Squash Online

Thomas og Sarah øverst på skamlen i Thy

March 30, 2014Kasper Pedersen

Endnu en velafviklet squashturnering er blevet spillet, og 8 vindere blev fundet. Turneringen forløb uden de nævneværdige overraskelser, dog med en hel masse flot og seværdig squash. Hver tiende kamp løb ud i 5 sæt, hvilket må siges at vise den store jævnbyrdighed mellem de danske juniorer, så sandeligt i de små rækker.

DU17/19-rækken var også denne gang en springfarlig cocktail, med masser at intensitet, nervøsitet samt fantastisk flot squash. Alle første runde kampene forløb efter seedningerne, ligeså gjorde anden runde kampene, dog med en højere intensitet.

Specielt kampen mellem Theis Houlberg og Jens Christian Wegeberg var velbesøgt. Kampen var præget af en meget høj intensitet helt fra starten af. Der blev gået til stålet, “shottet”, appelleret og diskuteret allerede i første sæt, og efter at have set Theis smide 5 sætbolde væk kunne Jens tage sættet 15-13. Næste sæt fortsatte i fuldstændig samme stil, men stadig med Jens en lille smule foran det meste af tiden. Theis trak fra mod slutningen af sættet og kom på føringen 10-8. Jens Christian ville det anderledes, og efter næsten 10 minutter (siden der stod 10-8) kunne Jens gå til pause foran 2-0. 3. sæt fortsatte i samme stil, dog blev intensiteten bare forhøjet ekstra. Spillerne gik begge to helt til grænsen, nogle gange lidt længere, for at få skrabet de magiske 11 point sammen. Theis mistede lidt fokus i 3. sæt og Jens kunne sikkert afgøre kampen via en 11-6 sejr i 3. sæt.

Den første semifinale stod mellem Jens Christian Wegeberg og Casper Kloster. Kampen var på forhånd spået af SQO.dk til at blive en 5 sæts sejr til Jens Christian. Vi gættede rigtigt ved denne kamp, men førend Jens Christian kunne booke finale-billetten skulle han igennem en grusom spændende kamp. Jens kom bedst fra land og via et flot, sikkert og varieret grundspil kunne han gå til første pause foran 1-0. Lige fra starten af andet sæt skiftede kampen fuldstændig momentum og Casper styrende spillet. Selvom sættet længe lignede en stor sejr til Kloster, grundet hans føringer på både 5 og 6 point, så kom Jens meget bedre med mod slutningen af sættet. Desværre for Jens var det ikke nok og Kloster lukkede sættet 11-7 i hans favør. Kampen tog endnu engang et skift i momentum og Jens sendte nu igen Casper på en masse løbeture, hvor Casper fik lov at vise hvad en rigtig KSK-spiller er gjort af. Casper fulgte godt med, og selvom det ikke gav pote i 3. sæt, som han tabte 11-8, så viste det sig i længden, at blive en god løsning for ham. Jens lignede en der var ved, at gå en smule kold da han tabte 4. sæt med cifrene, 11-6. Men selvom Jens lignede en fuldstændig færdig squashspiller, så kæmpede han videre, og det viste sig at bære frugt for ham. Jens trak et rimelig langt 5. sæt hjem med 11-6, og kunne nu fortjent skrue uret tilbage til sommertid, og tage sig en lille kort lur inden finalen ventede søndag.

Hvem der ikke kunne tage en lur var Thomas Laursen og Magnus Laursen, som grundet den lange semifinale forinden, først spillede en anelse sent. Thomas svingede taktstokken fuldstændig i de første to sæt, som han vandt overlegent. 3. sæt startede som de to andre, og alle troede at Thomas bare ville køre den her fuldstændig sikkert hjem. Men Magnus ville det anderledes, og spillede sig tilbage på 9-9. Thomas var dog sikker herfra, og tog de sidste to point og dermed kampen.

Sidste kamp på Center Court i Thy var DU17/19 finalen mellem Thomas og Jens Christian. Thomas lagde fuldstændig sikkert fra land, og spillede sig til mellemstore føringer hele vejen gennem sættet. Thomas blev en smule utålmodig mod slutningen af sættet, og det krydret med Jens helt vildt flotte tålmodige spil, gjorde at Jens kunne spille sig op fra at have været bagud 10-7 og 11-10. Dog viste Thomas sig for stærk på de absolut sidste bolde, og Jens måtte se Thomas tage sættet 13-11. Efter det sæt var Thomas simpelthen for stærk og selvom Jens var godt med i begge sæt, så måtte han se Thomas tage de sidste to sæt 11-6 og 11-7.

Selvom de alle gerne ville og mange prøver rigtig godt, så kan ingen danske juniorer følge med Thomas Laursen for tiden, som med hans fantastiske blik for spillet samt hans helt vildt gode “shot selection” er fuldstændig urørlig.

PU17/19 var denne gang præget af de ærgerlige afbud fra rækkens to største favoritter, Mathilde Lauridsen og Christine Christoffersen. Dermed gik Thys Sarah Lauridsen og Birkerøds Caroline Lyng fuldstændig ubesejret igennem alle deres første kampe og kunne søndag kalde deres puljekamp, for PU17/19 finalen.

