Squash Online

Udviklingskonsulenten synes godt om udviklingen i kvindesquashen

February 28, 2016Kasper Pedersen

I fredags bragte vi en artikel, hvor de to turneringsarrangører fortalte om, hvad de havde gjort for at tiltrække hele 28 damer til deres hyggeturnering. Nu er vi klar med en kommentar fra DSqFs udviklingskonsulent, Maiken Møller, som mildest talt er glad over udviklingen i kvindesquashen i Danmark.

“Som breddekonsulent i DSqF må du nærmest være i ekstase over den seneste udvikling på damesiden i Midt- og Vestjylland. Nærmest flere damer end nogensinde før spiller nu squash i denne region, mens det netop er damerne indenfor dit arbejdsområde som er kommet i gang. Senest så vi dette ved en hyggeturnering i Sport 92, hvor hele 28 damer var meldt til.
Har du gjort noget specielt for, at få dette til at ske? Og hvad er din kommentar til denne udvikling? Den er vel nærmest kommet ud af den blå luft?”

“Ja, det er rigtig flot, at den seneste dame-motionsturnering i Sport 92 var så stort et tilløbsstykke - super fedt.
Det er fantastisk, at der er kommet så meget gang i damesquash i det midt- og Vestjyske - vi har også erfaret, at der bla. i OSC er kommet rigtig godt gang i dametræningen, så lad os håbe, det er en tendens, der fortsætter, og som spredes til hele DK. Ros til klubberne for et flot arbejde med at få attraktive tilbud til damespillerne.

I forhold til netop den udvikling er vi jo rigtig glade for, at disse motionsturnering, som vi i breddeudvalget har forsøgt at løbe i gang, og som flere og flere klubber har taget til sig, faktisk viser sig at være en succes - og ja i Sport 92 har de gjort et rigtig godt benarbejde, så det er super godt at se, at hele 28 deltagere fra 5 forskellige klubber bakkede op om turneringen en onsdag aften.
Forbundet vil rigtig gerne have flere af den slags bredde-/motionsturneringer, både for damer og herrer eller mixet. Tanken i breddestrategien er netop, at klubber arbejder sammen i netværk omkring lignende tiltag, så der geografisk er etablerede netværk bestående af de lokale klubber, som går sammen om forskellige aktiviteter, netop for at kunne tilbyde aktiviteter, og motionsturneringerne er en rigtig god måde for spillerne at komme ud og få “snust til”, hvad det der turnering er for noget, så de kan få blod på tanden og på sigt også have lyst til at deltage i seniorturneringer.
Dansk Squash Forbund’s breddeudvalg har udarbejdet en strategi, som skal understøtte medlemstilgang qua fokus på aktiviteter - og det er fantastisk at se, at det har en effekt, når klubberne udfolder strategien og agerer operationelt, at der så også er resultat. Hvilket dame-motionsturneringen i Sport 92 er et tydeligt eksempel på.

Jeg synes absolut, det er den rigtige udvikling, og det er rigtig vigtigt, at vi fastholder gejsten, så det har en afsmittende effekt, så vi kan se medlemskurven stige - for damespillere - og generelt squashspillere;)”

Artikelserien om kvindesquashen i Danmark slutter foreløbeligt, men fortsætter udviklingen således, så kan vi love det ikke bliver den sidste artikel om dette emne.