Squash Online

City Squash og Racketlon i elitedivisionen 2014-15

July 04, 2014Tobias Pørtner

Tilmeldingsfristen for den kommende sæson er overskredet, og for dansk elitesquash blev det et yderst positivt punktum, da hele to nye hold har tilmeldt sig i herrernes elitedivision, mens damernes forbliver på fem hold.

Én af de nye drenge i klassen bliver City Squash (det tidligere Amager Squash), hvor den pengestærke poker- og squashentusiast Gustav Hansen og Squashlife.dk-ejeren Morten W. Sørensen er gået ind i klubben. Det var ventet, at City Squash ville tilmelde sig elitedivisionen i den kommende sæson, hvilket dog ikke gør nyheden mindre god.
Og det bliver et slagkraftigt hold den nye eliteklub stiller med, da de to ejere tager Mikkel Pedersen med sig til klubben, og derudover må forventes at hente minimum én spiller mere til klubben - evt. en svensk forstærkning, hvilket er en løsning vi ofte har set de københavnske klubber benytte sig af.

Oprettelsen af City Squash og de tilhørende skifte betyder også, at sidste års guldvindere fra Birkerød mister hele tre spillere fra sidste år mesterhold - det bliver spændende at se hvordan deres hold bliver sat op i den kommende sæson.

Udover City Squash har en række racketlon-spillere også samlet et elitehold, der skal spille under navnet Racketlon. De føres an af den tidligere Herlev-spiller Jesper Ratzer, der i år har bidt godt fra sig i elitedivisionen. Med sig tager han Kaspar Jønsson og herudover forventes Racketlon, præcis som City Squash, at krydre holdet med et svensk islæt.

Farvel til OSMK

Mens City Squash og Racketlon tjekker ind i elitedivisionen, står det nu også endeligt klart, at OSMK ikke længere er at finde i herrernes bedste række. Efter to turbulente år, hvor holdsætningen var et konstant problem for traditionsklubben med de mange tidligere landsholdsspillere (Mikkel og Mads Korsbjerg, Michael Hansen og Danny Knudsen), har klubben i år valgt ikke at søge om en plads i elitedivisionen. Det kan dermed ligne et punktum for nogle af de mest markante squashspillere gennem de seneste årtier, da Mikkel Korsbjerg og Michael Hansen ikke forventes at fortsætte i andre klubber.

Hos kvinderne er det status quo i forhold til sidste sæson, hvorfor elitedivisionen her består af fem hold. Der var i længere tid tvivl om, om Sport92 ville fortsætte deres engagement i den bedste række, hvilket fik Skovbakken til at melde sig på banen. I stedet blev det dog til et samarbejde de to klubber i mellem, hvor Ditte Nielsen rykker til Sport92, således at midtjylland stadig er repræsenteret i den bedste række.

Damernes elitedivision 2014-15: Birkerød, Kolding, Herlev, Sport92 og OSMK.

Herrernes elitedivision 2014-15: Birkerød, Kolding, Herlev, Skovbakken, City Squash og Racketlon.