Squash Online

Blodigt drama i Kolding

March 13, 2016Kasper Pedersen

Endnu et JGP er færdigspillet; en weekend i Kolding, som bød på mange spændende, interessante kampe og en god gang socialt samvær.

I DU19 var der endnu engang lagt op til en spændende turnering, hvor de 3 af 4 semifinalepladser var lidt bestemt på forhånd.Den sidste semifinaleplads gik til Sebastian Pedersen, som slog Martin Rask i 5 lange sæt. I første semifinale møder Sebastian fra Herlev Kasper Pedersen fra Thy. Kasper viste sig utrolig skarp i de første to sæt, som han vandt rimelig klart. I 3. sæt kommer Sebastian på 2 sætbolde ved stillingen 10-8. Kasper finder dog skarpheden, rutinen og heldet til at komme tilbage i sættet, som han vinder 12-10. Han var dermed finaleklar.

I den anden semifinale mødte Mikkel Kønigsfeldt fra Herlev Sarah Lauridsen fra Thy. Sarah startede klart skarpest og tog de to første sæt uden ret meget slinger i valsen, selvom Mikkel dog bed godt fra sig i perioder. I tredje sæt fandt Mikkel dog nøglen til at bryde Sarahs sikre, tight spil. Han tog 3. og 4. sæt på baggrund af dette. I femte sæt spillede Sarah sig på 3 matchbolde ved stillingen 10-7. Mikkel tager det næste point ved et nickshot, hvor han i sit eftersving kommer til at ramme Sarah i hovedet med ketcheren. Sarahs læbe begynder at bløde voldsomt, så hun er nødsaget til at forlade banen. Sarah tildeles den tid hun skal bruge til at stoppe blødningen, mens alle tilskuerne sad højspændte og ventede uden for banen. Første matchbold efter skadespausen afviger Mikkel også, hvilket betyder at stillingen nu var 10-9. Sarah viste sig dog kølig i den aller sidste duel og tog dermed kampen 11-9 i 5. sæt.

I finalen var det dermed rent Thy, hvilket godt kunne ses på spillet, som var præget meget af stort kendskab til hinandens spillestil. Kasper kom klart bedst fra land og var knivskarp, ligesom i hans semifinale. Han tog første sæt 12-10 og andet sæt 11-4. I tredje sæt syntes han dog helt af banen, mens Sarah virkelig begyndte at finde hendes targets, specielt bag i banen. Sarah tog sættet 11-1. I fjerde sæt kom Kasper bedre med igen og spillede sig også på 10-8. Sarah ville dog ikke have, at kampen skulle stoppe her, og spillede sig dermed ved hjælp af klogt spil og skarpe slag på 12-10 og tvang kampen ud i et femte og afgørende sæt. I femte sæt så begge spillere fortsat helt klar ud, og spillet holdtes i et højt tempo. Kasper kom hurtigt godt fra land og fik ligeså stille opbygget sig en god føring. Denne føring udbyggede han ligeså stille gennem sættet, hvorfor han til sidst ved stillingen 11-3 i 5. sæt kunne strække armene i vejret som vinder af sin første turnering i DU19 nogensinde.

Mikkel tog sig af tredjepladsen med en tæt 3-1 sejr over Sebastian.

I DU15 skete der en hel del overraskelser i toppen, og der var dygtige spillere, som virkelig viste en klasse som var nærmest skræmmende.

Klara Møller, Tobias Weel og Marcus Jepsen spillede sig nogenlunde problemløst i semifinalerne, mens Elias Coyle først skulle forbi Sabine Petersen. Elias tog dog en knivskarp, men også overraskende, 3-0 sejr over Sabine.

I den første semifinale mødtes Tobias og Klara. De fulgtes pænt ad i første sæt, men Klara trak fra til aller sidst og tog sættet 12-10. Klara kom bagud fra andet sæts begyndelse og Tobias begyndte at finde sine target i hans korte spil. Længere henne mod slutningen af sættet åd Klara stille og roligt Tobias’ forspring, inden hun til sidst kunne trække fra og tage sættet med mindst mulig margin. I tredje sæt fortsatte Klara det rolige, tålmodige og skarpe spil, og for Tobias begyndte opgaven at se mere og mere umulig ud. Klara trak fra i løbet af med sættet, så hun dermed nu kunne kalde sig finalist.

