve ind. Danmark vidste på forhånd at både Sabine og Klara ville vinde deres kampe, så der var brug for én sejr til for at vinde guld. Og idet Sveriges etter var væk blev Tobias kamp pludselig til en nøglekamp da forventningen derved blev 50/50 mod Sveriges normale 2er.

Først i ilden var Martin som spillede et perfekt 1. sæt mod Sveriges stærke 4’er. Der manglede dog luft og momentum derefter og Martin måtte se sig slået 3-1, men en god kamp af Martin.

Næste i ilden var Tobias, som efter en lang og flot kamp tabte 11/9 i femte sæt til Sveriges 2er. Kun marginaler afgjorde det til Sveriges fordel og Tobias diskede op med utallige flotte pick ups undervejs og viste i det hele taget, at han stadig rider på en bølge af fremgang.

Afgørende kamp stod mellem fødselaren Rasmus som på dagen lovede sin træner, Mads Jepsen en fødselsdagssejr og det skulle vise sig næsten at holde stik. Efter 1-1 i sæt, førte Rasmus med 10/8 i 3. sæt. Ved sætboldene fik han et par domme imod sig, og endte med at tabe sættet 13/11. I fjerde sæt løb svenskeren af med sejren og Danmark blev henvist til sølv. En godkendt indsats af de danske U15 drenge, men vi må sande, at Sverige i netop den årgang er noget stærkere end Danmark og har flere spillere med højt niveau end os på drengesiden. En udfordring som skal tages alvorlig, hvis vi vil følge svenskerne i deres udvikling.

Alt i alt en tur hvor sammenholdet var i højsædet og hvor Danmark vandt med flere længder på det sociale samvær ift både Norge og Sverige. Forældreopbakningen var i top, og alle spillere heppede på hinanden under kampene, så det var en ren fryd.

Der er stemningsbilleder og kommentarer på facebookgruppen: “NM2015 i squash for landshold” https://www.facebook.com/groups/635308453265326/?fref=ts

og på vores egen (SQO.DK) facebookside.