Sarah kom flyvende fra start og afgav kun sølle 4 point til Birkerød spilleren i første sæt. Andet sæt var fuldstændig omvendt, hvor Caroline tog styringen og også sættet 11-6. 3. sæt var Sarah igen tilbage i momentum og vandt sættet nogenlunde sikkert 11-6. 4. sæt blev en gyser, hvor spillerne fulgtes pænt ad næsten hele vejen. Caroline trak en smule fra til sidst, som også gav hende sætsejren 11-9. I det afgørende 5. sæt fulgtes spillerne ad til 7-7. Sarah viste derefter en større klasse når det kom til afgørelsen af duellerne. Med to lige shots og et godt drop havde Sarah nu 3 matchbolde. Sarah udnyttede den første og tog dermed kampen 3-2.

Camilla Kejlberg tog 3. pladsen med en 3-1 sejr over Sofie Mygland.

DU 15-rækken var ligesom ved alle andre turneringer en meget tæt og seværdig række.

Alle indledende kampe forløb fuldstændig efter seedningerne og derfor havde vi nu en 100% Struer semifinale og en 100% Herlev semifinale.

I Struer semifinalen var det Simon Skelkjær mod Rasmus Kure. Simon var på forhånd udråbt til en lille favorit i denne kamp. Simon udlevede favoritrollen til fulde og vandt en meget velspillet 4 sætter.

I Herlev semifinalen var det 1. seedede Mikkel Kønigsfeldt og Sebastian Pedersen. Sebastian var aldrig rigtig tæt på noget, og selvom han gjorde en rigtig flot figur, fik han kun skrabet 16 point sammen i alt i denne kamp.

Finalen stod nu mellem kæmpefavoritten Mikkel Kønigsfeldt og 2. seedede Simon Skelkjær. Simon udøvede nok desværre ikke så meget modstand til Mikkel, som han gerne ville have gjort og fik kun skrabet 3 point sammen i hele kampen.

I kampen om tredje pladsen tog Rasmus Kure fra Struer 3 tætte sæt, og kunne dermed række armene i vejret og fejre hans 3. plads.

I PU 15 semifinalerne kunne vi, som forventet se Sabine Petersen, Ida Schjøtt, Bettina Mortensen og Anne Sofie Matthiasen i semifinalerne.

Den første semifinale mellem Bettina og Sabine sluttede 3-1 i Sabines favør, og hun kunne derfor læne sig tilbage og lade op til søndagens finale.

I den anden semifinale kunne man se Grams Ida Schjøtt give Anne Sofie Matthiasen en squashlektion, hvor hun vandt sikkert 3-0.

I søndagens finale havde Ida ikke helt det samme flow som Herlevgenseren, og derfor kunne Sabine da også rive en rimelig komfortabel 3-0 sejr hjem.

I kampen om 3. pladsen vandt Thys Bettine Mortensen sikkert 3-0.

DU 13-rækken var squashsportens svar på en ren paradekørsel af Skovbakkens Tobias Weel. Tobias afgav 6 point i det sæt, som han afgav flest point i. Han vandt sikkert alle hans kampe 3-0. En af de drenge, som kom i Tobias’ maskine var klubkammeraten Martin Tranholm, som havde formået at spille sig hele vejen til finalen. Her tabte Martin dog i 3 klare sæt til en meget opsat og klar Tobias.

I kampen om 3. pladsen vandt Birkerøds Marcus Jepsen i 3 sæt over klubkammeraten Elias Coyle.

PU 13- rækken endte som forventet i en finalepulje, som bestod af Thy pigerne Klara K. Møller og Kristine B. Hestbech samt Struers Signe Skelkjær. Signe trak det klart længste lod, og i kampene mod de to ældre piger kunne det virkelig ses, at alderen har en væsentlig indvirkning. Signe tog 3. pladsen. Finalen mellem Kristine og Klara blev en seværdig en af slagsen. Kristine lagde ud med at tage

  1. sæt, og med det sæt de havde set troede mange tilskuere at de var vidne til en stor overraskelse i pigernes næstmindste række. Klara ville dog ikke lade den overraskelse finde sted, og hun viste i de sidste 3 sæt hvorfor hun er en seriøs kandidat til DM-titlen.

I DU 11-rækken havde vi hos SQO.dk forudsagt en revanche til Skovbakkens William Tranholm over hans evige nemesis Jakob Madsen. SQO’s forudsigelser holdt endnu engang stik og efter 4 lange og tætte sæt, kunne William strække armene i vejret som titelvinder i årets sidste JGP.

3. pladsen blev vundet af Birkerøds Joakim Jepsen.

PU 11-rækken havde denne gang fået udenlandsk besøg i form af inderen Diksha Aurobindo, som var på et træningsophold ved Sport 92’s træner Lew Marsden. Hun gik, sammen med Thys storfavorit Laura Lauridsen, sikkert gennem alle de indledende kampe. Derfor var det netop de to, der skulle mødes i finalen om søndagen.

I finalen kom Diksha bedst fra land og tog de første to sæt, meget tæt, 11-9 og 11-9. Laura kom godt tilbage og vandt 3. sæt overlegent med cifrene 11-2. I

  1. sæt var det igen Diksha, som trak det længste strå med en 11-9 sejr, og dermed en finalesejr på 3-1.

3. pladsen blev vundet af Laura Schjøtt.

Næste turnering er DM i Herlev, hvor alle spillernes squashkundskaber for alvor bliver sat på prøve.