Squash Online

Matthew bliver den ældste Super Series vinder

March 11, 2015Kristian Frost

Windy City Open sluttede for cirka en uge siden, hvilket har givet SQO.dk redaktionen rig lejlighed til at reflektere over resultaterne. Turneringen bød på overraskende vindere på både herre- og damesiden. Bemærkelsesværdigt var det at Nick Matthew brød den nuværende rekord og blev den ældste Super Series vinder nogensinde.

Hos damerne viste Nour El Tayeb endnu en gang hvorfor hun hører til blandt de bedste. Hun spillede sig i semifinalen ved at besejre landsmand Nour El Sherbini. Derefter var det også endestationen for den talentfulde egypter. Tayeb gjorde ellers god modstand i mod Nicol David, men efter 3 tætte sæt stod David endnu en gang i en Super Series finale. I den anden halvdel formåede Raneem El Welily at slå franske Camille Serme 3-2. Bemærkelsesværdigt var det at den forsvarende mester, Laura Massaro, allerede tabte i anden runde til landsmand Emma Beddoes.

Der var derfor lagt op til at drømmefinalen, og mange husker sikkert VM-finalen for nogle måneder siden, hvor El Welily havde hele 6 matchbolde uden at vinde titlen. El Welily hungrede efter revanche, og det fik hun. El Welily leverede overraskelsen og slog David 3-1 i en intens og meget tæt på. Efterfølgende udtalte egypteren at “hun troede hun havde glemt VM-finalen, men foran 2-1 og 10-6 fik minderne til at vende tilbage”.

Hos mændende var der ligeledes flere overraskelser. Marwan El Shorbagy spillede sig i sin første Super Series semifinale, hvor han stod overfor sin storebror Mohamed El Shorbagy. Mange havde forudset en tæt og intens kamp, men det blev det langt fra. Den ældre El Shorbagy vandt nemt 3-0.

I den anden semifinalen var der anerledes dramatik, men det er der ofte når franske Greg Gaultier går på banen til de store kampe. Nick Matthew har i en længere periode haft taget på franskmanden, og denne gang var ingen undtagelse. Selvom kampen på papiret var tæt, og franskemanden havde sine chancer, så var det Matthew der trak det længste strå.

El Shorbagy og Matthew stod endnu en gang overfor hinanden på den store scene. El Shorbagy havde vundet 4 ud af de sidste 5 opgør, men denne gang var der ingen slinger i valsen for den rutinerede englænder. Selvom El Shorbagy givetvis havde været syg hele ugen under turneringen, var der ingen tydelige tegn på dette. Matthew var simpelthen for god. Englænderen spillede med stor præcision, højt tempo, og en sult man sjældent ser. Matthew tog titlen 11-7 11-2 11-7. Påvirket af hele situationen udtalte Matthew at “sejren betød enormt meget for ham […] Jeg er vel ved at være på toppen i min karriere. Jeg nyder min squash.”

Sejren viste blot at man som squashspiller topper meget sent, og Matthew, 35 år, stadig har flere gode år tilbage.