Squash Online

Stor overraskelse ikke nok for Frost i Schweiz

March 14, 2016Tobias Pørtner

Kristian Frost leverede turneringens måske største overraskelse, da han i semifinalen ved Sekisui Open $15K i Schweiz besejrede 1. seedede Greg Lobban, inden han til sidst dog måtte strække våben i finalen mod indisk modstander.

Godt en uges intensiv træning i Schweiz med den nye træner John Williams, havde tydeligvis gjort godt for Kristian Frost. Problemfrit spillede han sig i semifinalen via nemme sejre over Jonas Daehler, Dimitri Steinmann og Tristan Eysele, hvor den 1. seedede skotte Greb Lobban ventede. På kort tid er skotten gået fra stort set ukendt til verdens nr. 36, hvilket gjorde ham til storfavorit i turneringen som helhed og dermed også i semifinalen mod den 3. seedede dansker, der gik ind i turneringen som nr. 58 i verden og forsvarende mester.

Kampen udviklede sig til et stort drama, hvor de to spillere pressede hinanden ud i fem lange sæt. Overraskende nok blev det dog Kristian Frost, der trak det længste strå med en sejr på 7-11, 12-10, 11-5, 9-11, 11-8, hvilket bookede ham en plads i finalen mod en anden af turneringens overraskelser - indiske Mahesh Mangaonkar.

Mangaonkar havde, præcis som Frost, på sin vej til finalen også gjort det af med højereseedet modstand, da han havde aflivet 2. seedede Raphael Kandras håb om en turneringssejr i kvartfinalen. Semifinalen vandt inderen let i tre sæt, hvilket måske blev afgørende for den ulideligt tætte finale, der endte med indisk sejr på 12-10, 7-11, 12-10, 11-13 11-?.

Finalen var fjerde gang, at de Mangaonkar og Frost stod over for hinanden og hver gang har det været ekstremt tætte og meget spændende kampe. Nederlaget i Schweiz betyder, at de to spillere nu har vundet to kampe hver i det samlede regnskab.

Næste opgave for Frost bliver weekendens Eliterunde i City Squash på Amager, der er den sidste runde af grundspillet. SQO.dk holder dig opdateret fra denne og giver dig overblikket over kampene i optakten til en af sæsonens mest spændende og vigtige weekender.