I den anden semifinale mødtes Elias og Marcus. Marcus kom klart bedst fra land, hvor et skarpt pres fra ham, krydret med et hav af fejl fra Elias gjorde, at Marcus tog første og andet sæt nogenlunde klart. I tredje sæt syntes Elias som en helt ny spiller, hvor man nu kunne se en opgave i øjnene på ham. Han spillede et fejlfrit sæt og tog det 11-8. I fjerde sæt fortsatte Elias dette spil, men han slog sig så hårdt midt under kampen, at han var nødsaget til at tage en blod-pause. Da han kommer tilbage fra pausen formåede han dog at holde føringen, og tog derfor sættet 11-9. I det femte og afgørende sæt syntes Elias’ energi dog at være sluppet op, mens Marcus var knivskarp. Marcus tog det afgørende sæt 11-3 og var dermed ligeså finalist.

I finalen kom Marcus bedst fra land i første sæt og får bragt sig foran. Klara ville det dog igen anderledes og får på en mærkværdig og yderst tålmodig måde vendt sættet til hendes fordel, og hun tager til sidst sættet 14-12. I andet sæt holdte Klara sig 100% skarpt til hendes spil og levnede ikke Marcus mange chancer for at komme med ind i kampen. Klara tog andet sæt 11-5. I tredje sæt fortsatte Klara i samme spor og kom godt foran. Marcus får dog kæmpet sig tilbage og udlignede sættet ved 8-8. Klara viste igen hendes udiskutable klasse og tog 3 af de sidste 4 bolde og dermed sættet 11-9, hvilket betød hun nu havde vundet turneringen.

Klaras squashmæssige og mentale niveau denne weekend har været flere niveauer over de andre spilleres. Selvom det har været tætte kampe i denne række, så har Klara alligevel formået at rykke Tobias radikalt ned fra førertronen. Det bliver derfor spændende at se, hvorvidt Klara kan opretholde dette skarpe niveau eller om Tobias igen vil finde tilbage i sin vante førerposition.

Elias tog lidt overraskende 3. pladsen ved en flot 5 sætsejr over Tobias.

I PU15 var der comeback til Sofie Drejergaard, som har været ude af squashen længe.

Sofie tog sikkert sejren i rækken, som bar præg af at Sofie var noget større end de andre spillere. Birkerøds Rosemarie Coyle tog sikkert sølvet i denne række, mens bronzen gik til Thys Louise Pedersen.

I DU13 kom de 4 topseedede sikkert til semifinalerne.

I den første semifinale mødte Laura Lauridsen fra Thy Joakim Jepsen fra Birkerød. Laura bragte sig sikkert foran 1-0 ved hjælp af knivskarpe drops. Joakim ville det dog anderledes og fik kæmpet sig tilbage i kampen, hvor momentum skiftede fuldstændig midt i andet sæt. Laura fik aldrig det momentum tilbage og tabte kampen 3-1.

I den anden semifinale var Mads Pedersen lige ved at lave det helt store upset mod andenseedede William Tranholm. Mads kom foran 1-0 i sæt, hvorefter William fik kæmpet sig tilbage på 2-1. Mads ville dog imidlertid ikke bare lade sejren gå til William, og han tog 4. sæt 11-7. Kræfterne var dog ligeså stille begyndt at slippe op i femte sæt for Mads, og William tog sikkert kampen med 11-5 i femte sæt.

I finalen kom William bedst fra start og tog et tæt første sæt 11-9. Joakim fik bedre styr på spillet i andet sæt, og specielt hans præcise boast hjalp ham godt på vej til sætsejren her. I tredje sæt var der fortsat meget hård kamp om pointene, men Joakim var igen den skarpeste til sidst og tog sættet 12-10. I det fjerde sæt fortsatte Joakim sit sejrsridt, og han spillede sig derfor til en sejr på 3-1.

Tredjepladsen blev sikkert vundet af Laura med en sikker 3-0 sejr over Mads.

I DU11 tog Malthe Laursen sig sikkert af turneringen med lutter 3-0 sejre, mens Esbjergs Marcus Nielsen tog sølvet.

Bronzen i rækken gik til Mikkel Lund Jensen fra Lystrup.

Den næste juniorturnering er JGP i Thy/Struer, som løber af stablen d. 8-10 april.